Kako odpreti vrata 25565 za Minecraft: osnovne rešitve

Vsi ljubitelji priljubljenega spletnega omrežja Minecraft, ki je kot standardna stranka za igro del standardne programske opreme Windows 10, ugibajo, da mora biti pristanišče, ki je posebej zasnovano za ta namen, odprto za pravilen zagon in igro igre na računalniku in usmerjevalniku. . O tem, kako odpreti vrata 25565 za Minecraft tako v sistemu kot na usmerjevalniku, preberite naprej. Takoj je treba opozoriti, da so taki ukrepi potrebni le, če se igra pri standardnih nastavitvah in njenih parametrov dostopa ne začne, ker v večini primerov (v isti deseti različici sistema) takšna dejanja običajno niso potrebna.

Kako odpreti vrata 25565 za strežnik Maincart z žično omrežno povezavo?

Začnimo s priporočili, ki bodo koristna tistim igralcem, ki uporabljajo kabel namesto brezžične za dostop do interneta. Dejstvo je, da tega porta ni vedno mogoče samostojno aktivirati, saj ga nekateri ponudniki lahko blokirajo na podlagi lastnih varnostnih vidikov. Če se pojavi potreba, je najbolje, da se takoj obrnete na podporo in vložite zahtevek za odprtje pristanišča 25565. Strokovnjaki bodo to storili hitro.


Kako odpreti vrata 25565 v operacijskem sistemu Windows 10: deaktiviranje požarnega zidu

Če uporabljate brezžično povezavo, ki temelji na usmerjevalniku ali ADSL modemu, ki deluje v ustreznem načinu, lahko odprete (boot) vrata. sami. Toda tukaj je treba upoštevati, da je lahko pogosto blokiranazaščitnih sredstev samega sistema.
Kako odpreti vrata 25565? Preprosto izklopite blagovno znamko, vrata bodo aktivna po odstranitvi ključavnice. Če želite to narediti, pojdite na nadzorno ploščo, izberite ustrezen razdelek in v nastavitvah za omogočanje /deaktiviranje požarnega zidu aktivirajte dve izklopni točki (kot je prikazano na sliki zgoraj).

Ustvarjanje pravila pristanišča brez prekinitve povezave z blagovno znamko

Zgornja rešitev morda ni sprejemljiva, saj ni priporočljivo, da sistem v celoti onemogočite kot požarni zid (to je označeno tudi v nastavitvah za vklop /izklop tega orodja). Za preprečitev onemogočanja požarnega zidu lahko uporabite drugo metodo.

Kako odpreti vrata 25565 v tem primeru? Če želite to narediti, boste morali ustvariti posebno pravilo, v skladu s katerim bodo zahtevana vrata blokirana. Če želite to narediti, pokličite razdelek z nastavitvami požarnega zidu z vnosom ukaza firewall.cpl v ukazno konzolo Zaženi, pojdite na dodatne parametre, kjer ustvarite novo pravilo za vrata z vhodnimi povezavami.
Kot protokol izberite TCP in v polju vrat navedite 25565. Nato dovolite povezavo, pustite odsek oddelkov nespremenjen, podajte ime novega pravila in pritisnite gumb "Done". Po tem izvedete podobna dejanja glede na protokol UDP.

Onemogočanje blokiranja s protivirusnim programom

Kako odpreti vrata 25565 za "Minecraft" z uporabo parametrov požarnega zidu, je bilo razvrščeno. Zdaj pa nekaj besed o uvajanju protivirusnih programov. V paketu Dr. Splet je na primer potrebenuporabite vgrajene nastavitve požarnega zidu in nastavite dovoljenja za vse nastavitve, povezane z Javo, in nato nastavite možnost Odpravi vse možnosti strežniške datoteke Minecraft_Server.exe tako, da jo postavite na seznam zaupanja vrednih aplikacij.
Kaspersky Anti-Virus običajno uporablja nastavitve omrežnega zaslona, ​​za katera so dovoljenja za dohodne in odhodne povezave UDP dodana paketnim pravilom, za lokalna in oddaljena vrata pa je vneseno 25565.

Procil vrata na usmerjevalniku

Zdaj pa poglejmo, kako odprite vrata 25565 neposredno na usmerjevalniku. V tem primeru govorimo o tako imenovanem pristanišču. Najprej se prijavite v vmesnik usmerjevalnika prek katerega koli brskalnika in vnesite ustrezne podatke, ki so navedeni na imenski tablici na zadnji strani naprave.
V možnostih pojdite v Port Forwarding, vnesite poljubno ime povezave, navedite 25565 kot zunanji in notranji vmesnik, izberite Protocol protocol (oba), vnesite svoj IP (lahko ga najdete preko ukazne vrstice z ukazom ipconfig) /vse in zapomnite naslov IPv4), označite možnost Omogoči in shranite možnosti Uporabi.

Programska oprema tretjih oseb

Končno, nekaj besed o tem, kako odpreti vrata 25565 s preprostejšimi metodami z uporabo orodij drugih proizvajalcev.
Na primer, v programu Simple Port Forwarding je dovolj, da dodate vrata prek menija datotek, izberete dodatek "nestandardno", navedete poljubnoime in kot začetni in končni vhod vnesite vrednost 25565. Na podlagi teh podatkov bo program sam opravil potrebne nastavitve. Orodje Tunngle lahko uporabite tudi za nastavitev podobnih nastavitev ali ga uporabite kot odjemalca omrežne igre (strežnik). Vendar pa bo zaradi zapletenega vmesnika povprečnega uporabnika za obravnavo aplikacije problematično, čeprav ima sam program zelo širok spekter funkcij, ki so na glavi nad orodji, predstavljenimi v drugih podobnih programih.

Kratek povzetek

Če povzamemo, lahko naredimo končne sklepe. Če želite nastaviti pravilne nastavitve, morate v požarnem zidu ustvariti pravilo (tako da ga sploh ne onemogočite), narediti vrata in ustrezni program na seznamu izjemo protivirusnih programov in narediti vrata na usmerjevalniku. V primeru, da dostop do igralnega strežnika Minecraft na začetku ni blokiran, vsi zgornji koraki niso potrebni (to velja za Windows 10 z vnaprej nameščenim in privzetim aktiviranim odjemalcem iger).

Sorodne publikacije