Kako dostopati do nastavitev usmerjevalnika Zyxel Keenetic?

Osebni računalnik je zdaj na voljo v skoraj vsaki družini s srednjim dohodkom. Nekdo, ki ni glavni stroj, ima tudi prenosni računalnik, tablični računalnik in druge naprave, ki imajo dostop do interneta. Zakaj jih ne bi združili v eno samo omrežje?! In tukaj lahko brez posebne opreme - usmerjevalnika. Med vsemi modeli je Zyxel Keenetic zelo priljubljen. Vendar pa za vzpostavitev domačega omrežja, morate rešiti glavno nalogo - kako iti na nastavitve usmerjevalnika Zyxel.


Za večino novincev je to lahko resnična težava. Vsak specialist bo nastavil vse v nekaj minutah, za neznanega uporabnika pa lahko traja več kot en dan. Da bi to razumeli, se je vredno seznaniti z značilnostmi novih modelov usmerjevalnikov.

Prednosti usmerjevalnika

Veliki kitajski proizvajalec, katerega ime je izgovoren rusko kot "yksel", je uporabnikom sodišča predstavil, razen glavne serije Zyxel Keenetic, linijo omrežne opreme:
 • Lite.
 • Giga 1 in 2.
 • Začetek.
 • Omni.
 • Ultra.
 • Vsi modeli se razlikujejo glede števila vrat LAN, anten in drugih funkcij. Kot je poudarilo veliko uporabnikov, se je odločil, kako se usmeriti v nastavitve usmerjevalnika Zyxel, usmerjevalnik iz kitajskega podjetja pa se je izkazal na dobri strani. In dobra predstava se lahko pohvali s celotno serijo in ne samo z enim modelom.
  Vsa oprema podpira tehnologijo Link Duo, ki omogoča ne le pritrditevWorld Wide Web, ampak tudi med LAN strežniki. Tak sistem uporablja Cybernet. Dostop do interneta poteka po tehnologiji PPPoE virtualnega namenskega kanala. Hkrati lahko naročniki obiščejo lokalne vire s hitrostjo približno 100 Mb /s. To je ločena. ti "Zasebni" kanal z razponom IP naslovov, ki sega od 1000.1 do 100255.255.


  Specifikacije

  V skladu s svojimi tehničnimi parametri je usmerjevalnik bolj podoben večnamenski komunikacijski center. Kako dostopati do nastavitev usmerjevalnika Zyxel? Nič ni lažje! Uporablja se lahko za povezovanje ne le žičnih, ampak tudi brezžičnih naprav, ki naj podpirajo WPS format. S tem ni posebnih težav, saj ima veliko teh naprav to podporo. In kar je najbolj dragoceno je hitrost 1 Gb /sek (žična povezava) in 300 Mb /s (Wi-Fi). Po potrebi lahko iz usmerjevalnika ustvarite omrežni pomnilnik ali strežnik FTP. Ali podarite nekaj skozi torrent. V ta namen ima usmerjevalnik dva USB 2.0 vmesnika za povezavo z bliskovnim pogonom ali trdim diskom.
  Serija Zyxel vključuje tako napredne naprave kot preproste naprave. Zato bo vsak uporabnik lahko izbral možnost glede na svoje nastavitve.

  Povezovanje usmerjevalnika

  Če želite ustvariti domače ali lokalno delujoče omrežje, morate povezati opremo z omrežnim kablom Ethernet. V tem primeru je rešitev v nastavitvah usmerjevalnika Zyxelveliko lažje. Tehnologija Wi-Fi vam ne bo omogočala izdelave visoko kakovostnih usmerjevalnikov, nato pa na napravah ne bo nobenega interneta. Temu mora slediti žica iz vsakega računalnika, vključno z glavnim, po katerem se prenaša glavni kanal interneta.
  Običajno je v številnih modelih vsaj 4 pristanišča LAN, v komplet pa je vključen tudi en sukani par. To bo omogočilo povezavo samo enega stroja prek usmerjevalnika. Če morate na usmerjevalnik povezati več naprav, morate kupiti potrebno število omrežnih kablov. V tem primeru mora biti glavna žica, ki se običajno priključi neposredno na omrežno kartico računalnika, priključena na priključek usmerjevalnika WAN. Odvisno od modela se lahko lokacija priključitve naroči na internet ali v ruski "INTERNET". Zdaj je treba vklopiti napajanje - na primeru, če so kabli priključeni, bodo LED-lučke utripale. Naslednji korak pri reševanju naloge pridobivanja nastavitev usmerjevalnika Zyxel Keenetic je majhna nastavitev operacijskega sistema (OS) glavnega računalnika.

  Majhno prilagajanje Windows

  To je potrebno, da lahko operacijski sistem zazna IP-naslov omrežne opreme. Zlasti morate konfigurirati omrežno kartico računalnika. Ker Microsoft Windows ne podpira več operacijskega sistema Windows XP, ima veliko uporabnikov na stacionarnih računalnikih ali prenosnih računalnikih nameščen Windows 7 ali novejši. Zato bomo analizirali nastavitve na primeru podatkov OS.
  Prva stvar je, da odprete nadzorno ploščo prek menija Start. Če je v bližini napis»Pogled« je izbran kot »Kategorija«, nato morate najprej izbrati povezavo »Omrežje in internet«, nato »Središče za omrežje in skupno rabo«. Pojavilo se bo okno, v katerem bo na levi strani prikazana povezava "Spremeni parametre", ki je potrebna. Kako dostopati do nastavitev usmerjevalnika Zyxel Keenetic Lite spodaj? Ko boste pregledali povezavo, boste videli ikono interneta. Kliknite na PCM in ko se prikaže pojavno okno, potrebujete točko lastnosti. Nato dvokliknite LKM na elementu "Internet Protocol version 4". Odpre se drugo okno, v katerem izberete »Samodejna metoda za pridobitev naslova IP in DNS«, nato pa kliknete gumb V redu. Ta nastavitev omrežne kartice je končana.

