Fotoaparat Sony Cyber-shot DSC-TX30: pregled, specifikacije, pregledi

Sony Cyber-shot DSC-TX30 (maloprodajna cena - 350 dolarjev) je tretji poskus japonskega proizvajalca, da predstavi dobro idejo v dobrem fotoaparatu. Že v letu 2011 je podjetje spoznalo, da obstaja potreba po varnih kamerah, ki niso nujno primerne za potapljanje ali plezanje, temveč so preprosto sposobne vzdržati izgubo ali pitje na tleh brez poškodb. In če je nepremočljiva kamera videti elegantna, potem je še boljša. Najprej se je pojavil TX10. To je bil zanimiv prototip, vendar je bila njegova zmogljivost in enostavnost uporabe tako omejena, da se je leta 2012 rodil model TX20, ki je na žalost ohranil vmesnik na dotik zaslona TX10 in je bil pri fotografiranju neznosen. Leto kasneje je bil ustvarjen TX30. Ali lahko "Sony" pomisli na kamero?

Sony Cyber-shot DSC-TX30: Specifikacije

Fotoaparat ponuja večino funkcij vrhunskih vrhunskih kamer razen GPS:
 • senzor BSI-CMOS z ločljivostjo 182 Mp;
 • Objektiv Carl Zeiss F35-48 (26-130 mm v ekvivalentu) s 5-kratnim optičnim zoomom;
 • vodotesna (do 10 m), zaščita pred padcem (od višine do 15 m), odpornost proti zmrzovanju (do -10 ° C), zaščita pred prahom;
 • optična stabilizacija slike;
 • 33-palčni širokozaslonski zaslon OLED z ločljivostjo 1229k pikslov;
 • vgrajena LED-žarnica za makro;
 • 1080 /60i-video s stereo zvokom;
 • hkratno snemanje videoposnetkov in fotografij.
 • Sony Cyber-shot DSC-TX30: Pregled modela

  Fotoaparat je privlačen, izredno tanektelo 154 mm. Nobenega dvoma ni, da je to edini razlog, da se ta linija kamer še vedno prodaja. Na koncu je to že tretja ponovitev že več let, zato jih je nekdo moral kupiti. V vsakem primeru je nemogoče trditi z odlično zasnovo zadnje plošče, ki jo v celoti obvladuje 33-palčni OLED zaslon, občutljiv na dotik. Sprednja plošča, tako kot drugi modeli TX, ima velik pokrov objektiva, ki se lahko premika navzgor in navzdol za izklop ali vklop fotoaparata. V stanju izklopa se združi s preostalim delom telesa, kar daje napravi sijajni videz in zelo kompaktno obliko.

  Vse to je super, če je prednostna naloga moden videz. Toda, da bi dobili resnično dobre fotografije, je zasnova še veliko. Na prvi pogled je opazen velik premakljiv pokrovček objektiva, kar je zelo neprijetno za zajemanje in prestavljanje. TX20 "Sony" je zagotovil njeno površinsko teksturo, vendar to ni bilo dovolj, in je še vedno spolzka, še posebej, ko je mokra. Sonyjeva Cyber-shot DSC-TX30 pomnilniška kartica in baterija sta skriti v skupnem prostoru, ki preprečuje nenamerno odpiranje.

  Zaslon na dotik

  Glede na povratne informacije uporabnikov je vmesnik veliko bolj resen problem. Počasen, slabo premišljen sistem menijev se poveča tako, da izzove bes pomanjkanja natančnosti zaslona na dotik in težnjo, da se napačno interpretira. Zaslon Sony Cyber-shot DSC-TX30 nakazuje, da so povratne informacije lastnikov nekoliko bolj odzivne kot prejšnji model, vendar je za učinkovito uporabo TX30 potrebnovelika praksa. Sony ponuja možnost konfiguriranja leve stranske vrstice tako, da v njej postavite 4 pogosto uporabljene funkcije, vendar sprememba drugih nastavitev traja veliko časa.

  Ergonomija

  Najslabša stvar je, da je celotna hrbtna plošča občutljiva na dotik in ne pušča prostora za palec. Obstajata dve možnosti: udobno jo postavite na zaslon z verjetnostjo nenamerne aktivacije izostritve ali pa poiščete drug kraj in tvegate nevarno zajetje fotoaparata. Dobro je, da ima kamera večjo moč, saj bo zaradi tega vedno izginila. Poleg tega, po mnenju lastnikov, je gumb za sproženje sprožilca zelo majhen, ročica za upravljanje zooma je netočna in uporaba obeh rok ni mogoča, saj se prsti dotikajo objektiva. In to je daleč od popolnega seznama pomanjkljivosti.

