Mock up - to je zakaj in kaj je všeč storiti?

"Model" je izrazito specializiran izraz, ki ga v glavnem uporabljajo oblikovalci. V neposrednem pomenu beseda mocap pomeni model. Z njegovo pomočjo strokovnjak ustvari tridimenzionalno vizualizacijo vsega, kot je pakiranje ali tiskanje. Pogosto se uporablja pri oglaševanju. Preprost primer: McDonald'sova veriga hitre prehrane. Okusen hamburger na sliki ni fotografija, ampak vizualna idealizacija tega, kar želite kupiti in jesti. Če je predlagani izdelek v okolju, izgleda bolje in bolj donosno kot običajni posnetek (posnetek).


Kaj je to?

Mockap je model, ki ga oblikovalci uporabljajo, da kupcu pokažejo izdelek ali izdelek. Na primer, prihodnja vizitka, CD-ov, foto album, razglednica, vsebina ali videz knjige. S to metodo kupec vizualno oceni načrt, ki ga je predlagal specialist v delovnem okolju. Izkazalo se je, da ni le ravno slika, temveč je že postavila postavitev izdelka. Mock up vam omogoča, da vidite končni rezultat v realnosti. To poenostavlja interakcijo med stranko in oblikovalcem. Vizualne postavitve omogočajo preizkušanje izdelkov v fazi razvoja, spreminjanje in prilagajanje tiskanja. Mock up je dobro, ker je preprosto, zamudno delo, ki ga lahko vsakdo brez izjeme nauči. Za temeljito obvladovanje te tehnike je pomembno imeti idejo o oblikovanju, okusu, slogu, dejavnostih, znanju o združljivostibarv, ki lahko delajo v grafičnih urejevalnikih. Med razvojem mocapa si oglejte delo slavnih oblikovalcev, se učite iz drugih primerov in napak.


Zakaj je potrebna?

Moqapi potrebujejo profesionalni oblikovalci, samostojni umetniki, umetniki, ki delajo na zahtevo in ustvarjajo presenetljivo lepa dela. Kasneje se stranki predstavijo na najboljši možen način. Mokap je ustvarjen za predstavitev zgodovine risb ali napisov, ki izboljšuje izdelek in pomaga potrošnikom pri izbiri v njihovo korist. Tehnično so makete PSD datoteke, ki podpirajo pametne objekte (plasti v programu Photoshop, ki vam omogočajo, da design vstavite na pravo mesto). Mockups so lahko fotografije. Na primer: notepad leži na mizi ali vizitki. To lahko storite sami, kupite ali prenesete brezplačno.

Kako ga ustvariti?

Mockup je postavitev iz nič. Naj bo idealen za delo s slavno aplikacijo Photoshop. Če želite na primer ustvariti logotip ali pismo poslovne kartice, je najbolje, da uporabite že pripravljene datoteke. Na posebnih virih je veliko fotografij s praznimi vizitkami, ki ležijo na mizi. V Photoshopu morate odpreti fotografijo in datoteko s končanim napisom. Dobesedno ga je treba postaviti na vizitko, da se ustvari občutek za realnost. V ta namen uporabite vsa razpoložljiva orodja programa. Za takšno delo je potrebno začetno znanje grafičnega urejevalnika. Če ne veste, kako si naredite mocap, se naučite teorije in nenehno trenirajte. Obstajaposeben algoritem za neodvisno ustvarjanje mokap. Želite stranki pokazati napis ali ponudbo? Pripravite fotoaparat in elemente scene: zvezek, lepo nevtralno ozadje. Nastavite pravilno osvetlitev, postavite predmete in naredite nekaj posnetkov.

Področje uporabe

Zdaj bralci vedo, da je mocap posnetek vizitk, revij, knjig, razglednic, ki jih oblikovalec nalaga določeni sliki, fotografiji ali napisu. Ta proces pomaga vizualizirati delo (npr. Zabeležiti na kartici) in stranki omogočiti, da razume, kako bo izgledal rezultat. Mockap se uporablja za ustvarjanje spletnih mest, spletnih aplikacij, poligrafov, oglasnih pasic, znakov, menijev in še več. Pogosto je naslovljen na notranje oblikovalce pri pripravi zasnove prostora.

