Peč piha hladen zrak: kaj je problem in kako ga rešiti

Vozilo mora biti vedno uporabno. Nihče ne dvomi v pravilnost te izjave. Veliko naprav deluje za udobno potovanje, ogrevalni sistem pa ni izjema. Na žalost ni popolnih mehanizmov. Vsak ima svoje prednosti in slabosti, številne naprave pa niso večne. Imajo osnovo virov in stopnjo trdnosti, ki jo določi proizvajalec. Da, nekateri elementi ogrevalnega sistema morda ne bodo delovali. Z dejstvom razčlenitve, ki ga morate rešiti: vsi se zlomijo. Vse to na dejstvo, da je treba vsako okvaro obravnavati mirno in previdno. Še posebej enostavno se spopasti s svojimi čustvi v primeru, ko natančno ve, kaj storiti in kako.


Seveda novi avto ne povzroča težav. Še ena stvar, če je že imel sto tisoč kilometrov. Tu lahko pričakujemo probleme različnih vozlišč in sistemov. Nekega dne lahko naletite na situacijo, ko peč preneha delovati, kot bi morala.

Sistemska naprava

Da bi bolje razumeli, zakaj grelec nenadoma začne nepravilno delovati, ga je treba razumeti v njegovi napravi. Strukturno je peč neločljivo povezana z hladilnim sistemom motorja in je del nje. Motor ogreva tosol, ki se pošlje v ventilatorski ventilatorski toplotni izmenjevalec. Posebni deflektorji distribuirajo ogreti zrak skozi kabino. Pretok iz ventilatorja se napaja skozi radiator in ga mimo. To je urejenotemperature Zrak se odvaja od zunaj skozi poseben dovod zraka ali iz kabine. V slednjem primeru je to način recirkulacije. Okvara peči je lahko naslednja:


 • ventilator sploh ne deluje ali deluje pri določenih hitrostih;
 • peč ne deluje v vseh smereh;
 • Sistem neustrezno reagira na regulator temperature in tlaka le s toplim ali hladnim zrakom.
 • Pred iskanjem in odpravo okvare je treba zagotoviti, da se krožnik v hladilnem sistemu vlije na zahtevano raven.
  Prav tako je treba paziti na kakovost hladilnega sredstva. Njena temno rjava, rja barva pomeni hitro zamenjavo.

  Vzroki okvare grelnika

  Razlogi, zaradi katerih se pečica ne segreje, lahko hladen zrak piha, je lahko več:
 • Termostat je okvarjen.
 • Absorpcija zraka v hladilni sistem.
 • Onesnaženost radiatorske koprene.
 • Razpoke med deli grelnika.
 • Pokrov hladnega zraka odprtega ali blažilnega.
 • Okvarjen sistem za krmiljenje ventilatorja ali grelnika motorja.
 • Kot lahko vidite, je veliko razlogov. Ampak vse so rešljive in premagane.

  Termostat ne deluje pravilno

  Termostat - naprava, ki prerazporedi toast med blokom valjev in hladilnikom. Od njegovega dela je odvisno od hitrosti segrevanja hladnega motorja in nemožnosti njegovega pregrevanja v rednih pogojih. Termostat ohranja hladilno tekočino v nastavljenih mejah in omogoča, da kroži po radiatorju. Če želite preveriti delovanje naprave,potrebno je zagnati motor in se ogreti na delovne vrednosti.
  Po tem boste morali začutiti cevi, ki ustrezajo radiatorju motorja in peči izmenjevalnika toplote. Če je prva cev vroča, je druga hladna ali komaj topla - zato je zračna pluta. Ko je zgornja šoba glavnega radiatorja vroča in je dno hladno, to kaže na okvaro termostata. Zaradi tega se motor po potrebi ne segreje. Torej, tudi na poti, štedilnik piha hladen zrak. Termostat je treba zamenjati.

  Zračna pluta v hladilnem sistemu

  Ponavadi nastopi, ko tocol aktivno kroži v sistemu. Tekočina lahko tvori mehurčke, iz katerih izstopa zračna pluta. Preprečuje kroženje tekočine v sistemu, zato peč piha hladen zrak. Razlogi, zakaj je težava lahko preprosta, so preprosta: ko se tosol vlije v prazno ekspanzijsko posodo, jo je treba počasi in tanko politi v lopatico. V nasprotnem primeru del zraka pade v notranjost. Če želite odstraniti vtič, je potrebno avto premakniti naprej. Nato odprite pokrov, odvijte pokrov raztezne posode.
  S podpiranjem povprečnih vrtljajev se roke držijo in stisnejo cevi, ki vodijo iz rezervoarja na radiator. Istočasno se bo ponev mehurček in raven OZH postopoma zmanjšala. Po tem lahko zategnete vtič in preverite, kako se pečica ogreje. Opozoriti je treba, da oblikovalci poznajo takšno pomanjkanje in nenehno izboljšujejo sistem naprav. Zato so pri novih modelih avtomobilov zračne kamere praktično odpravljene.


