Načini delovanja klimatskih naprav. Navodila za uporabo klimatske naprave

Danes je pri različnih blagovnih znamkah in modelih klimatskih naprav težko takoj najti tisto, ki bi vam ustrezala. Prodajalci odobrijo svoje blago. Njihovi split sistemi so seveda najboljši. Proizvajalci dodelijo svoje blagovne znamke in dodajo nove funkcije in načine. Za kupca so pomembni načini delovanja klimatske naprave, ki jih bo uporabljal.

Kakšno je uporabno znanje o načinih?

Članek vam ne daje nasvetov o tem, kako izračunati moč klimatske naprave, za vašo sobo, kje namestiti split sistem, kako nadzorovati pravilno namestitev. To ni navodilo za uporabo klimatske naprave. Priročnik je napisan za vsako klimatsko napravo posebej in opisuje funkcije samo enega modela. Tu so razumljivi opisi glavnih funkcij klimatskih naprav. To je zelo priročno za njega, da primerjajo opremo (celo različne skupine cen) in izbrati, kaj potrebujete, in ne preplačilo za nepotrebne možnosti.Osnovni pogoji delovanja klimatske naprave

Klimatska naprava za gospodinjstvo je predvsem oprema, ki ohranja želeno sobno temperaturo. Nadzorovane klimatske naprave so daljinski upravljalci, ki so oddaljeni in stacionarni (npr. Za steno). Dodelitev vseh gumbov na daljinskem upravljalniku je podrobno opisana v navodilih za uporabo klimatske naprave. Lahko pa ga intuitivno razumemo na ikonah in napisih okrog gumbov na daljinskem upravljalniku.

Gumb za preklop načina

Pri različnih napravah se lahko tipke na sprednji plošči daljinskega upravljalnika zelo razlikujejo.Vendar pa obstaja še en gumb. Gumb - MODE ("Način"). Njegovo zaporedno stiskanje vključuje vklop glavnih načinov klimatske naprave: hlajenje, ogrevanje, samodejno, sušenje, prezračevanje.


Značilnosti glavnih načinov prevoza

 • "Hlajenje". Glavna funkcija klimatske naprave. Ko je vklopljen, se v prostoru nahaja hladilni zrak. V notranji enoti klimatske naprave je senzor, ki sledi spremembi temperature in pošlje klimatsko napravo, ko se spremeni. Pri hlajenju z zaporednim pritiskom na tipko FAN lahko spremenite delovanje ventilatorja in s tem intenzivnost hlajenja.
 • "Ogrevanje". Naloga je ogrevati zrak v prostoru. Ker je klimatska naprava toplotna črpalka, potem pri delu v tem načinu porabi trikrat manj energije kot električni grelec. V tem načinu delovanja klimatske naprave je možno spremeniti tudi intenzivnost ogrevanja prostora, spremeniti delovanje ventilatorja notranje enote in zaporedoma pritisniti tipko FAN.
 • "Prezračevanje". Zrak se odvaja skozi notranjo enoto klimatske naprave brez spreminjanja temperature in filtriranja. V tem načinu delovanja klimatske naprave je kroženje zraka. Tukaj ni prejema ali umika.
 • "Izsuševanje". V tem načinu bo ikona naprave na daljinskem upravljalniku izgledala kot padec. Pri razvlaževanju odstranimo prekomerno vlago. Prvič, klimatsko napravo za deset minut sušiti zrak, nato 2 minuti ne deluje in končno dela 5 minut v izboljšanem načinučiščenje V načinu odtoka lahko s preklopom hitrosti ventilatorja izberete hitrost odtoka.
 • V samodejnem načinu je temperatura nastavljena na 22 stopinj in hitrost ventilatorja se samodejno nastavi. Klimatska naprava izbere med načinoma "hlajenje" in "ogrevanje". On sam podpira dane pogoje. V samodejnem načinu ni sprememb v nobeni nastavitvi.
 • SWING način ("Swing"). Upravljanje horizontalnih (pri nekaterih modelih in navpičnih) žaluzij notranjega bloka.
 • Tabela osnovnih načinov delovanja

  Tabela vsebuje kratek opis načinov delovanja. To je kot goljufija o uporabi klimatske naprave v glavnih načinih.