  Kakovost slike

  Velika večina zahtev uporabnikov do TX30 se nanaša na oblikovanje, ne pa na zmogljivost. Naprava je sposobna izdelati 1-2 dostojnih okvirjev, še posebej, če se uporablja za vsakodnevne posnetke. Ampak ne pozabite, da ta kamera stane 350 $ in zajame kakovostne slike, ki modelu zagotavljajo dvakrat ceneje. Sonyjev fotoaparat Cyber-shot DSC-TX30 nima možnosti snemanja na sprejemljivi ravni. Tudi z minimalno občutljivostjo stopnja motenj ustreza občutljivosti fotoaparatov ISO 400-800 tega cenovnega razreda. Ker je bliskavica tudi šibka, TX30 ni primeren za slabe svetlobe. To je depresivno, ker je nočni klub ena izmed redkih možnih aplikacijeleganten, vendar privlačen, izjemno kompakten.

  Barvni prenos

  Slaba občutljivost fotografij naredi fotografijo vsak dan. Ampak potem je še en problem. V skladu s pregledi uporabnikov je barva Sony Cyber-shot DSC-TX30 natančno prenesena šele po popravku slik z ustrezno programsko opremo. Dejstvo je, da model trpi zaradi visoke zasičenosti, ki je v samem fotoaparatu ni mogoče popraviti. In če netočen prenos modre in zelene barve ni zelo zaskrbljujoč, potem ljudje postajajo veliko bolj rdeči kot resnično življenje.

  Posnemanje ostrine

  Po mnenju uporabnikov je ostrina slik fenomenalna. Tudi preveč. TX30 uporablja tehniko za ostrenje, ki posnema resnično. Večina kompaktnih fotoaparatov to počne, vendar kakovost slike trpi zaradi tega. Tehnika daje preveč temno mejo in preveč svetlo halo vzdolž visoko kontrastnih področij.
  Hitrost
  Sony TX30 je sposoben razpoči na 10 sličic na sekundo, vendar je za to potrebno zmanjšati hitrost zaklopa na 1/250 z ali brez kakršnega koli drugega ročnega nadzora, kar pomeni povečanje občutljivosti ISO. in poveča raven hrupa slike. Toda celo polovica ocenjene hitrosti je dober kazalnik. Glede na ocene uporabnikov je treba vsako serijo zaustaviti, ker so fotografije posnete na pomnilniško kartico microSD. Fotoaparat vam ne omogoča fotografiranja med čiščenjem medpomnilnika.

  Učinek spodaj

  Način fokusiranja v ozadju TX30 je zadovoljiv, vendar verjetno zaradi drugihUdeleženci na trgu se približujejo večjim zaslonkam in makro fotografiji. Čeprav se lahko Sony Cyber-shot DSC-TX30 osredotoči na zelo blizu, fotoaparat nima dovolj široke zaslonke, tako da stranice niso privlačnejše kot rezultat Photoshopa. Kot je za druge grafične učinke, Sony je eden najboljših. Način Ilustracija prinaša neverjetno zadovoljstvo, spreminja prijatelje v risanke. Sonyjeve kamere so znane po svojem videu, TX30 pa je vreden pohvale. Res je, da model ne zagotavlja hitrost slikanja 60r, vendar so posnetki v ločljivosti 1080 /60i ugasnjeni brez trzaja in ostrega videza, pri snemanju pa se aktivira tihi optični zoom. Samo ne poskušajte snemati v slabih svetlobnih pogojih.

  Zaključek

  Zakaj ljudje še vedno kupujejo take kamere? Zaradi velikega zaslona in barve? Očitno se dotika zaslona na dotik destabilizira fotoaparat. To ni telefon, ampak fotoaparat in potrebuje gumbe. V nasprotnem primeru je nekaj videti kot TX30. Uporabniki potrebujejo elegantno, trajno in nepremočljivo kamero, vendar ne za ekstremne dogodivščine, ampak lahko preživijo v normalnih življenjskih situacijah. V tem primeru je kakovost slik podrejena sekundarni vlogi. Toda Sonyjev fotoaparat Cyber-shot DSC-TX30 je zelo neprijeten in fotoaparat si ne zasluži priporočila, čeprav ne upošteva težav s kakovostjo slike. Čudovit videz je zavajajoč in zaradi mode omogoča uporabniku, da odide na nepotrebne žrtve. Ultrazvočna kamera dokazuje, da je lahko elegantna in trajna. Glede na povratne informacije uporabnikov je odzivna, ima lep zaslon (vsaj vsobo) in dober izbor priložnosti. Njegove glavne težave so v glavnem povezane z zaslonom. Na prostem, slika je skoraj ni vidna, zaslon je enostavno opraskan, in fotoaparat postane skoraj neuporabna pod vodo, ker na dotik plošča ne deluje tam. TX30 bo odlična izbira za tiste, ki potrebujejo trdno kamero, ki se včasih zmoči. Če potrebujete nekaj v bazenu ali na morju, je bolje, da razmislite o drugih možnostih.

  Sorodne publikacije