Geralt iz Rive: starost, teža, fiziologija in posebnosti organizma

Starost Geralta Rivia, kot tudi posamezne fiziološke posebnosti čarovnic, nenehno postaja predmet ogretih konfliktov in prizvukov. To je posledica dejstva, da g. Sapkovskii tega vprašanja ni neposredno izdelal na skalah znanstvene in uporabne discipline, pri čemer je pustil prostor za podpornike fantazijske sage. Igra pa daje samo jasne nasvete o nekaterih vidikih Geraltovega življenja, ki jih lahko igralec interpretira na dva načina.

Kdo je tak beli volk?

Geralt iz Rive je protagonist cikla zgodb Andrzeja Sapkowskega, ki pripada posebni kasti bojevnikov in lovcev na pošasti, čarovnice. Vsak preskusni kandidat opravi biološko transformacijo z več eliksirji. Ne spreminjajo ga v nadčloveka, temveč dajejo pospešen odziv, nočni vid, izboljšan mišični tonus in vzdržljivost, s čimer razvijajo že obstoječe značilnosti prosilca.


Prav zaradi tega in obstajajo vprašanja o starosti belega volka. Avtor nikjer ne daje neposrednih navodil, koliko let Geralt. Toda ob upoštevanju živahnega primera v obliki Vesemirja so čarovnice še vedno stare. Še vedno je treba ugotoviti, ali se ta proces dogaja navadnim ljudem ali upočasnjuje, v katerem njegove značilnosti in vse čarovnice izgubijo mladost.

Prva teorija: "mesar" je bil več kot 100 let

Prva teorija kaže, da ima Geralt iz Rivie, čigar starost še vedno povsem neznana, tudi naslov"Mesar iz Blavikena" je živel več kot 100 let. Potrditev te teze je v isti izjavi Vesemirja in dejstvih iz zgodovine Caer-Morchen. Grad so leta 1188 uničili fanatiki, takrat je bil Geralt že 28-30. To pomeni, da dodamo dejansko obdobje iz Witcher 3: Wild Hunt, lahko domnevamo, da je Beli Volk skoraj 100.


Zunanji podatki

Nasprotniki te hipoteze so nasprotni argument, ki kaže, da mutagen ne more toliko skriti starosti osebe. Torej so čarovnice starejše počasneje, kar je posredno poudarjeno v zadnji tekmi serije, vendar še vedno izgubljajo mladost. Starost Geralt Rivia v treh delih igre je skoraj 60 let. Čarovnik ne more izgledati kot 30, če je njegova dejanska obraba "stopila čez sto."
Vendar pa je glede na stanje Vesemirja v 3. delu serije, kjer že spominja na staro, Geralt popolnoma ohranjen, tudi ob upoštevanju predpostavk o njegovi starosti. Če upoštevamo dejstvo, da je g. Sapkovskii poročal o "približno 50-letnem" Belem volku, se zdi, da je takšna teorija povsem upravičena.

Nennake iz templja Melitela. Resnični dnevi belega volka

V seriji knjig in v igrah cikla "Witcher" se znajde znak, kot je Nennake. Služi kot nadzornica templja Melitele, je zdravilec in očitno že dolgo pozna Geralta. Spominja se belega volka, ko je bila še fant; Najverjetneje je čarovnik resnično ne več kot 45. Geralt iz Rivie, čigar starost v igri je malo več kot določena raven, vendar nestarca, kot je mogoče domnevati, in človeka v zelo cvetočih silah.

Matematični pristop

Sodeč po fragmentarnih podatkih iz knjig, je kronologija prvotnega cikla potekala od 1212 do 1268. V bistvu je bil v trenutku, ko je čarovnica prišla na otok jabolk, že 56 let. Seveda, Geralt iz Riviera, čigar višina, teža, starost je skrita, ne potrjuje resnice takšnih informacij, vendar se zdi, da je takšna teorija najverjetnejša. V tem primeru, s preprostimi izračuni in ob upoštevanju njegove odsotnosti kot Gonuovega divjega ujetnika 5 let, kot tudi dogodkov treh delov serije, lahko sklepamo, da je Geralt preživel šestdeset prvo leto.
V tem primeru je odločitev skupine razvijalcev - pokazati čarovnika, polnega moči in dejansko mladeniča, kar se zdi upravičeno. Tudi če upoštevamo mutagene, je precej težko domnevati, da se je Beli Volk sposoben spoprijeti z Bastiejem pri Bocklerju v tako upokojeni starosti.

Trenutno stanje čarovnice

Kljub častitljivi starosti in številnim brazgotinam je Geralt videti stabilen, fizično močan in pameten bojevnik. Še vedno lahko preživi ves dan na sedlu ali potuje po velikem denarju brez peni v žepu. Jennifer, na primer, v enem izmed pogovorov opozarja, da je stara 94 let in da sploh ni "deklica", kar pomeni, da je trenutno stanje čarovnice lahko posledica mutacije ali motnje čarovnije. Spremembe v Geraltovem telesu v obdobju, ko je bil jahač divjega lova, neznano. Poleg tega, igralec v 3. delu serije, v študiji del naodstranitev mutagena čarovnic, bi lahko "dodala" telesu Geralta nove sposobnosti.
Glede na to natančna starost čarovnika in prag njegove zrelosti nista znana. Možno je, da je tretji del finala, ki pa ni kanoničen, epilog načina življenja čarovnika, ki se ne želi več prepustiti žeji za pustolovščinami, ki so del mladih. Vendar Geralta ni mogoče poimenovati slabo. Rast čarovnika v trenutnem stanju je približno 185 cm. Šteje se, da je dokaj visok človek. Glede na postavo iger je Geralt hitreje izgubil težo. To je potrjeno v knjigah, kjer je bil junak vzet za "bedno chagland" in "izčrpan potnik". Verjetno je s takšnim povečanjem njegova teža nekaj več kot 80 kilogramov. Ob upoštevanju pospešene presnove in povečane fizične moči je trenutno stanje organizma Geralt mogoče oceniti kot izjemno. Vendar pa ostaja tudi na ravni hipotez, saj ni znano, ali so bili učinki na zdravje čarovnic uporaba eliksirjev in najtežjih testov.

Sorodne publikacije