Kako prenesti Android podatke iz Androida?

Po nakupu popolnoma novega pametnega telefona ali tabličnega računalnika se vedno postavi vprašanje prenosa podatkov iz stare naprave na novo kupljeno. In v zadnjem času v tradicionalni "premestitev" stikov dodal in potrebo po sinhronizaciji nekaterih drugih osebnih podatkov uporabnika.

Če nova naprava deluje na istem operacijskem sistemu kot stari, se ne bodo pojavile resne težave. Težave se začnejo, ko se odločite za »odhod v sovražni tabor«, to pomeni, da so bile na platformi Android, vendar so hoteli poskusiti iOS. Ta dva operacijska sistema sta med seboj nezdružljiva in običajni sinhronizacijski postopki ne bodo pomagali.


Poskusimo torej ugotoviti, kako prenesti podatke iz Androida v iOS in narediti to najbolj neboleče tako za pripomočke kot za uporabnika.

Stiki

Če je bil imenik na starem računalniku povezan z Googlovim računom, je "premik" zelo poenostavljen. Preden lahko prenesete podatke v iOS, se morate prepričati, da je v napravi Android omogočena funkcija Google Sync, pametni telefon ali tablični računalnik pa je bil nedavno povezan z internetom.
Dodati morate svoj račun pri Gmailu (Gmail) v vaš iPhone in omogočiti sinhronizacijo: Nastavitve - & gt; Mail, naslovi. Po končanem postopku se bo na novi napravi iOS pojavil celoten seznam stikov. Če so bili vaši stiki lokalno zabeleženi, to je neposredno na telefon, je prenos iz Androida v iOS malozapleteno. Na starem telefonu morate telefonski imenik izvoziti na zunanjo kartico SD ali v notranjo napravo za shranjevanje v formatu VCF (izbrano v nastavitvah). Potem morate prejeti datoteko uvoziti v Google Račun: Gmail - & gt; Nastavitve - & gt; Računi in uvoz - & gt; Uvoz pošte in stikov - & gt; file.VCF. Nadaljnje delo na iOS-u bo ponovilo ta postopek z iPhone-om.


Koledar

Tako kot v primeru stikov, se vaš koledar dogodkov samodejno poveže z Google Računom, to pomeni, da vključujemo že znano sinhronizacijo na iPhone, samo z ustrezno oznako Koledar ") in prenos v iOS je zaključen.
Če ne želite biti v stiku z Googlom, lahko izvedete podoben postopek s programi drugih ponudnikov. Ena od teh je Moja podatkovna kopija. To je pametna aplikacija za prenos ne samo koledarja, temveč tudi stikov. Pripomoček morate namestiti na obeh napravah in zagnati čarovnika za premik na starem pripomočku ter slediti preprostim navodilom za sinhronizacijo z novim iPhoneom. Program deluje na enak način kot Gmail: izvoz iz Androida v datoteko, prenos v iOS in pripravljen.

Mail

Kot v prvih dveh primerih je veliko lažje uporabljati že obstoječi Google račun. Če pa se odločite, da iCloud postane glavni ponudnik e-pošte, boste morali kopati v Gmailove nastavitve. Za prenos na iOS mail bomo potrebovali isto okence - вашапочта@icloud.com.
Osnovni koraki, ki jih morate izvesti v Gmailu. Kliknite na"Nastavitve", nato pojdite na razdelek "Posredovanje in POP /IMAP" in odprite novo okno s klikom na "Dodaj naslov za posredovanje". Čarovnik za preusmeritev vas bo pozval, da vnesete naslov @icloud, po katerem boste morali prejeti povezavo v pismu, ki ste ga prejeli, da boste prejeli dovoljenje za pošiljanje. Zdaj bodo vse črke prišle do nove pošte v iCloud.

Zaznamki

Skoraj vse naprave Android imajo privzeti brskalnik »Chrome« iz »Google«. Če ste popolnoma zadovoljni z njo in ne želite obiskati blagovne znamke Safari, potem ne bo nobenih težav s sinhronizacijo. Samo namestite ga v Chromium iPhone, nato se prijavite v svoj račun in vsi zaznamki bodo na njihovih mestih. Nato razmislite o bolj zapleteni različici Safarija.
V brskalniku Chrome morate izvoziti zaznamke. To storite tako, da odprete Upravitelj zaznamkov (Meni - & gt; Zaznamki) in kliknete razdelek "Upravljanje". Nato v spustnem meniju izberite "Izvozi v HTML": označite ime datoteke in mesto za izvoz. Nastala datoteka mora biti uvožena v vgrajeni "Internet Explorer" ali Edge, če delate v operacijskem sistemu Windows Vista: "Možnosti" - & gt; «Uvozi zaznamke iz datoteke». Nato morate povezati vaš iPhone z računalnikom in zagnati "Ayutouns". Po tem, v lastnostih naprave izberite "Sinhronizacija zaznamkov brskalnika z Internet Explorerjem". Po zaključku postopka bodo vsi novi podatki prikazani v mobilni različici Safari.

Foto in video

Tukaj je vse zelo preprosto. Povežite staregaAndroid Gadget na računalnik prek vmesnika USB in kopirajte potrebne fotografije (običajno katalog DCIM) in video (Video, Download itd.) V katerokoli mapo na trdem disku.
Nato morate povezati isti iPhone in zagnati "Aytyun". V meniju morate poiskati razdelek »Photos« in izbrati sinhronizacijo, nato pa določiti mapo, v kateri so bile slike kopirane. Za video postopek je podoben.
Če se Ayutouns ukvarja z lenobo, potem lahko celoten proces sinhronizacije ponovno prevedemo v ramena zgoraj omenjenega programa My Data Copy. V tem primeru sledite navodilom čarovnika za "premik" in vse.

Priloge

V zvezi s posameznimi programi ni vse tako rožnato kot pri drugih podatkih. Če gre za nekatere spletne igre ali druge aplikacije, kjer so vsi osebni podatki vezani na strežnik, potem ne bi smelo biti težav. Priljubljene igrače so običajno napisane na platformi Android in iOS. Zato napredek in druge informacije iz računa ne bodo izginile. Vse kar potrebujete je, da namestite različico izdelka "jabolko" na iPhone in se prijavite v svoj račun. Toda z drugimi programi žal ni mogoče storiti ničesar. Vse informacije v eni ali drugi obliki, predstavljene na lokalnih aplikacijah Android, ne bodo mogle doseči iOS-a, zato jih bo treba opustiti.

Sorodne publikacije