Kaj je DM, ali Osnove igranja vlog v igri SAMP

Mnogi začetniki v SAMP na vlogi strežnikov naletijo na nerazumljive okrajšave, kot so DM, DB, SC, MG, TC, RP, ZZ, RK, vendar ne vedo, kaj to pomeni. Danes bomo podrobneje obravnavali te okrajšave, ugotovili, kaj pomenijo, in obravnavali bomo tudi vprašanja, ki se lahko pojavijo pri obisku strežnikov za igranje vlog. Večinoma zaradi kršenja takšnih kazni vam je kratkotrajno odvzeto igranje. Najpogosteje je 15 minut (odvisno od resnosti kršitve).

Osnovni pojmi iger RP

Ugotovimo, kaj so DM, DB, SC, MC, RP in druge kratice za mnoge novince nerazumljive:
 • DM - umor igralca brez razumnega razloga.
 • DB - ubijanje igralca z vozniškega sedeža avtomobila. Za to kršitev obstaja kazen, ker je streljanje iz avtomobila velika prednost.
 • SC - umor igralca v kraju njegovega spanca (oživitev).
 • TC - umor zaveznikov.
 • RP je igra vlog, kjer morate igrati svoj lik. Obstaja tudi pojem nonRP - to je igra brez vloge.
 • TGP - napad na veliko število igralcev. Za tako kršitev dati Varna.
 • MG - prenos informacij iz resničnega življenja v igro.
 • BH - gibanje po skokih.
 • GM - goljufija, s katero postane igralec nesmrten.
 • RK - ubij igralca, ker te je ubil.
 • BX je goljufija za gledanje skozi stene.
 • Vsi ti pojmi so precej enostavni in ne zahtevajo dolgega učenja in nakazil.


  Kaznovanje za kršitevtaka pravila na strežnikih so različna, vendar najpogosteje padate v demorghan - kraj, kjer lahko služite izraz za kršitev pravil RP, vendar vas bodo prepovedali za goljufanje. S tem, kar je Dm, SC, itd., Smo ugotovili, premaknite se na naslednjo.

  Drugi koncepti

  OOC - informacije iz resničnega življenja. IC - informacije, ki se nanašajo na obnovitev vloge in ne smejo biti povezane z resničnim življenjem.

  Glavne ekipe za igre RP

  Pojdimo na osnovne ukaze, ki jih potrebujete za igranje na takih strežnikih. Ni jih veliko, vendar so zelo pomembne. /me - akcijska igra vašega lika. Na primer, /sem dobil potni list iz zadnjega žepa kavbojk in osebi izročil nasprotno.
  Začetek delovanja znaka se mora začeti z majhno črko in končati s piko. /do - igra tretje osebe. Na primer /do V roki policista je bil paket z napisom "Do Doc". Okoliščine igre s pomočjo tega ukaza se morajo začeti z veliko črko, na koncu točke ni potrebno. /b - klepet z informacijami o resničnem življenju (OOC). V takih klepetih so prepovedane barabe in podobe. /todo - Ta ukaz ni prisoten na vseh strežnikih, vendar je zelo uporaben. Uporablja se tako z besedilom kot tudi s stranko. Na primer, /todo No, dvignite roke navzgor! * nasprotno usmerja pištolo na osebo.


  Neposredna govorica v izgovorjavi je napisana z velikimi tiskanimi črkami, točka na koncu pa ne. Podjetje se začne z znakom *. Piše z majhno črko in na koncu se postavi točka. /try je dejanje, ki je lahko uspešno ali neuspešno. Na primer, /poskusiteobtičal v očesu pomanjkljivosti. Ta ukaz se predvaja na enak način kot /me, začne se z majhno črko in konča s piko. /kovanec - spustite kovanec, ki daje orlu ali palici. Uporabite lahko, ko nosite čelado na sebi, vendar ste udarili po glavi.

  Kaj je nubo-RP, svetlobni RP, polni RP?

  Te pogoje je mogoče zlahka razumeti, če imate vsaj angleški jezik vsaj na najnižji ravni. Nubo-RP - takšne strežnike izdelujejo ljudje z majhnim proračunom in skromnimi izkušnjami pri uporabi takšnih virov. Imajo slabo praktično vse, od igralcev in igralnih sistemov do uprave. Takšni strežniki niso priporočljivi zaradi živcev, ki jih porabijo v prihodnosti, in slabega vtisa zabave na splošno. Navsezadnje večina udeležencev, ki igrajo na takšnih strežnikih, niti ne vedo, kaj je DM. Končna odločitev ostaja osebno za vas.
  Light-RP je najpogostejši tip strežnika, ustvarjen za dobro upravljanje časa. Tukaj, kot ste lahko uganili, je vsakdo na povprečni ravni. Na takšnih strežnikih se lahko sprostite in se ne prepričate posebej o računu. Vendar pa bodo bolj usposobljeni igralci pripomnili, če med zdravljenjem zdravite aspirin. Takšni strežniki so primerni za novince, ki so malo seznanjeni z igranjem svojih vlog. Ful-RP - igra na takšnih strežnikih ni za začetnike. Tukaj je vse zelo resno. Morate igrati vse, vendar na takšnih strežnikih lahko srečate osebo, ki ne bo vedel, kaj DM, SC in tako naprej. Če želite igrati takšne vire, potemboste morali pridobiti izkušnje z Light-RP in preiti od začetnika do profesionalca.

  Kako? In vse to?

  Ja, to je vse. V tem članku smo se podrobno seznanili s konceptom igranja vlog, razstavili, kaj je MG, DM, itd. Če še vedno kršite zahteve, bodite pripravljeni na kaznovanje. Če uprava projekta vas ni opazila čudežno, potem je to le sreča, nič več. Podrobno smo pregledali ekipe za igranje vlog in izmenjave z OOC in igralci IC. Ugotovite vrste strežnikov, ugotovite, katere želite igrati, katere pa ne.

  Sorodne publikacije