Možne napake pri tiskanju laserskih tiskalnikov

Vsak pisarniški prostor ni brez tiskanja ali kopiranja pisarniške opreme. In ne samo v pisarni - zanesljiv pomočnik tiskalnik deluje dobro v svojem gospodinjstvu. Še posebej, če ste študent ali samostojni delavec, brez tiskalne naprave bo to zelo težko. Danes se ti pripomočki uporabljajo povsod - težko je najti organizacijo, kjer se še vedno uporabljajo ročno napisani dokumenti. Toda kaj morate storiti, če nenadoma naletite na napake pri tiskanju laserskih tiskalnikov?

Da bi lahko govorili o laserskem tiskanju in njegovih napakah med delovanjem tiskalnika, morate poznati vse nianse polnjenja komponent, in sicer kartuš. Zaželeno je razumeti čim več podrobnosti o teh dodatkih in načinih njihovega oskrbe z gorivom. Z poznavanjem pravilnega načina za to se boste lahko izognili takim težavam kot napak pri tiskanju laserskih tiskalnikov.


Kakšna je ta tehnika?

Laserski tiskalnik se že od začetka devetdesetih let aktivno uporablja v različnih podjetjih in pisarnah, saj lahko deluje v zasebnih lokalnih omrežjih enega podjetja in se uporablja za prenos dokumentov iz enega zaposlenega v drugega. On je tisti, ki ima potrebne funkcije za urad, in sicer brezsumnost in hitrost dela. S strani se lahko zdi, da je laserski tiskalnik zelo preprost mehanizem, vendar je to samo na prvi pogled. Njegovo delo uporablja visokotehnološke metode in termoelektrična vozlišča. Če upoštevamo samo glavne delelaserski tiskalnik, v glavnem je sestavljen iz podajalnika papirja in kartuše. To bo odvisno od kakovosti prihodnjega dokumenta ali slik, ki so v prihodnosti natisnjene, odvisno od kartuše. Poleg tega možne napake pri tiskanju laserskih tiskalnikov - to je pogosto posledica nepravilnega polnjenja.


Predelava ali regeneracija?

Kot že omenjeno, če dobro veste, kako deluje kartuša in katere nadomestne dele je treba zamenjati za pravilno delovanje, lahko dobite dobro sliko in kakovost dokumentov na izhodu. V mnogih primerih, da bi ta dodatna oprema delovala pravilno, jo samo očistite in zamenjajte obrabljene dele. Ampak včasih napake pri tiskanju barvnih laserskih tiskalnikov niso rešene s preprosto zamenjavo tonerja in čiščenjem kartuše. V takih primerih se postavlja vprašanje o zamenjavi nekaterih podrobnosti. Kartuša, ki je bila očiščena in zamenjana, se bo imenovala regenerirana. Če bo le zamenjal toner in bo popolnoma očiščen, se bo imenoval obnovljen. Zamenjava tonerja je preprosta naloga, vendar zahteva pozornost. Na primer, ne morete preliti novega nadstropja na staro - pred tem morate popolnoma izpirati rezervoar in odstraniti majhne dele starih tonerjev. Prav tako je treba spomniti, da kartuša morda ne bo delovala dobro, če bi kupili dele za različne blagovne znamke. Na primer, lahko pride do napak pri tiskanju v laserskih tiskalnikih HP, če se dodatna oprema uporablja za popravilo druge blagovne znamke. Tudi kakovost dela je odvisna od cene potrošnega materialamateriali - ne bi smeli stati niti peni. Na trgu elektronike je poln blaga različnih cenovnih kategorij, vendar se odločite pametno, ne gledajte le poceni blaga!
Zamenjava delov ne sme pozabiti na združljivost, ki je bila omenjena zgoraj. Če v tiskalniku uporabljate dele različnih blagovnih znamk, se pri tiskanju laserskih tiskalnikov Samsung, HP, Xerox itd. Pojavijo napake ali pa preprosto nezdružljivost komponent povzroči še več okvar. Proizvajalci običajno proizvajajo pare izdelkov, na primer: "boben toner", ker morajo, kot je navedeno zgoraj, rezervni deli delovati skupaj.
Pogosto lahko po poteku regeneracije ali obnovitvenega postopka opazite, da je nastala slika nasičena z barvami ali, nasprotno, preveč črna. Zakaj so takšne napake pri tiskanju laserskih tiskalnikov HP in drugih blagovnih znamk? To je lahko napaka neuvrščenega bobna. Če želite, da deluje dobro, poskusite prilagoditi raven zasičenosti. Primer "slabih" bobnov lahko služi kot dodatna oprema LongLife - zelo je občutljiv na postopke regeneracije in prvič lahko da fotografije, ki jih lahko oddajajo. Vendar pa je sposoben prenesti veliko število postopkov izterjave.

