Varna odstranitev bliskovnega pogona: zakaj je to potrebno, kako to storiti in odpraviti nekatere težave

Večina uporabnikov računalnikov in prenosnih računalnikov ve, da naprave za shranjevanje USB ne smejo biti samo odstranjene iz vrat, da bi dokončale njeno uporabo v sistemu, ampak tudi poseben postopek za ti varno odstranitev. Če odstranite bliskovni pogon brez varne ekstrakcije, so lahko posledice katastrofalne (izguba podatkov, pojav napak v datotečnem sistemu in celo napaka same naprave). Razmislite o nekaj preprostih metodah, ki vam omogočajo izvedbo takšnega postopka, kot tudi obnovitev takega orodja Windows, če je iz nekega razloga izginil ali je bil nedostopen.


Varno odstranjevanje bliskovnega pogona: Zakaj ga potrebujete?

Pri odstranjevanju pogona USB iz ustreznega terminala računalniškega terminala je pomembno razumeti eno stvar. Varno odstranjevanje pogona USB v operacijskem sistemu Windos 10 ali katerem koli drugem sistemu je podobno standardnemu postopku zaustavitve računalnika.
V tem primeru so vsi procesi, povezani z napravo, končani in napajalnik se ustavi. Na ta način je pogon mogoče zaščititi pred pojavom številnih težav. Analogna je lahko izključitev delovnega računalnika iz omrežja. Veliko ljudi je opazilo, da se po tem začne obnovitev sistema. In tukaj, samo za obnovitev uspešnosti bodo morali ročno, ki je lahko veliko bolj zapletena kot avtomatizirani procesi v operacijskem sistemu Windows.

Osnovne metode za varno ekstrakcijo naprav USB

Zato je varno odstranjevanje bliskovnega pogona mogoče izvesti z nekaterimi najpreprostejšimi metodami, ki jih zagotavljajo sistemi Windows.
Najlažji način je, da kliknete z levo miškino tipko na ikoni USB v sistemski vrstici z ustrezno izbiro vrstice. Če se ikona iz nekega razloga ne prikaže, morate klikniti puščico navzgor, da prikažete skrite ikone.


Druga metoda, ki omogoča varno odstranjevanje bliskovnega pogona, je uporaba programa Explorer ali dvokliknite ikono računalnika, kjer je izbrana naprava USB, in nato v meniju izberite element brisanja z desnim klikom. S tem se večina vprašanj ne pojavi.

Varno odstranite Flash Drive: USB varno odstranite

V nekaterih primerih, če nekdo ne mara standardne metode, lahko uporabite majhen program, imenovan USB varno odstranjevanje (to je koristno v primerih, ko sistem vam pove, da dostop naprave ni mogoče ustaviti ali pa na pladnju ni ikone naprave).
Po namestitvi program ustvari svojo ikono v pladnju v obliki zelene puščice, tako da s klikom na njo vidite vse USB naprave, ki so trenutno priključene na računalniški sistem. Obstaja tudi del skritih naprav (USB kamera, zunanje omrežne kartice, diski itd.). Samo izberite svoj pogon in določite varno odstranitev bliskovnega pogona.

Dokončanje procesov z uporabo pogona

Včasih pa sistem naredi napako. V tem primeru morate zapreti vse odprte datoteke v napravi in ​​trenutno uporabljenem programuuporabite pogon, se prijavite v upravitelja opravil in prisilno dokončajte vse procese, povezane z USB-jem.
Najprej ga uporabite za prikaz vseh uporabniških procesov, nato pa za skrivanje Microsoftovih storitev. Po tem se ekstrakt lahko ponovi.

Kaj naj naredim, če manjka dostop do varne odstranitve?

Zdaj pa poglejmo, kako narediti, če je varna odstranitev bliskovnega pogona in sistemskega pladnja ter lastnosti naprave v odseku računalnika ali "raziskovalca" izginile.
V najpreprostejšem primeru morate odpreti lastnosti pogona v katerem koli od zgornjih odsekov ali v ustreznem krmilniku in pojdite na zavihek strojne opreme. V oknu jo označite in kliknite spodnji gumb za lastnosti. Nato kliknemo gumb za spremembo lastnosti in preidemo na zavihek pravilnika, kjer lahko vidite hiperpovezavo za varno iskanje. Kliknite na to in flash pogon se lahko izvleče. Hkrati pa se bo delo pogona pospešilo.

Alternativna metoda za obnovitev varne ekstrakcije

Obstaja še en način, ki vam omogoča, da obnovite prvotne parametre in nato varno odstranite bliskovni pogon. Ta možnost je malo bolj zapletena, vendar zagotavlja skoraj sto odstotkov zagotovila za obnovitev dostopa do postopka. To storite tako, da pokličete Run konzolo s pravicami skrbnika.
V njej morate predpisati naslednje:
  • RunDll32.exe shell32.dll, Control_RunDLL hotplug.dll (potrebno natančno tako, kot je določeno v izvirnikuekipa)
  • Ko se ukaz izvrši, se prikaže pogovorno okno, v katerem najprej izberete želeno napravo in nato kliknete gumb Stop na dnu.

    Namesto rezultata

    Načeloma so to osnovne metode, ki vam omogočajo, da varno izvlečete katero koli napravo USB iz ustreznega pristanišča, in rešite nekatere možne težave, povezane z nezmožnostjo izvedbe takšnega postopka zaradi pomanjkanja dostopa. V najenostavnejšem primeru lahko napravo preprosto odstranite iz vrat in jo ponovno vstavite. Morda ga bo sistem videl. Vendar pa so takšne metode primerne le za redne situacije in so za uporabnike najlažje. Če ima pogon najprej neuspeh fizičnega načrta ali zrušitev datotečnega sistema, bo moral uporabiti druge metode, povezane z obnovitvijo zmogljivosti pogona, informacijami, shranjenimi na njem, ali celo z vnovično namestitvijo mikrokrmilnika. Toda to je ločena tema.

    Sorodne publikacije