Program za ustvarjanje slik in urejanje fotografij

Ali poznate programe za ustvarjanje slik? Neizkušen uporabnik bo poimenoval le nekaj softwares, od katerih je glavni "Photoshop". Toda tisti, ki dela z grafiko, ve, da lahko na internetu najdete več kot 20 orodij, ki vam pomagajo ustvariti, urediti in shraniti sliko.

Za koga?

Podobni programi pomagajo ne samo pri ustvarjanju slik, temveč tudi pri njihovem urejanju. Vsakdo, ki je kdaj delal v Adobe Photoshopu, ve, da lahko program spremeni ozadje, dela z barvami, sencami, svetlobo in nasičenostjo. Spremenite videz in občutek retuširanja, ustvarite posebne učinke.


Kdo pa vse to potrebuje? Z razvojem interneta je na voljo veliko podobne programske opreme. Programi za ustvarjanje slik so potrebni za oblikovalce, ki delajo s spletnim mestom. Urejevalniki slik so potrebni za fotografe, ki obdelujejo njihove fotografije. Poligrafski centri, tiskarske storitve itd. Delujejo s slikami. Nato si bomo ogledali glavno programsko opremo, ki vam ne omogoča le ustvarjanja slike, temveč tudi dodajanje napisov, delo s cenikom ali 3D-slikami.

Adobe Photoshop

To je glavni in prvi program za ustvarjanje slik v ruskem jeziku, ki pride na misel. Teoretično je napolnjen, čeprav lahko veliko uporabnikov najde brezplačno piratsko različico. Ta programska oprema izpolnjuje vse naloge. Omogoča vam ustvarjanje slik in urejanje obstoječih.
Soft je že dolgo blagovna znamka in se pogosto imenuje "Photoshop" kotin vse programe, ki so mu podobni. Obstaja že različica SS 2017. Z vsako posodobitvijo se izboljšajo vsa trenutna orodja za urejanje. Vendar pa aplikacija ostaja vodilna na področju komercialnih montažnih rastrskih ilustracij.


Picasa

To je Googlov program za ustvarjanje fotografij. Ne more pripraviti slik iz nič, lahko pa gradite kolaže na podlagi obstoječih. Programska oprema je brezplačna, podpira veliko število formatov. V videoposnetku je tudi sinhronizacija. Program vam omogoča delo z diaprojekcijami in predstavitvami, kolaži in fotografskimi filmi. Priročno Picasa samodejno ustvari nove albume, tako da samodejno razvrsti fotografije na osebnem računalniku. Lahko jim dodate nove fotografije, nastavite geslo za določene mape in določite posebno temo.
Urejanje je na voljo tukaj: korekcija barve, zmanjšanje učinka rdečih oči, kontrast in svetlost, kap, itd. To je program za ustvarjanje slik. Za razliko od Photoshopa, ki deluje z rastrsko grafiko, ta aplikacija ustvarja vektorsko grafiko. To je bolj profesionalna programska oprema kot Photoshop. Z njim redko delajo začetniki, ker so kompleksni in raznoliki.
Pogosteje je Illustrator potreben za spletne oblikovalce, video monitorje in druge. Poleg tega delajo s tridimenzionalnimi posebnimi učinki, popačenjem in deformacijo. Ustvarite posebne učinke v realnem času z orodji preglednosti, risanja itd.

Paint.NET

To je še en program za ustvarjanje slik z napisi. Za to vedo vsaj tisti, ki vedo vsaj enkratiščete brezplačno različico "Photoshop". To je lahka različica Adobe Photoshopa, ki zlahka obvladuje številne naloge, ki jih potrebuje običajen uporabnik. Če ste morali ustvariti kolaž, dodajte fotografijo fotografiji, popravite sliko, nato pa jo bo Paint.NET zlahka obvladal.
Preprostost je glavni čip aplikacije. Vse je jasno, enostavno in dostopno, tudi za neizkušene uporabnike. Lahko delate s plastmi, dodajate učinke, aktivirate vtičnike in prednastavitve.

GIMP

Še en borec v primeru fotografij in slik. To je brezplačna programska oprema, ki deluje z grafično in vektorsko grafiko. Pogosto ustvari logotipe, ustvari barvno korekcijo končne slike, uredi fotografije itd.
Grafični urejevalnik je preprost in enostaven za upravljanje s preprostimi nalogami. Ima nabor orodij za risanje. Delo z več fotografijami je možno vzporedno, uporabiti paketno obdelavo, filtriranje ali izpostavljenost. Uporabite orodja za preoblikovanje: obrezovanje, vrtenje, nagib, prikaz itd.

Movavi Photo Editor

Urejevalnik raster se odlično ukvarja s preprostimi nalogami. Ne deluje s plastmi in ne črpa grafike v posebnih stilih, ampak za fotografski navdušenec ali preprost uporabnik bo prišel gor. Njegova funkcija je preprost vmesnik. Z aplikacijo Movavi Photo Editor lahko obdelujete fotografije, prilagajate slike, uporabljate na ducate tankih dodatkov, uporabljate filtre in posebne učinke. Programska oprema ni primerna za strokovnjake, vendar je domači uporabniknajboljša izbira.

MyBusnessCatalog

MyBusnessCatalog se bo popolnoma ujemal in ustvaril ceno slike. Na splošno je cenik s slikami delovno orodje, ki ima "zlato sredino" med popolnim katalogom in cenikom. Pri delu s to programsko opremo lahko naredite kompaktno sliko enakih razmerij in velikosti. Možnost je videti veliko bolj zanimiva kot preprosta Excelova preglednica, ki vsebuje samo članek, ime in ceno. S slikami je lažje razumeti izbor. Ampak, da ne bi dodali slike v Excelu, tam se ne prilagajajo in ne prevarejo glave z razmerji, bolje je, da dodate vse podatke v MyBusnessCatalog.

Glasnost

Obstaja veliko programov za ustvarjanje 3D slik. Kot smo že omenili, lahko delajo z uredniki podjetja Adobe, vendar obstajajo posebni programi, ki so namenjeni samo delu s tridimenzionalno grafiko. Images3D je programska oprema, ki vam bo pomagala narediti že končano sliko tridimenzionalno. Preprosto prenesite sliko v program in naredite nekaj klikov. To ustvari anaglif stereo slik.
Zoner 3D Photo Maker je tudi zelo preprost program, ki se začne s pripravo in ustvarjanjem neke vrste profila. Po dodajanju določene slike, ki se pretvori v tridimenzionalno. AnaMaker pretvori fotografijo v Anaglyph in Interleave format. Zelo preprosta programska oprema, ki zahteva prilagajanje svetlosti in kontrasta, prilagajanje kota in en klik za pridobitev pripravljenega stereopota.

Sklepi

Iskanje programa za ustvarjanje slik je lažje kot preprosto. V nekaj letih na internetu je bilo tako velikoanalogi legendarne "Photoshop", ki je težko in šteje vse. Obstajajo ozko-line uredniki, ki delujejo le s popravkom slike, in obstaja več funkcionalnih programov, ki vam omogočajo, da ustvarite sliko, uredite, uredite, pretvorite, itd. Samo reči "Googlou" svoje naloge, in on bo izbral za vas grafični urednik-online, v katerem lahko izvedete vse. Med njimi so Aviary, Splashup, Pixlr in drugi.

Sorodne publikacije