Nasvet za izpušno cev: kaj je in kaj potrebujete

Za večino lastnikov avtomobilov avto ni le prevozno sredstvo. Kljub dejstvu, da so številna vozila med seboj podobna v enem samem proizvajalcu, bo vsak voznik nujno poznal svoj avto iz mase drugih avtomobilov. Toda za mnoge to ni dovolj. Milijoni ljudi bi radi dali avto nekakšno osvetlitev, ki bi jo ločila od potoka in jo naredila resnično edinstvenega in opaznega. Ena od teh je šoba za izpušno cev. Poglejmo, kaj so ti dodatki, kakšne so in kakšne so njihove lastnosti.

Funkcionalne značilnosti šob na dušilcu

Funkcija nima tega elementa. To je bolj dekor. Glavna naloga šobe je, da okrasite avto, da ga ločite med seboj. S tem dekorativnim elementom lahko avtomobilu dodate še nekaj elegantnega. Ampak to še ni vse. Na primer, šoba na izpušni cevi z zvokom omogoča simulacijo izpušnih plinov velikih motorjev. Ustvarja občutek, da pod pokrovom ni majhne pogonske enote, ampak močno tri-litrsko ali osemvaljno pošast.
Šobe so lahko običajne "pustuške" in opravljajo funkcijo samo zunanjega uglaševanja. Toda nekateri modeli so opremljeni z vgrajenim resonatorjem. Nekateri modeli vam omogočajo prilagoditev frekvence zvoka izpušnih plinov. To bo presenetilo druge lastnike avtomobilov. Tak majhen element lahko spremeni zaznavanje avtomobila, mu daje svetlost in trdnost. Da, lahko izberete triNaloge, ki rešujejo šobe na izpušni cevi:
 • učinkovita zunanjost.
 • Sposobnost spreminjanja zvoka izpušnih plinov.
 • Zaščita - proizvod omogoča zaščito pred vstopom v sistem izpusta različnih smeti in tujih elementov.
 • Ekonomičnost porabe goriva na izpušni šobi

  Vendar vse to ni najpomembnejše. Vsakdo ve, da to dejstvo vpliva na aerodinamične sile. Sprednji in bočni deli so izpostavljeni pod visokim pritiskom gibajočega se zraka. Zadnji del avtomobila je območje praznjenja. Ko se na račun šobe na izpušni cevi poveča velikost izstopne odprtine, pride do resne razlike v zunanjem in notranjem tlaku. Med premikanjem se plini ekstrahirajo - pozitivno vplivajo na izpihovanje cilindrov motorja.
  Glede na rezultate preskusov ta učinek izboljša proces izgorevanja goriva, zmanjša nastajanje ogljika pri svečah in drugih elementih motorja. Poraba goriva ostaja na enaki ravni, vendar bo avtomobil bolje izkoristiti zagon.

  Vrste in lastnosti šob

  Na sodobnem trgu avtomobilskih dodatkov obstaja velika izbira teh izdelkov. Razlikujte jih po obliki, velikosti, obliki, materialu izdelave. Vsak element ima svoje značilnosti in značilnosti.

  Šobe brez vložkov

  Glavna značilnost takšne šobe je najbolj preprosta konstrukcija. Te odločitve izpolnjujejo le zaščitno in dekorativno nalogo. Ne morejo spremeniti zvoka izpušnega sistema. Seveda je cena teh dodatkov najnižja. Kupite ta dodateklahko za ceno od 200 do 500 rubljev.

  Pasivni vložki

  Ti elementi so nameščeni na pokrovu izpušne cevi.
  Stisnite jih strogo blizu plastičnega nagiba telesa. Pri montaži izpušne cevi je priporočljivo, da zaščitite plast izolacijskih materialov, tako da blazinica s časom ne postane rumena.

  Aktivni vložki

  Naprava ima vse lastnosti - dekorativne in zaščitne. Toda izdelek lahko spremeni tudi zvok dela izpušnih plinov.

  Šoba z resonatorjem

  Dodatna oprema ima v konstrukciji nekatere značilnosti. Zaradi prisotnosti posebnega vložka z luknjami lahko nastavite hrup motorja. Frekvenca se lahko spreminja glede na nižjo ali visoko. Odvisno od modela je mogoče zagotoviti izhodni izhod. Zaradi tega lahko avtomobilu dodate občutek moči.

