Kako predvajati video v programu Windows Media Player v različnih različicah ali uporabiti programe drugih ponudnikov?

Verjetno ni treba reči, da vsi videoposnetki, objavljeni na internetu, na primer na istem spletnem mestu za gostovanje videoposnetkov v YouTubu, nimajo vedno preproste orientacije. To je lahko posledica številnih dejavnikov. Eden od ključev je streljanje na mobilni telefon z nepravilno nameščenim kotom v obliki posnetka. Preprosto povedano, ko je naprava nagnjena, fotoaparat shrani sliko točno v ta položaj. O tem, kako v programu Windows Media Player preobrniti videoposnetek z različnimi različicami ali z orodji drugih ponudnikov, se bo še naprej govorilo. Najprej pa je treba obravnavati nekatere pomembne dejavnike, ki lahko vplivajo na izbiro metode spreminjanja kota, tako rekoč, v teoretičnem smislu.


Kako obrniti videoposnetek v programu Windows Media Player na klasičen način?

Začnimo z dejstvom, da je v katerem koli operacijskem sistemu Windows za predvajanje zvoka in videa z vgrajenim predvajalnikom aktiviran kot privzeto privzeto orodje.
V preteklosti sta bila v sistemih dva takšna sistema, potem pa so razvijalci programa Windows raje zavrnili enega od njih, kar očitno ni bila najboljša rešitev. Kljub temu pa je bil tudi v sistemih, kjer je bil prisoten klasični igralec, skrit tako globoko, da ga povprečni uporabnik ni mogel doseči. Na njem ni bilo nobenega menija Start, vendar je bilo treba predvajalnik poklicati samo iz Explorerja ali konzole konzole. Toda tudi igralec je ostalWindows Media Player omogoča, da se videoposnetek obrne na osnovno raven. Najpomembnejša stvar, ki jo mora razumeti vsak uporabnik, je, da se lahko vrtenje slike v obe smeri izvede izključno pod kotom 90 stopinj.


Sliko lahko zavrtite na dva načina. V prvem primeru se na pomožnem valjčku prek PCM-ja prikliče kontekstni meni z izbiro ustreznega dejanja. Druga možnost je uporaba bližnjic na tipkovnici z drugimi gumbi (odvisno od različice samega predvajalnika, lahko uporabite tipke Ctrl, Alt ali Shift) ali nastavite učinke in filtre, ki jih mnogi preprosto ne poznajo.
Pri uporabi prenosnih računalnikov je vprašanje, kako v Windows Media Playerju predati video, še lažje, zlasti če ima uporabnik specializiran multimedijski sistem. Gumbe za vrtenje lahko namestite na glavno tipkovnico, ne pa tudi s kombinacijo s tipko Fn.

Kako obrniti videoposnetek v programu Windows Media s klasičnim predvajalnikom?

Kar se tiče klasičnega predvajalnika ali medijskega centra, v najnovejših različicah operacijskega sistema Windows, osmi in deseti) ne. Vendar to ne pomeni, da je mogoče programske pakete namestiti kot ločeno programsko opremo. Preprosto prenesite distribucijo z uradnega Microsoftovega spletnega mesta in izvedite naslednjo namestitev v imenu skrbnika.
Videoposnetek lahko v klasični različici programa Windows Media Player zavrtite na popolnoma enak način, kot je opisano zgoraj. Vendar, če vnesete nastavitve igralca, kizaslužijo posebno pozornost, lahko dodelite svoje kombinacije gumbov in tipk, ki bodo še naprej odgovorne za obračanje slike desno ali levo na devetdeset stopinj ali sto osemdeset. Ne, seveda je mogoče določiti in preoblikovati tristo šestdeset stopinj, toda kaj je smisel tega? Podobne operacije so lahko koristne le pri urejanju slike z uporabo učinkov, ki jih ni mogoče naložiti želenemu videu.
Zasukati sliko z uporabo najenostavnejše programske opreme za urejanje
Vprašanje, kako predati videoposnetek v programu Windows Media Player, se lahko obravnava kot popolnoma rešeno, če ni bilo nekaj dodatnih rešitev. Strinjam se, ker nimajo vsi domači igralci tipa "železa" v svojih arzenalnih rotacijskih funkcijah podobe. In gledanje videoposnetka v nedodeljeni obliki je neprijetno. Ali je lažje obrniti sliko in jo shraniti, tako da v prihodnosti ni bilo nobenih težav pri predvajanju?
Uporabite lahko najbolj osnovne programe, kot je Movie Maker (nad sedmim programom ni sistemov, ki jih morate namestiti ločeno), Windows Live (ali isto stvar) ali Pinnacle Studio. Zaženite program, nato dodajte želeni videoposnetek in uporabite gumbe za obračanje na vrhu plošče. Kot pri igralcih lahko uporabite tudi ukaze kontekstnega menija. Toda na vrsti, spet, bo več devetdeset stopinj.

Obračanje na druge vogale

Kar se tiče obračanja k drugim kotom, tu brez strokovnih in polprofesionalnih pripomočkov niza to Začetek uporabnika, da razume osnove video montaže in razumevanje nastavitev na prvi bo precej problematično, še posebej, če menite, da večina teh programskih paketov ni Russified. Po drugi strani pa se lahko preizkusite v obvladovanju Sony Vegas Pro. Kljub navidezni kompleksnosti ta paket vključuje celo uporabo primitivnih dejanj, ki so bila opisana za applete Windows. Začnite vsaj z najpreprostejšim in rezultat se ne bo prisilil čakati.

Kaj izbrati kot optimalno rešitev?

Dodati je treba, da obračanje slike v videoposnetke s programerji programske opreme ni izvedljivo, vsaj zato, ker ne ohranjajo vedno njegovega položaja. Pri drugih igralcih ta funkcija deluje veliko bolje. Zato bo optimalna možnost začetna sprememba orientacije okvirja v programu. Problem prevrnitve slike v katerem koli igralcu bo sam izgubljen.

Sorodne publikacije