Mock site

Samo strokovni spletni oblikovalci lahko ustvarijo lažno mesto za poznavanje primera. Razlog je preprost - strokovnjaki ne panike, če stranka zahteva izboljšanje vseh podrobnosti. Moap pomaga oblikovalcu, da vidi idejo, jo razvije in dodatno izpopolni. Spletna kartica je shematski načrt za spletno stran. Na začetku oblikovalec roko poslika na kos papirja. To je potrebno za boljšo uporabo orodij za urejanje slik. Okvir spletnega mesta je izdelan v črno-beli barvi, kar razvijalcu omogoča, da prikaže lokacijo glavnih elementov: logotip, meni, vsebino, oglasne enote. Po okostju je oblikovalec razvil prototipno mesto: barvo in slog. Pomoč prihaja z enajstimi koristnimiorodja Reševali bodo pri ustvarjanju vseh podrobnosti spletnega mesta. Bodite pozorni na InVision, UXPin, Marvel App, Gliffy, OmniGraffle, Moqups, Axure, JustinMind, Mockingbird, HotGloo, Mockplus. Mockplus je na primer preprosto oblikovalno orodje. Pomaga ustvariti okvir, preklopiti iz črne in bele na barvo. To orodje vam omogoča uporabo več kot dvesto komponent, ki močno poenostavijo ustvarjanje spletnega mesta. Za pomoč pri oblikovalcu pridejo in drugi programi. Z njihovo pomočjo je enostavno ustvariti elemente spletnega mesta, izdelati podrobnosti, študirati. Najpogostejši in najlažji način za pridobivanje veščin je, da naredite mocap vizitko.

Grafični urejevalnik

Photoshop je eden od programov, ki pomaga oblikovalcu pri ustvarjanju različnih projektov in postavitev. Mockups za Photoshop so pripravljene PSD datoteke. Lahko jih prenesete za plačane, brezplačne vire ali pa to storite sami. Najlažji način, da najdete pripravljeno mocap in se prijavite za predstavitev osnovnega dela. Poskusite napisati knjižico ali razglednico. Pomislite na idejo, določite jo z barvo. Na kos papirja naredite roko. Nato izvedite načrt v grafičnem programu. Lahka in priljubljena izbira med začetniki - je mocap vizitka. Odprite preneseno datoteko, napis in besedilo. Pojdite na končni mocap, kliknite na ikono »Smart Object« (to mora biti slika vizitke), izberite meni »Uredi vsebino«. Odpre nov zavihek v novem zavihku, ki je pripravljen za spremembo. Nato aktivirajte napis ali besedilo, ki ga ustvarite, in ga premaknite na površino kartice. Napis je lahkopreoblikovati, spremeniti velikost, izbrati najprimernejšo lokacijo za njeno lokacijo. Shranite projekt.

Viri

Pri ustvarjanju mocap ni nič zapletenega. Poenostavijo glavno delo oblikovalca, prihranijo čas in energijo. Če želite, ustvarite lastno bazo teh datotek in jih pripravite na prodajo. Ampak za to boste potrebovali dober fotoaparat, sposobnosti fotografiranja, predmete, poznavanje razsvetljave, občutek dobro razvitega okusa in stila. Viri slik lahko postanejo viri, ki za določeno ceno prodajajo že pripravljene slike za prikaz oblikovanja nečesa. Če ni prostih sredstev za nakup mocapov, se oblikovalcu ponudi veliko število brezplačnih virov. Tam lahko z lahkoto najdete tisoče lepih slik za prenos na kateri koli predmet. Minusi končnih mokas: iste vrste, pomanjkanje individualnosti, vzorec. Pros - dostopnost, lepota, minimalizem, maksimalni realizem, udobje. Če profesionalno načrtujete, se prepričajte, da imate dobro razvito bazo mokas. Treba je poudariti slog avtorja, je koristno dokazati predmet prodaje, da bi pritegnili kupca.

Sorodne publikacije