Vsi načini preklapljanja med karticami s tipkovnico

Že dolgo je minilo obdobje, v katerem se je povprečni uporabnik počutil negotov glede računalnika. Skoraj vsakdo je v tem poslu zložil svojo roko toliko, da je primerljiv z začetnikom. Posledica tega je, da ljudje, ko smo prebili sistem, skušajo čim bolj racionalno izkoristiti čas, ne da bi ga porabili za vse vrste stvari.

Te malenkosti vključujejo preklapljanje zavihkov v brskalniku. Ta težava je zelo pomembna, saj ima zdaj vsakdo dostop do interneta in tam se večino časa porabi. V tem članku bomo govorili o tem, kako preklapljati med tabulatorji s tipkovnico in s tem pospešiti delo na spletu.


Zaporedno preklapljanje

Torej, ugotovimo, kako preklapljati med jezički s tipkovnico. Ključ za to je dokaj preprost. To ustreza CTRL + TAB. Takoj, ko kliknete to kombinacijo, se zavihek preklopi desno od aktivne.
Medtem, ko nadaljujete s klikom na TAB, boste še naprej nadaljevali in tako naprej. Omeniti je treba, da so vsi hotkeys, podani v tem članku, univerzalni. To pomeni, da jih lahko uporabljamo v vseh brskalnikih brez izjeme.

Preklopite na zavihek

Zgoraj navedeno ni edini način za preklop med zavihki s tipkovnico. Omogoča vam, da jih spreminjate zaporedoma, vendar je to zelo neprijetno, še posebej, če imate več zavihkov, in morate priti do konkretnega. Zdaj pa se pogovorimokako preklopiti med zavihki s tipkovnico, da skočite na določeno kartico.


Druga bližnjica na tipkovnici je CTRL + 19. S klikom na številko od 1 do 9 greste na ustrezni zavihek. To pomeni, da je številka označena s serijsko številko.

Preklopite na naslednji zavihek

Če se želite premakniti na naslednji zavihek po vrstnem redu, vam bo CTRL + stran navzdol ali zgoraj CTRL + TAB pomagala. Kako preklopiti med zavihki z uporabo tipkovnice na drugo, smo ugotovili, vendar se lahko mnogi vprašajo, zakaj je takšna sorta. Vse je zelo preprosto: na različnih tipkovnicah je priročno uporabljati različne kombinacije.

Preklopite na prejšnji zavihek

Če se odločite za prejšnji zavihek, potem pogumno pritisnite CTRL + PageUp. V primeru, ko vam ni všeč, da kliknete gumbe, lahko uporabite drugo kombinacijo - CTRL + SHIFT. Bistvo takšne postavitve hotkeys je dokaj preprosta. To je (kot v prejšnjem primeru), da je nerodno doseči nekatere klaviature, na primer na PageUp, in na drugo, nasprotno, na SHIFT. To uporabniku omogoča, da se sam odloči, kako bo bolj priročen.

Dodatki

Našteli smo vse načine za preklapljanje med karticami s tipkovnico. Uporaba vročih tipk ni vedno primerna. Zato so bili razviti različni dodatki brskalnikov. Med seboj so precej drugačni. Nekateri si dovolijo dodeliti vroče tipke, druge pa prinašajoposebne spremembe. Odločite se samo za vas, kaj naj uporabite.

Sorodne publikacije