Vedno drago - ali je dobro?

Ne najdite dragih podjetij kot primer kakovostnih izdelkov - v vsakem podjetju primanjkuje. Napake pri tiskanju laserskih tiskalnikov Samsung so prav tako verjetne, kot pri poceni kitajskih napravah neznanih blagovnih znamk. Zato bodite pozorni ne samo na kupljen toner, ampak tudi na vseopreme takoj. Vendar, kot kaže praksa, dobro delo tiskalnika za 70% je pravilno kupljena kartuša. Izberete ga pametno in bodite pozorni na njegove specifikacije.

Zakaj oskrba z gorivom?

Kot je bilo že omenjeno, je glavna tiskalna naprava za neprekinjeno in kakovostno tiskanje vložek. Cene za nakup in zamenjavo novih komponent so včasih lahko skoraj 50% celotnih stroškov naprave. Ponovno polnjenje ali polnjenje kartuš bo veliko cenejše.
Pred tem so proizvajalci uredili različne ovire pri izvajanju večkratnega oskrbe z gorivom. Rezultat je bil pogosto napaka pri tiskanju laserskih tiskalnikov Canon, Xerox itd.). Toda zdaj so se razmere spremenile. Razmisliti je treba le o tem, da če vsak uporabnik opreme za tiskanje kupi nov vložek, stari pa, da ga zavrže, potem bo ogromno onesnaževal prišlo do mestnih odlagališč. Vsaka preudarna oseba bo ugotovila, da ni treba v celoti izrabiti delovnega dela, če ga želimo obnoviti. Pri brizgalnih pripomočkih se črnilo zamenjuje, kartuše s tonerjem pa se uporabljajo za laserske kartuše s praškom. Menijo, da naknadna polnjenja vplivajo na kakovost tiska, vendar to ni povsem pravilno. Verjetno, ko so se kartuše obnavljale na obrtni način, so se pojavile takšne morebitne napake pri tiskanju laserskih tiskalnikov, zdaj pa postajajo vse več organizacij, ki proizvajajo kakovostno in profesionalno opremo za naknadna polnjenja. Pojdi na novo raven inizdelavo sestavnih delov in nadomestnih delov za njihovo nadgradnjo.
Danes, ko bodo prihranki in skrbno ravnanje z naravnimi viri na prvem mestu, bo trg za polnilne vložke rasel in dobil zagon. Organizacija malega podjetja s storitvijo tiskane pisarniške opreme pa bo zelo pametna in prava rešitev. Poleg tega, ki imajo dolgoletne izkušnje, pristojni specialist bo lahko napolni celo malo znane naprave.

Kako deluje tiskalnik?

