Projektorski zaslon: pregledi, specifikacije, modeli in funkcije

Televizijska oprema se vse bolj očitno umika pod napadom projektorjev. Še vedno obstajajo obetavne smernice za razvoj televizijskih naprav nove generacije, vendar je malo verjetno, da bodo lahko tekmovale s ponudbami naprednih proizvajalcev. Prizadevajo si za zmago v konkurenčnem boju s proizvajalci TV za vse njihove operativne lastnosti, razvijalci začeli ponuditi poseben zaslon za projektor. Ocene o kombinacijah, ki projektirajo napravo z zaslonom, potrjujejo, da ta rešitev močno poveča kakovost slike. Vse, kar ostane, je izbrati najbolj optimalno različico naprave.


Značilnosti projekcijskih zaslonov

Takoj moram poudariti, da takšni zasloni nimajo nič skupnega s televizijskimi zasloni. Praviloma predstavljajo belo matirano krpo, ki je zasnovana za enakomerno porazdelitev prenesenih slik. Poleg tega ni vsak material sposoben prikazati slike svetlobnega toka iz projektorja s polno globino. V ta namen proizvajalci uporabljajo posebne rešitve, vključno s povečanjem svetlosti slike in gladkostjo njene strukture. Treba je opozoriti, da izbira zaslona v tem primeru ni sekundarna glede na glavno opremo. Idealno bi bilo, če projektor in zaslon izberete hkrati, kar vam omogoča, da upoštevate in primerjate značilnosti obeh komponent domačega kina. Ampak, če je izbiraPrvič, v korist nečesa, potem strokovnjaki priporočajo, da začnete z zaslona. V vsakem primeru je pomembno določiti optimalen material za platno. Od tega bo odvisno in sposobnost projektorja, da čim bolj poveča svoj potencial v procesu oddajanja. Trenutno je najboljša rešitev pri izbiri zaslona za material prosojen polimer. To možnost lahko imenujemo univerzalna, saj je primerna za gledanje domačih filmov in za predavanja s predstavitvami.


Značilnosti zaslonov

Glavne značilnosti projekcijskih zaslonov so izražene v velikosti - zlasti se upošteva format platna s širino in višino. Da, razdeljeni so naslednji formati:
 • Kvadrat. Tako imenovani grafoskopi s standardno velikostjo 1: 1.
 • Multimedijska oblika v razmerju 4: 3.
 • Oblika za ogled diapozitivov na 35 mm - razmerje 3: 2.
 • HDTV format v razmerju 16: 9. Idealno za gledanje filmov.
 • Model, ki ustreza parametrom oddajne slike, je lahko zmagovalna izbira formata zaslona. Projektor sam lahko napove možnost spreminjanja formata "slik", zato se je vredno takoj osredotočiti na značilnosti slike, ki bo vodila zaslon za projektor. Povratne informacije se priporočajo tudi kot univerzalna oblika za uporabo 1: 1 ali 4: 3. Takšne zaslone je mogoče odviti iz zvitka na želeno višino, pri tem pa ustvariti filmsko predstavitev slike.

  Vrsta kritja

  Danes se uporabljata dve vrsti premazov za projekcijske zaslone: ​​standardni mat in biserni. V prvem primeru bo zagotovljen en sam koeficient odboja, ki bo omogočal enakomerno razpršitev svetlobe po celotnem območju. Za gledalca bo to pomenilo dojemanje "slik" s širokim kotom pogleda. Tudi mat premaz se odlikuje z visokim barvnim prenosom in jasno sliko. Pokrovček kroglic je prekrit z razpoložljivo mat površino. Kroglice so v tem primeru mikroskopski sferični elementi iz stekla. Ta prevleka vam omogoča, da prikažete večino smerne svetlobe v prostorskem sektorju. Kakšne so prednosti oblikovanja zaslonke za projektor? Ocene upoštevajo, da ima v primerjavi z običajnimi mat zasloni majhen kot gledanja. Vendar pa je za gledalce, ki sliko zaznavajo pod pravim kotom in tudi z majhnimi odstopanji, zagotovljena bolj nasičena in globoka "slika".

