Kako pogledati FPS v igri na različne načine

Če se želite naučiti, kako pregledati FPS v igri, ste se najverjetneje odločili za merjenje zmogljivosti računalnika. Težko je otežiti, vendar na srečo obstajajo posebni programi, ki na zaslon prikazujejo trenutno število sličic na sekundo. In najboljši takšni programi bodo obravnavani v spodnjem članku.

Fraps

Ta pripomoček je namenjen predvsem snemanju videoposnetkov. Kljub temu pa ima tudi druge funkcije, ki vključujejo možnost prikaza števila sličic na sekundo. Preden lahko vidite, koliko FPS je v igri, morate namestiti Fraps in narediti naslednje:
 • Zaženite program in odprite kartico FPS.
 • Poiščite razdelek Benchmark Settings in odkljukajte element FPS.
 • Zdaj obrnite Fraps in zaženite igro. Trenutne sličice na sekundo bodo prikazane v enem od vogalov zaslona (privzeto v zgornjem levem kotu).
 • Kot verjetno razumete, je glavna prednost take koristnosti njegova preprostost. Vendar pa obstaja Fraps in ena pomembna pomanjkljivost. Da, program ima zelo malo nastavitev in tudi ne prikazuje nobenih dodatnih podatkov o stanju sistema in obremenitvi posameznih komponent. Vendar pa je Fraps razdeljen na brezplačni osnovi, tako da ne morete skrbeti, da porabite svoj denar zaman.


  Steam

  Ni vsakdo ve, vendar je taka priložnost, kot je gledanje FPS v igri, stranka priljubljene digitalne trgovine Steam. Ni čudno. Konec koncev, da bi jo omogočili, morate najprej kopati v nastavitve.Naredite to na naslednji način:
 • Zaženite Steam in pojdite na nastavitve.
 • Pojdite na zavihek "V igri".
 • Poiščite razdelek »Prikaz frekvence okvirja« in izberite lokacijo števca, ki vam ustreza.
 • Spremembe potrdite s klikom na "OK".
 • Od vas ne bo več potrebnih manipulacij in samodejno se bo prikazal števec okvirjev. Ne pozabite, da morate pred igranjem FPS-ja najprej kupiti v Steam-u ali ga dodati kot aplikacijo tretje osebe.


  Prednost te metode je odsotnost potrebe po namestitvi ločenih programov za izračun okvirne hitrosti. Seveda, pod pogojem, da aktivno uporabljate Steam. Kot je za minus, potem, kot v primeru Fraps, je malo informativen.

  MSI Afterburner

  Močan program, ki vam omogoča ogled FPS v igri in overclock grafično kartico, s čimer se poveča hitrost sličic. Na žalost je števec frekvence sličic zaradi nekega razloga onemogočen privzeto in ga boste morali zagnati sami. To lahko storite na naslednji način:
 • Pojdite na nastavitve programa in odprite zavihek "Nadzor".
 • V razdelku "Aktivne tabele spremljanja" poiščite vrstico "Frame rate" in izberite možnost "In the EED" v svojih lastnostih.
 • Kliknite "OK", potrdite spremembe in zaprite okno z nastavitvami.
 • Zdaj, ko ste začeli z igro MSI Afterburner hkrati, boste videli števec hitrosti sličic, ki se bo pojavil v zgornjem levem kotu zaslona.
 • Ta pripomoček ni koristenkončali. Torej, z nastavitvijo ustreznih parametrov v razdelku "Nadzor", ki ga že poznate, lahko spremljate ne le FPS, temveč tudi, na primer, obremenitev grafične kartice in procesorja, njihovo temperaturo, prostornino ostranjevalne datoteke in številne druge kazalnike. Z osredotočanjem na te podatke boste lažje razumeli, kateri del vašega računalnika je šibka povezava.

  FPS Monitor

  In končno, strokovni program, namenjen izključno za spremljanje frekvence okvirjev in drugih sorodnih parametrov. Poleg tega razvijalci tega pripomočka ga nenehno posodabljajo in optimizirajo za sodobne operacijske sisteme. Preprosto povedano, če razmišljate o tem, kako gledati FPS v igrah na Windows 10, potem je FPS Monitor zagotovo vaša izbira. Da bi lahko začeli slediti hitrosti sličic, je dovolj, da program zaženete istočasno z igro. Ko končate, se bo v zgornjem levem kotu zaslona prikazal sloj.

  Sorodne publikacije