Intel Core i3 - 4340 procesorska rešitev, specifikacije, možnosti in pregledi

Procesorji srednjega razreda so pripadali Intel Core i3-4340. Značilnosti tega čipa potrjujejo to pozicioniranje. Ta Intelova polprevodniška rešitev bo obravnavana v okviru tega člena.

Pozicioniranje. Možne možnosti dobave

Intelovi izdelki so razvrščeni na naslednji način:
 • Proračunski in pisarniški sistemi so temeljili na mikroprocesorjih serije Celeron ali Pentium. Imajo zelo skromne nastavitve, nizke frekvence in zmanjšan predpomnilnik. Zato je njihova uporaba v takšnih proračunskih računalnikih popolnoma upravičena. Stroški teh CPU modelov so zelo dostopni in demokratični.
 • Mikroprocesorji srednje ravni temeljijo na Core i3. Imajo tudi 2 realna bloka za obdelavo kode, vendar pa so sposobni obdelati informacije v 4 tokovih. V tem primeru se frekvenca poveča, postane več predpomnilnika. To vodi do tega, da se stroški teh rešitev povečujejo. Spada v to skupino čipov in polprevodniški izdelek Intel Core i3-4340.
 • Najbolj produktivni računalniški sistemi so temeljili na i5 in i7. V tem primeru so se značilnosti bistveno izboljšale, vendar so se tudi stroški znatno povečali.
 • Obravnavani model CPE bi lahko bil dobavljen v dveh možnih oblikah konfiguracije. Ena izmed njih se je imenovala Trail, druga pa Voice. Razlika med njimi je bila v tem, da je drugi sklop vključeval blagovno znamko hladilnega sistema s termopastom. Specifikacije Intel Core i3-4340 se razlikujejo od mikroprocesorjev drugihblagovnih znamk.


  Osnovni procesorski parametri

  Procesor Intel Core i3-4340 spada v 4. generacijo arhitekture Core. Namenjen je za vgradnjo v vtičnico LGA1150. Kot smo že omenili, ima dva fizična bloka izvedbe navodil in 4 logične niti za njihovo izvedbo. Njegova urna frekvenca je določena na 36 GHz. Ni ga mogoče spremeniti. Multiplikator frekvence čipov je blokiran in očala ne podpirajo Turbo Boost. Vsak računalniški grozd lahko izvede 4 navodila v enem ciklu svojega dela, v količini tega čipa pa do 8. Termični paket je 54 W, maksimalna temperatura pa 66 ° S. Tudi na tej osnovi je polprevodnik grafični pospeševalnik začetnega razreda - HD Graphics.


  Cache in MEMORIAL

  Glavna značilnost - znatna količina predpomnilnika v Intel Core i3-434. Njegove specifikacije kažejo na razpoložljivost 128 KB - na prvi ravni, 512 MB na drugi in 4 MB - na tretji. Hitri pomnilnik za svoje potrebe lahko v tem primeru uporablja ne le računalniške enote, ampak tudi vgrajen grafični adapter. Ta pomembna značilnost te rešitve je znatno povečala zmogljivost integriranega video podsistema. Potrebno je posebej opredeliti organizacijo podsistema RAM-a. Kot del mikroprocesorske arhitekture pod kodnim imenom Core je doživel radikalne spremembe. Bistvo slednjega je, da je polprevodniška baza CPU integriran krmilnik, ki nadzoruje RAM. Ta čip je zasnovan tako, da deluje v povezavi z moduli DDR3. Pogostost slednjega mora biti1333 ali 1600 MHz. Količina RAM-a lahko doseže 32 GB (4 moduli po 8 GB).

  Primerjava s konkurenčnimi rešitvami

  Precej dobre rezultate pri testih je pokazal Intel Core i3-4340. AMD FX-6300 je njegov glavni nasprotnik. Glede na tehnične specifikacije je zadnji čip boljši, vendar Intelova rešitev v praksi prinaša višjo raven učinkovitosti. To se doseže z optimizacijo programske opreme natanko pod čipom "modre" družbe. Teoretično obravnavani i3 lahko obdeluje osem navodil v enem ciklu svojega dela. AMD-ova rešitev lahko že izvaja dvanajst kodnih navodil. Toda tukaj je glavni problem v tem primeru prav organizacija mikroprocesorske arhitekture. Intelove rešitve imajo 2 neodvisni enoti, ki sta popolnoma samostojni. FX-6300 ima 6 celoštevilskih modulov in 3 grozde za obdelavo podatkov s plavajočo vejico. To je druga okoliščina, ki vodi do dejstva, da Intelovi čipi kažejo višje rezultate v kateri koli sodobni programski opremi.

  Stroški

  Najprej precej draga rešitev je Intel Core i3-4340. Cena v konfiguraciji Traila je bila 149 $. Toda Vohh stane še dražje - $ 157. Ta model PROCESSOR (centralni procesor) se zdaj ukine iz proizvodnje. Zato so na voljo samo zaloge Intel Core i3-4340. DNS-shop zdaj prodaja drugo različico tega mikroprocesorja po ceni 9999 rubljev ali 171 dolarjev. Podoben pristop k oblikovanju cen ima dejansko fizično osnovo. Zmogljivost predelovalcev je omejena, povpraševanje po njih pa se stalno povečuje. Torej strošekše vedno naraščajo.

  Mnenja lastnikov

  Samo pozitivna stran je odziv večine lastnikov procesorja Intel Core i3-4340. Njegove lastnosti so resnično uravnotežene in vam omogočajo, da rešite veliko nalog. Natančneje, programska oprema na takšni CPU bo brez težav. Hkrati in energetsko učinkovitost pri njem na precej visoki ravni. Slaba stran se lahko pripiše visokim stroškom Intel Core i3-4340. Cena je posledica dejstva, da so čipi zavrženi, in na prodajo lahko najdejo samo njihov inventar. Zaradi tega je uporaba v računalniških sistemih srednje ravni povsem upravičena in upravičena.

  V zaključku

  Ta tehnični pregled podrobno opisuje model mikroprocesorja Intel Core i3-4340. Značilnosti so precej standardne za srednje velike naprave. Vendar produktivnost omogoča reševanje številnih problemov brez težav. Za del programske opreme še ni omejitev. Uporabniki dobijo popolno ravnovesje med cenami, popolnimi parametri in odličnimi zmogljivostmi.

  Sorodne publikacije