  Osvetljene šobe

  Ta dekorativna šoba za izpušno cev je primerna za ljubitelje svetlih dodatkov. Glavna značilnost - LED svetloba ponoči. Tak avtomobil bo nujno najbolj opazen v nočnem mestu.

  Značilnosti

  V šobo morajo biti za vgradnjo vključeni vsi potrebni rezervni deli. Namestitev traja nekaj minut z njihovo pomočjo. Da, komplet predstavlja samo šobo, kakor tudi sponke za montažo. Jeklena šoba mora biti izdelana iz nerjavečih zlitin - to je zelo pomembno. Dodatki iz tankih zlitin kroma dobesedno leto obrabe in gnilobe.
  Debelina kovine, iz katere je izdelana obloga na izpušni cevi, mora biti najmanj ena in polmilimetrov Sodobni trg poleg originalnih pripomočkov ponuja tudi veliko ponaredkov, ki so narejeni iz tankih listov. Debelina takšnih ne presega pol milimetra. Življenje teh izdelkov je izredno nizko. Ena glavnih zahtev je kakovostno polirana površina. Sijaj mora biti podoben kirurškemu skalpelu. To je vredno razmisliti, da pravilno poliranje ne samo, da videz bolj spektakularen, ampak tudi ščiti premaz pred korozijo.
  Pomembna značilnost je oblikovanje. Na primer, aerodinamična šoba na izpušni cevi ne sme imeti nobenih dodatnih kopičenj. Najboljše je, če je naprava kombinirana s preprostostjo oblikovanja in modernim, vendar strogim minimalističnim dizajnom. Ne zadnja značilnost je zaščita proti vandalizmu. Nikomur ni skrivnost, da je dober pripomoček sposoben pritegniti vsiljivce. Za zaščito pred krajo mora imeti izdelek nekaj dni varno pritrditev. Torej, za visoko kakovostno pritrditev, se uporabljajo posebni vijaki-skrivnosti. Primer izdelka mora biti dobro zaščiten pred pojavom jedkih procesov.

  Kako narediti sam

  Za tiste, ki lahko rokujejo z rokami, obstaja več možnosti, ki omogočajo pritrditev na izpušno cev. To lahko storite v nekaj urah z rokami. Oblika naprave je lahko drugačna - sovpada z zasnovo dušilnika, je kvadratna, valjasta ali katera koli druga. Načelo proizvodnje je v vsakem primeru enako.
  S pomočjo kartona ustvarite model telesa bodoče šobe,Vendar pa je treba upoštevati elemente za pritrditev in priključitev. Nato uporabimo model papirja in nato izdelamo predlogo na prejetem šablonu. V nadaljevanju je primer za šobo iz nerjavečega jekla. Nato se obdelovalec zloži in spoji se pritrdijo. To lahko naredimo z varjenjem, zakovicami, vijaki. Končni izdelek se očisti, polira do zrcalnega sijaja in namesti na dušilec zvoka. Lahko greste v drugo smer - vzemite cev velikega premera (60 ali več milimetrov) in jo zavarite na dušilec. Na ta način obdržite običajno "gosko". Izgled takšnega dušilnika ne bo slabši kot v športu.

  Pregled modela

  Med modeli, predstavljenimi na trgu, je znamka ProSport priljubljena med vozniki. Proizvajalec ponuja veliko izdelkov, vključno z veliko izbiro priključkov za izpušne cevi "Lady-Vesti".
  Ja, eden od priljubljenih modelov - šoba, prevladujoči hrup. Njegov premer je 58 milimetrov. Značilnost - prevleka iz karbonskih vlaken, ki daje športen videz. Izdelek je izdelan iz nerjavečega jekla. Glavna prednost je učinkovitost in dostopna cena. Priljubljene in široke šobe z ovalnim notranjim delom so priljubljene. Standardni premer je 58 milimetrov. Feature - simulacija zvoka dirkalnih avtomobilov. Namestitev je zelo enostavna, šoba pa skoraj ne stoji izven karoserije avtomobila.
  Ena izmed najpogosteje kupljenih šob je Fox 024-076165. Med značilnostmi je kompleksna oblika, ki proizvaja edinstvene zvoke. Obstaja noga in fiksacijaz varjenjem.

  Zaključek

  Dekorativne malenkosti za avtomobil ne morejo le izboljšati videza. Seveda vam ta dodatna oprema ne bo prinesla veliko prihrankov. Ampak to je zanimiva pridobitev za ljubitelje vseh vrst tuninga.

  Sorodne publikacije