Delo sodobnega laserskega tiskalnika temelji na načelu kserografije. Ta metoda ima tri glavna načelna konstruktivna vozlišča, brez katerih ni mogoče upravljati naprave. To je:
 • enota za lasersko skeniranje.
 • Prenos slike vozlišča.
 • Slika pritrditve vozlišča.
 • S preprostimi besedami je vozlišče za prenos slike "prenosni valj" laserska kartuša ali valj za prenos polnjenja, ki se nahaja znotraj tiskalnika. Prav tako je treba vedeti, da vsi tiskalniki ne uporabljajo laserske metode skeniranja, obstajajo "laserji" (predvsem OKI), ki uporabljajo tehnologijo optičnega branja LED. V tej tehnologiji lasersko funkcijo opravljajo LED diode. Kot primer je mogoče vzeti precej visokokakovosten in dokazan dolgo življenjsko dobo modela "laserja" Hewlett-Packard LaserJet 1200. Če gre za tisk na papirju (in večinoma za uporabnike in tiskanje na njem), je vozlišče za podajanje papirja odgovorno za njegov hit. požrl "tiskalnik. Vvečinoma obstajata dve vrsti takih vozlišč s strukturno različnimi značilnostmi. Pladenj 1 - tako imenovana naprava za pošiljanje iz spodnjega pladnja, oziroma Pladenj 2 - od zgornjega (obvod). Oba od teh pladnjev imata kljub različni obliki podobna vozlišča:
 • Zajem papirja - zvijte papir v tiskalnik.
 • Blok separatorja in zavorne ploščadi - opravlja funkcijo zajemanja samo enega lista papirja (ločevanje listov od razmerja).
 • Kartuša in enota za lasersko skeniranje že ustvarjata sliko neposredno.
 • Kartuša laserskega tiskalnika je tri glavne komponente:
 • Foto-valj.
 • Prednapetje gredi.
 • Magnetna gred z notranjimi elementi in kovinskimi površinami, opremljenimi s kartušo.
 • Toner

  Pomembno je tudi zamisliti, kakšen toner je. To je fini disperzni prašek, ki je sestavljen iz polimernih zrn, prevlečenih s plastjo magnetnega materiala. Ko gre za barvni toner, vključuje tudi barvne materiale. Vsak proizvajalec uporablja svoj edinstven toner, za katerega so značilne njegova sestava, disperzija, magnetne in fizikalne lastnosti. En tiskalnik z barvilom ne morete polniti z drugim - to je neposreden način, da poškodujete napravo in jo nato pošljete v smeti, ki jo večkrat preverja grenka izkušnja mnogih uporabnikov. Takoj po prehodu papirja skozi lasersko enoto za skeniranje je nastala podoba, in če se na tej stopnji dotakne njega z roko, je razpršena v prahu.

  "peč" aliVozlišče zajemanja slike

  "Peč" je potrebna za zajem slike (tako da se ne sesuje in postane trajna). Zahvaljujoč posebnim komponentam, ki sestavljajo toner, ki ima določeno točko taljenja, papir "stisne" staljeni toner, zamrzne in fiksira. Po tem slika postane zanesljiva, trajna in ni nagnjena k zunanjim vplivom.

  Kako se tiska?