  Pregledi modelov Cactus Wallscreen

  Pod blagovno znamko Cactus je na trgu predstavljenih več možnosti za praktične projekcijske zaslone. Model CS-PSW s formatom 187x332 si zasluži največ pozornosti, saj ponuja široko paleto možnosti za prilagajanje dimenzijskih parametrov in je značilen za visoko kakovostne materiale. Uporabniki upoštevajo trdnost podporne konstrukcije iz jekla, kot tudi priročen način pritrditve na steno. Prav tako je treba omeniti delovne lastnosti tega zaslona projektorja Cactus. Mnenja kažejo, da je zamrznjenprevleka poleg širokih kotov gledanja prenaša tudi nasičenost slike in podrobnosti odseva. Osnova materiala je kombinacija polivinilklorida in terilena, ki prav tako olajša nego. Lastniki poudarjajo, da je platno podvrženo umivalniku in ne izgubi svojih osnovnih delovnih lastnosti. Kot zaščitni premaz je proizvajalec uporabil ognjevarne in antistatične plasti, kar je tudi nedvomna prednost zaslona.

  Pregledi modela Projecta Descender Electrol

  To je družina poceni projekcijskih zaslonov, za katere je značilna ergonomija in strukturna zanesljivost. Prvič, uporabniki imajo originalen način pritrjevanja blaga s trakovi, pritrjenimi neposredno na strop. Zaradi tega so montažna vozlišča praktično nevidna in ustvarjajo občutek kinematografskega zaslona. Hkrati se po namestitvi projekcijskega zaslona Projecta izvajajo obsežne nastavitve brez potrebe po razstavljanju.
  Po mnenju uporabnikov se modularna zasnova lahko obnovi in ​​vzdržuje tudi med pregledovanjem slik. Po potrebi lahko uporabite tudi dodatne kompletne nosilce projektov, ki vam omogočajo izvedbo električne inštalacije v poljubni konfiguraciji ob upoštevanju delovnih pogojev.

  Pregledi modelov Scorpius iz Classic Solution

  Proizvajalec Classic Solution je eden prvih proizvajalcev projekcijskih zaslonov, zato ni presenetljivo, da v njegovi liniji izpolnjujejo najbolj tehnološke predloge. Zlasti Scorpiusov model vključujezaradi prisotnosti električnega pogona in ugodne oblike za delovno območje 16: 9. Vendar pa obstajajo spremembe z drugimi standardnimi velikostmi. Za ergonomske prednosti modela kino gnoja so primerni elementi za prenos nosilca, prisotnost infrardečega sprejemnika in visoka kakovost materialov, narejenih s premazom črnega emajla. S popolnim daljinskim upravljalnikom lahko uporabnik na daljavo konfigurira zaslon za projektor Classic Solution. Mnenja o kakovosti slike so predana tudi tej seriji. Obstaja tudi ostrina slike in uravnoteženi koti gledanja. Do slabosti lastnikov Scorpiusa spadajo pomanjkanje možnosti prikrivanja napajalnega kabla za električni pogon.

  Kako narediti pravilno izbiro projektorja?

  Raznolikost projekcijskih zaslonov zagotavlja optimalno izbiro modela za posebne pogoje. Toda pred tem mora bodoči uporabnik določiti posamezne zahteve. Zlasti je treba določiti parametre projektorja (če je bil prvi kupljen), določiti obliko in značilnosti oblikovanja ter izbrati vrsto tkanine. V kompleksu bodo ti kriteriji pomagali najti najboljši zaslon za projektor. Povratne informacije uporabnikov na zaslonih prav tako ne priporočajo varčevanja, temveč kupujejo odločitve o proračunu. Praksa kaže, da lahko platna nizke kakovosti najprej uživajo v "sliki", vendar se po nekaj mesecih obrabijo in postanejo neuporabni.

  Sklep

  Kombinacijakino in projektor lahko zagotovita resnično globok prodor video posnetka. Kljub temu pa številni poznavalci domačih gledališč še vedno niso prepričani, da bi bilo mogoče zanikati televizijsko opremo. Seveda, pregledi o projektorjih, projekcijskih zaslonih in sodobnih značilnostih takšne opreme dokazujejo, da je ta rešitev upravičena kot najboljša v smislu kakovosti in globine prenosa slike. Vendar pa ostaja še vedno neprijeten vidik v smislu vrednosti. Televizorji velikega formata niso dragi, vendar so kakovostni projektorji ocenjeni na 20-30% dražji. Zato je še posebej pomembno, da se ne moti pri izbiri zaslona, ​​tako da lahko iztisne največji potencial opreme za projekcijo.

  Sorodne publikacije