  Zahtevani naslov

  Konfiguracija usmerjevalnika se izvede z uporabo vmesnika spletnega brskalnika, ki zahteva poznavanje naslova IP omrežne opreme. Običajno je to določeno v dokumentaciji za usmerjevalnik, obstaja pa tudi en pravilen način - skozi ukazno vrstico. To se izvede preko menija Start ali s pomočjo tipk Win + R. Ko se okno odpre, se vpiše ukaz CMD in pritisne gumb OK.
  To je potrebno za in nato v nastavitve usmerjevalnika Zyxel Keenetic 2. Takoj ko se odpre drugo okno, vnesemo še en ukaz ipconfig /all in pritisnemo tipko Enter. Pred očmi se bodo prikazale podrobne nastavitve OS. Od tega je zanimiv niz "Basic Gateway", ki vsebuje pravilno vrednost IP. V večini primerov gre za:
 • 1921681.1;
 • 1921680.1.
 • Zato je treba najprej vnesti te vrednosti, če je rezultatne bo, šele nato uporabite zgoraj opisano metodo. Mogoče ga sploh ne bo potreboval.

  Ponastavitev nastavitev

  Če nič ne deluje, lahko uporabite funkcijo ponastavitve ponastavljenih funkcij. Za te namene so proizvajalci zagotovili poseben gumb, ki se nahaja na primeru naprave. Res je, da je na nedostopnem mestu in da bi jo dosegla, bo potreben tanek predmet. Konica ali lopata je zelo primerna. To je verjetno storjeno previdno, saj pri reševanju vprašanja, kako dostopati do nastavitev usmerjevalnika Zyxel Keenetic Giga 2, se gumb za ponastavitev neizogibno pritisne. V tem primeru morate vsakič narediti nastavitev.

  Spletni vmesnik

  Nadaljnje manipulacije bodo že izvedene v brskalniku, ki zahteva uvedbo dobro znanega usmerjevalnika IP.
  Nato se prikaže okno, kjer boste morali vnesti uporabniško ime in geslo. Praviloma je admin in 1234. Spodaj je predlog za zamenjavo gesla, bolje uporabiti za varnost. Odvisno od vrste usmerjevalnika se spletni vmesnik v brskalniku lahko razlikuje, vendar so nastavitve enake za vse naprave. Preiskati je treba vse, kar je povezano z omrežjem. Praviloma te zavihke, kjer je napisano: "Internet", potem ostane, da izberete povezavo. Drugi modeli zahtevajo particijo PPPoE /VPN za dostop do nastavitev usmerjevalnika Zyxel Keenetic Start. Lahko pa izvedete hitro namestitev, vendar je najbolje, da vse delate ročno. Potrebni so osnovni odseki konfiguracije:
 • Tip (protokol) - izbranEden od načinov za povezovanje:
 • IPoE.
 • PPPoE.
 • PPTP.
 • L2TP.
 • Povezava prek - ne glede na prvi element, izberite Širokopasovna povezava (ISP).
 • Uporabniško ime - posreduje ponudnik, zato ga je treba poiskati v pogodbi.
 • Geslo se izda tudi, ko je priključen, prav tako je zaželeno, da se ga nadomesti s kombinacijo črk in številk.
 • Konfiguriranje nastavitev IP - Izberite samodejni parameter.
 • Na koncu ostane shranjevanje nastavitev s klikom na gumb "Uporabi".
  V zvezi s polji "Ime storitve", "Ime centrale" in "Opis" se izpolnijo, če ponudnik tako zahteva.

  Misel povprečnih uporabnikov

  Na usmerjevalniku Zyxel Keenetic obstaja kar nekaj pregledov. Večina jih je bolj pozitivnih kot negativnih. Nekateri ljudje, ki imajo nestabilno povezavo Wi-Fi, imajo nasprotujoče si misli. Treba je omeniti, da so lahko druga brezžična omrežja velika ovira za Wi-Fi oddajnik usmerjevalnika, kar se odraža v zmanjšanju komunikacijskega območja. Pomembno je tudi, kje se porazdelijo pripomoček in material stene.

  Kot zaključek

  Težava številnih novincev je, da ni tako zapleteno, če greš v nastavitve za usmerjevalnik Zyxel Keenetic Omni ali katerokoli drugo serijo. Običajno vse potrebne informacije najdete v dokumentaciji za omrežno opremo, ki je vključena v dostavo. Vendar pa ni vedno napisana v ruščini, včasih pa obstajajo težave, če je bil usmerjevalnik vzet iz rok prijateljev, znancev ali z objavo. VV tem primeru običajno ni mogoče najti priloženih dokumentov. Nato bodo zgornje informacije koristne, saj jih ni mogoče obravnavati. V zvezi s katero opremo je bolje kupiti v računalniški trgovini, kjer v večini primerov ne bo le ruska dokumentacija, ampak tudi garancija.

  Sorodne publikacije