  Ko vklopite tiskalnik, začnejo komponente kartuše delovati - to je priprave. Ta postopek je podoben tesnilu, le da laser ni usmerjen v boben in slika ni oblikovana. Po zaključku usposabljanja, tiskalnik vstopi v način pripravljenosti, ki je pripravljen za uporabo. Nato, ko uporabnik pošlje sliko za tiskanje, se v tiskalniku izvedejo naslednji koraki: Prvi korak je polnjenje bobna s polnilnim valjem, ki ga prenaša vzdolž njega in ga enakomerno pokriva z negativnim nabojem. Napolnjena negativno, površina bobna poteka skozi laserski žarek (ta proces se imenuje bleščanje). Laser se osredotoča na tista področja, kjer je treba v prihodnosti uporabljati toner. Pod njegovim vplivom senzorski del bobna začne izgubljati negativen naboj. To je način, kako s pomočjo oslabljenega naboja ustvariti podobo slike.
  Na stopnji izdelave postavitve "iz barvne kompozicije se pojavi risba tonerjeve slike nad bobnom, v prihodnosti pa se bo plast tonerja prenesla na papir.barvni prah se začne privlačiti na površino gredi zaradi magneta, iz katerega se oblikuje njegovo jedro. Ko gred vrti toner na svoji površini, gre skozi ozko luknjo, ki jo tvori rezilo (tako imenovani "zdravnik") in z njimi. Rezultat je elektrifikacija in kasnejša pridobitev negativnega naboja. Ker je toner zdaj napolnjen negativno, se začne držati osvetljenih mest bobna. Zahvaljujoč "zdravniku" je zagotovljeno enotno črnilo. V nadaljevanju vrtenja se toner v obliki bobna srečuje s papirjem - tako se izvede prenos. Vzporedno z bobnom na listu je gred (Transfer Roller), ki se polni pozitivno. Potem se vse dogaja v skladu s fizikalnimi zakoni - pozitivno nabita gred privablja negativno nabite delce tonerja in tako pride do papirja. Ko je barva že nanesena, je potrebno pritrditi sliko - ta list skozi ta mehanizem. Sestavljen je iz dveh gredi, nameščenih vzporedno. Gred, ki se nahaja spodaj, se imenuje objemka - papir potisne v zgornji del, segreva. Tudi ogrevanje, ko se sooča z delci tonerja, jih končno fiksira na papir, saj ima višjo temperaturo in jih preprosto topi. Ker je na bobnu po nanosu slike toner, ga je treba izbrisati. Cikel je končan in zdaj se tiskalnik čisti. Če želite to narediti, obstaja posebno orodje - rezilo (Wiper blade), ki odstrani toner ostanki in ga pošlje v lijak za recikliranje. Med bunkerjemin boben ima tako imenovano obnovitveno rezilo, ki ne dovoljuje, da se barvni prah po nesreči prebudi na papirju. Zdaj je leva zadnja stopnja - brisanje slike. Postopek poteka takole: polnilna gred poteka enakomerno na bobnu, s čimer ponovno vzpostavi polnjenje na mestih, kjer se je spuščala, ko je tiskanje potekalo. Iz bobna se izbriše.

  Laserski tiskalnik: napake pri tiskanju (fotografije in razlogi)

  Ko ste izvedeli za načelo laserskega tiskanja, lahko odpravite druga nerešena vprašanja. Na primer, kaj povzroča težave, ki se pojavijo med tiskanjem, vpliva na kakovost slike. Spodnji članek prikazuje najpogostejše okvare in napake pri tiskanju laserskih tiskalnikov Canon in drugih proizvajalcev ter dejavnike, ki vplivajo na njihov videz in možne rešitve.
  Na primer, pomembno je vedeti, da je razlog za preveliko ali kontrastno sliko mogoče razumeti le, če pogledamo kartušo in preverimo, koliko tonerja je delal. Torej, kaj so glavne napake pri tiskanju laserskih tiskalnikov lahko srečate?

  Izdaja prazen list med tiskanjem

  Najverjetneje je prekinjena povezava med notranjimi mehanizmi vložka in kovinskimi temelji na njenem telesu. Popolno reševanje problemov in čiščenje bo pomagalo rešiti ta problem. Poleg tega uporabite ohmmeter za preverjanje kontaktnih verig. Tudi HP-jeve tiskalne napake po polnjenju se lahko pojavijo, če je kartuša za toner slabo naložena. V tem primeruPotrebno je razstaviti in očistiti ves prah s sesalcem. Potem se ponovno napolni z visokokakovostnim tonerjem od preverjenega proizvajalca. Možne napake pri tiskanju Kyocera laserskih tiskalnikov in neposredni sončni svetlobi - občutljivost bobna se zmanjša. To dokazuje tudi mrk površine dela. Najbolje je namestiti nov boben. Poleg tega je priporočljivo preveriti, ali je orodje pravilno nameščeno na gred mehanizma.