  Zamašitev radiatorja

  Toplotni izmenjevalnik peči je tanka, večkrat upognjena cev, ki je povezana s hladilnimi rebri. Slednje segreje in oddaja toploto zraku. V notranjosti cevi je stalno kroženje vroče (okoli 90 stopinj) tosola. On je na poti iz bloka ujetih valjev postopoma oblikovane usedline in rje. Vse to vodi do dejstva, da se izmenjevalnik toplote počasi polni z usedlinami. Posledica tega je, da začne slabšo toploto in zdaj pečica piha s hladnim zrakom. Za čiščenje radiatorja se uporabljajo posebna orodja.
  Toda tak postopek zahteva odstranitev izmenjevalnika toplote iz avtomobila. Namestitev radiatorja je pametnejša. To bistveno prihrani čas.

  Prilagodljivo združevanje delov telesa peči

  Telo grelnika v kabini je sestavljeno iz delov zapletene oblike, ki se vežejo skupaj. Če so ti deli slabo nameščeni, bo del zraka preprosto izginil ob cesti do šob in prišel do ostivshim ali v obliki šibkega toka. Takšna napaka se pogosto pojavi v domači vazi devete družine z visoko ploščo.

  Slaba zapora hladnega zraka

  Sprememba temperature se doseže z blokiranjem pretoka hladnega zraka v radiator. Da bi se ogreval, mora biti njegov tok v celoti usmerjen v toplotni izmenjevalnik. To se nadzoruje s posebnim ventilom, ki ga poganja vrv, ali s pomočjo motornega induktorja.
  Ko je orodje zagozdeno ali pa je del vrvi nepopoln, del ne bo zaprt.Potem zrak piha iz peči. Poleg tega pri vsaki temperaturi hladilne tekočine. Iz te iste okvare je povezan tudi pojav, ko nenadoma piha v pečici hladen ali vroč zrak. Tukaj lahko nastavite aktuator amortizerja (vlečenje kabla) ali zamenjavo menjalnika.

  Okvara motorja ventilatorja

  Če okvara ventilator ne bo deloval. Potem je prekinitev v električnem tokokrogu ali vžigalna varovalka. Včasih lahko teče z različnimi hitrostmi. Potem je razlog v bloku upora, ki upočasni hitrost ventilatorja. To vozlišče se popolnoma spremeni. Če je ventilator sam okvarjen, ga je treba razstaviti in preprečiti.

  Motnje v upravljalni enoti grelnika

  Sprememba temperature v kabini se izvede z odstranitvijo indikacij iz notranjega senzorja.
  Če pride do okvare, bo zrak vroč ali hladen. Poleg tega je lahko okvarjen sam regulator temperature, ki daje napačne ukaze z odpiranjem ali zapiranjem zaklopa. Potem, tudi pri rotaciji, pečica piha hladen zrak, na kateri koli način in hitrost pretoka. Krmilna enota se izvaja kot samostojna enota, v primeru okvare pa se popolnoma spremeni, razen rotacijskih regulatorjev (ne na vseh modelih avtomobilov).

  Značilnosti grelnikov v domačih avtomobilih

  Pogosto se zgodi, da v ruskih avtomobilih peč piha hladen zrak. VAZ - ena najstarejših naših tovarn avtomobilov in gradnja grelca Zhiguli je že dolgo zastarel. Tukaj je serviranje paradižnikagrelec, ki se prekriva s posebnim žerjavom.
  Če je nakisana ali zagozdena, bo avto hladen. Odgovor na vprašanje, zakaj nenadoma piha hladen zrak, je enak kot za vse. To je zračna pluta, zamašen radiator, napačen termostat.

  Sklep

  Seveda, ko pečica ne deluje, je neprijetno, vendar odpraviti težavo. Pred začetkom zime preverite delovanje grelnika. Na mrazu ni nobene želje, da bi karkoli naredili z avtomobilom. V vsakem primeru je zgodnje preprečevanje in testiranje najboljši način, da se zaščitite pred morebitnimi težavami.

  Sorodne publikacije