  Dodatni načini

  Naslednja tabela prikazuje glavne načine delovanja za vse klimatske naprave. Zagotavljajo minimalno udobje. Zdaj pa govorimo o možnostih, ki naredijo vsako klimatsko napravo edinstveno na svoj način, in kako uporabljati klimatsko napravo v dodatnih načinih. Vam je všeč, in svetovalec klimatske trgovine vam bo povedal model razcepa.
 • "Ionizacija". Omogočanje načina vključuje nasičenje prostora z negativno nabitimi ioni (anioni). V povprečju klimatska naprava proizvede do 20.000 na kvadratni centimeter. Tak anion najdemo le na okolju prijaznih mestih. Anionski antibakterijski učinek. Funkcijo ionizacije lahko obravnavamo kot dodatni filter finega čiščenja.
 • "Samočistenje". Pri uporabi te funkcije v klimatskih napravah nikoli ne plesni. Postopek potekapribližno pol ure, lopute zaprte, in piha notranje enote odstranimo vse vlage, toplotni izmenjevalnik segreje, suhe, klimatska naprava preklopi v ventilator ("prezračevanje"), in klima pride, bo z njim vse vonjave.
 • "Generator kisika". Obogatitev s kisikom temelji na neenakomernem pretoku plinov skozi polimerno membrano.
 • "Dodatni način filtriranja". Mnogi modeli imajo dodatne sisteme filtriranja. Na primer, na ruskem trgu je LG prinesel plazemski filter, Samsung je biofilter. Skoraj vsaka blagovna znamka ima modele z večstopenjskim filtriranjem. Zelo uporabna možnost.
 • "Hranjenje svežega zraka". Funkcija sistemov z zidnimi bloki je bolj oglaševanje. Zelo majhen del cevi, skozi katerega naj bi vstopal zrak. Če je ta funkcija na voljo, se uporablja v klimatskih napravah s filtri za večstopenjsko čiščenje.
 • "Nočni način" ("način mirovanja"). Preklop klimatske naprave na optimalni način mirovanja. Ventilator se vklopi v načinu nizkega šuma. To pomeni, da zmanjšuje hitrost vrtenja. Poleg tega, ko klimatska naprava deluje v načinu hlajenja, se temperatura nekaj ur dvigne na 1-3 stopinje. In ko delate v načinu ogrevanja - v nekaj urah pade.
 • Časovnik. Omogoča vklop klimatske naprave za določen čas (na primer, preden pride na delo) in ga za določen čas izklopi.
 • "Prisilno hlajenje ali ogrevanje". V nekaterih modelihlahko imenujemo TURBO, v drugih - JET COOL. Bistvo je eno - v pol ure (po pritisku na ustrezno tipko) klimatska naprava deluje pri minimalni temperaturi pri največji možni hitrosti ventilatorja. Uporablja se za hitro hlajenje prostora.
 • Čutim. V tem načinu se temperatura ne meri s senzorjem notranje enote, temveč s senzorjem daljinskega upravljalnika. Največje udobne pogoje ustvarite v kraju, kjer se nahaja daljinski upravljalnik, to je ob osebi.
 • "Razumno oko". I SEE - senzor za merjenje prostorninske temperature. Spremlja temperaturo in vlažnost v prostoru. Klimatska naprava, ki sprejema informacije, prilagodi temperaturo po območjih. I SEE ne dovoljuje ostrih temperaturnih sprememb, sinhronizacije delovanja ventilatorjev in rolet.
 • Zaščitni sistemi

  Dodatne funkcije povečajo udobje. Poleg tega proizvajalci namestijo klimatske sisteme za zaščito in nadzor.
 • "Odmrzovanje (odmrzovanje) zunanje enote". Funkcija se aktivira samodejno, ko led na zunanji enoti zamrzne. Spletni sistem zažene segrevanje zunanje enote. Na žalost ni vseh klimatskih naprav. Če ga klimatska naprava po vaši izbiri nima, je možno, da se led na zunanji enoti stopi s kratkim vklopom načina hlajenja.
 • "AutoRestart". Funkcija klimatske naprave za obnovitev nastavitev po obnovitvi napajanja, ko je napajanje izklopljeno.
 • "Topel zagon". Zaščita pred pretokom hladnega zraka pri preklopu v način ogrevanja. Ventilator notranje enote se ne vklopi, doklerhladilno sredstvo se ne ogreje. S to možnostjo je nemogoče, da bi v osebo dobili hladen zrak.
 • ​​
 • "Zaščita kompresorja".
 • "Funkcija samodiagnostike". Razčlenitev diagnosticira čip, vgrajen v notranjo enoto klimatske naprave. Vrsto napake lahko najdete s kodo napake ali z utripanjem svetlobnih indikatorjev.
 • "Delo pri nizkih temperaturah". Klimatske naprave delujejo stabilno v času izven sezone (temperatura do -7 stopinj). Če želite ogrevati klimatsko napravo pozimi, je vredno dobiti pretvornik. Številni modeli pretvornikov lahko delujejo brez ogrevanja pri -15 ° C za zunanje temperature. Klimatske naprave z dodatnim setom za nizke temperature lahko delujejo in pri temperaturah pod -60 stopinj. Toda cena sistemov s toplotno črpalko je večkrat večja od običajnih klimatskih naprav.
 • Če je konzola izgubljena. Vklop klimatske naprave brez daljinskega upravljalnika

  V razcepu stene je še ena zanimiva funkcija. Lahko se vključijo v preskusni način, tudi če je konzola izgubljena. Pod sprednjo ploščo na desni strani, pokrito s plastičnim pokrovom, se nahaja gumb OPERATION ali gumb ON /OFF. S pritiskom na tipko lahko vklopite klimatsko napravo brez daljinskega upravljalnika. Obstaja samo en "vendar". Ko kliknete ta gumb, so nekateri modeli vključeni v samodejni način, vendar je večina v načinu, ki je deloval pred zaustavitvijo. Vse moderne klimatske naprave (iz kateregakoli cenovnega segmenta) imajo kompleksen in pogosto enak nabor funkcij: "hlajenje", "ogrevanje", "izsuševanje", "prezračevanje","Vklop /izklop časovnika", različni filtri Razlika med temi modeli in modeli je lažja - odstotek pomanjkanja opreme in življenjska doba, ki jo jamči proizvajalec. Izbira blagovne znamke je prav tako pomembna. Toda to je povsem druga zgodba.

  Članek je pripravila spletna stranKlimatske naprave Chernovtsy

  Sorodne publikacije