  Tiskanje na črno ploščo med tiskanjem

  Najverjetneje so podobne napake pri tiskanju laserskih tiskalnikov Xerox posledica kršitve interakcije med kovinskim drogom osi PCR in kontaktnim območjem kartuše. Najpogosteje po delu z njim se je gred pozabila postaviti nazaj.

  Slika je redka s temnimi navpičnimi črtami

  Zaradi nepravilnega nalaganja kartuše se košek z uporabljenim tonerjem preliva. Napake pri tiskanju laserskih tiskalnikov HP se lahko pojavijo tudi zato, ker pokrov bobna ni primeren za uporabo. Namestiti morate nov element. Drug verjeten vzrok je motnja v delovanju čistilnega strgala, ki povzroči stik zunanjih delov tiskalnika s tujki. Da bi rešili težavo, morate odstraniti vse odvečne odpadke iz strgala.

  Slika je redka z lahkimi praznimi listi

  Podobne napake pri tiskanju laserskih tiskalnikov Brother lahko povzročijo, da ostane majhna količina tonerja v razsutem stanju. Priporočljivo je, da kartušo dobro pretresete in preizkusite tisk, da preverite delovanje. Čekakovost je postala prva, nato črnilo. Potrebno je napolniti nov toner. Drug verjeten razlog - poškodovan je bil magnetni boben in njegov strgalo. V primeru take napake je treba podatke iz tonerja in smeti očistiti. Če to ne deluje, so nameščeni novi elementi. To se lahko zgodi tudi zato, ker so notranji mehanizmi bobna poškodovani. Včasih zaradi te težave slika prikazuje ponavljajoče se neproduktirane prostore. Da se to znebite, se boben očisti z raztopino etilnega alkohola in čiste vode z 10% koncentracijo. Če težava ne uspe, se element nadomesti z novim.

  Na sliki so vidne temne lise in vodoravni trakovi

  Takšne napake pri tiskanju laserskih tiskalnikov nastanejo zaradi poslabšanja zmogljivosti prevleke bobna zaradi zunanjih dejavnikov, ki vplivajo nanj. Del je priporočljivo zamenjati. Druga razlaga je pokvarjena celovitost čistilnega strgala. Verjeten vzrok je vnos tujih predmetov v notranje dele tiskalnika. Da bi rešili težavo, je potrebno odstraniti vse smeti iz strgalnika. Do takšnih napak v kakovosti tiskarskih laserskih tiskalnikov lahko pride tudi zaradi poškodbe pokrova bobna v notranjih delih. Da bi odpravili težavo, se boben očisti z raztopino etilnega alkohola in čiste vode s koncentracijo 10%. Če težava ne uspe, se pridobi in namesti nova postavka.

  Slepa slika z nizko barvno koncentracijo

  Najpogostejši razlog je polnjenje kartuše s slabim tonerjem. VV tem primeru ga je treba razstaviti in očistiti s sesalcem. Po tem, ko ga napolnimo z dragim tonerjem, kupljenim od preverjenega proizvajalca. Takšne napake pri tiskanju laserskih tiskalnikov in zato, ker je boben izgubil občutljivost. Potrebno je zamenjati izdelek.

  Toner se izloči iz kartuše brez prisotnosti vidnih razpok

  Najverjetneje je težava v samem mehanizmu kartuše. Priporočljivo je, da ga razstavite in preverite morebitne poškodbe. Poleg tega je verjetno, da po zadnji operaciji s kartušo niso bili preverjeni vsi pritrdilni elementi. V takem urniku je polovica kartuše stisnjena, dokler niso vsi zapahi pravilno pritrjeni.

  Na sliki se pojavi temno ozadje

  Najverjetneje je prekinjena povezava med notranjimi mehanizmi vložka in kovinskimi temelji na njenem telesu. Rešitev te težave bo pomagala, da se kartušo popolnoma razstavi in ​​očisti. Poleg tega uporabite ohmmeter za preverjanje kontaktnih verig.

  Sorodne publikacije