SMS je prišel iz številke 9000 - kaj je to? Opis in povratne informacije

Dobesedno na vsakem koraku, kamorkoli pogledate, vas prosimo, da samo pošljete SMS na kratko številko, ampak obljubite nešteto bogastvo. Ali pa, nasprotno, telefon sporoči prejeto sporočilo iz številke, ki je zelo podobna številki storitve banke, kjer se poroča o blokiranju računa, prenosu denarja ali drugih operacijah. Te ali podobne akcije, ki jih je prevarant dobesedno naučil dvomiti v vsako sporočilo, je prišlo iz kratkega števila. Podobno se je zgodilo s strankami Sberbank, ki so omrežje napolnili z naslednjimi vprašanji: "Prišlo je sporočilo SMS od 9000, kaj je to?". To se je zgodilo, ko so namesto običajnega števila 900 poslali sporočila s številke 9000.


Kdo pošilja sms s številke 9000

Vse številke, s katerimi se lahko obrnete s predstavniki banke, so javno dostopne. Na uradni spletni strani so na primer te informacije v razdelku »Stiki«. Zaradi pravičnosti je treba opozoriti, da je bilo število 9000 tu vključeno relativno pred kratkim. Dejstvo je, da je bilo prej to število interno in se je uporabljalo za korporativno komuniciranje, vendar je pred nekaj leti začelo veljati za zbiranje statističnih podatkov. Pogosto, SMS iz številke 9000 vsebujejo zahtevo za oceno kakovosti storitev ali odgovoriti, boste priporočili Oschadbank svojim prijateljem in prijateljem.

Stik z banko

Prihaja SMS s številke 9000? Ni razloga za skrb! Od številke 9000 je prišel SMS iz Ruske hranilnice insamo od njega. Poleg tega je v nekaterih primerih pošiljanje mogoče s številkami 900186326470 ali s podpisom SBERBANK. Potrditev informacij je na uradni spletni strani.


Ni treba odgovoriti. Vendar ne pozabite, da ankete strank niso le kljukica. Vsak odziv se bo upošteval in odvisno od splošne ocene storitve se bodo izboljšale kakovost storitev. Sporočila Sberbank Rusije ne bodo nikoli vsebovala naslednjih informacij:
 • zahteve za odhod na osebni račun stranke;
 • obrazec za pošiljanje osebnih podatkov;
 • zahteva po posodobitvi podatkov o strankah;
 • zahteva za geslo za potrditev finančnih transakcij;
 • zahtevo za ugotovitev neznane prijave;
 • Poleg tega moški in predstavnik banke ne bosta postavljala vprašanj za potrditev identitete stranke, zahtevala podatke o potnem listu, številko bančnega računa, obdobje veljavnosti kartice in kodo CVV. Klicne številke 9000 ne morete poklicati. Uporablja se samo za sprejemanje klicev. Na voljo sta dve številki za podporo. Ena je brezplačna in 24-urna, namenjena komunikaciji znotraj države. Drugi se uporablja za sprejemanje klicev od strank, ki se nahajajo v državi. Klici v tem primeru se plačujejo in zaračunavajo v skladu s tečaji lokalnega mobilnega operaterja.

  Vsebuje sporočilo iz številke 9000

  Če želite izključiti situacijo, ko vas telefon obvesti o novem sporočilu, gledate zaslon in vglava utripa: "Sms je prišel iz številke 9000, kaj je to?" Določili bomo zahteve, ki bi morale ustrezati sporočilu neposredno iz hranilnice:
 • naslovite stranko po imenu, v nekaterih primerih in poroki.
 • Lahko se navedejo zadnje 4 številke bančnega računa stranke.
 • Besedilo poziva k oceni kakovosti storitev, preferencialov, želja in pripomb na delo banke.
 • Sporočilo ne vsebuje povezav, ker se slednje pošiljajo samo na elektronsko pošto stranke, ki je registrirana v bančnem sistemu.
 • V vseh drugih primerih, če sms prihaja iz številke 9000, vendar ne izpolnjuje zgornjih pravil, lahko domnevamo, da je sporočilo poslal goljuf.

  Stroški udeležbe v raziskavi

  Odgovor na številko 9000 je cena, ki ustreza vašemu tarifnemu načrtu. Vendar pa je sporočilo na številko, zakrita pod stik Savings Bank, je mogoče storiti v okrogle vsote, takoj odpisani iz računa v korist goljufov. Pred pošiljanjem sporočila SMS se prepričajte, da je številka dejansko navedena na seznamu stikov banke. Strogo je prepovedano slediti povezavam iz sumljivih številk. Zelo verjetno je, da vas bo ta prehod stalo ves denar na vaših bančnih računih.

  Kako prepoznati nevarno sporočilo

  Če sms prihaja iz številke 9000 iz hranilnice, ni razloga za paniko. V drugih primerih, če obstajajo dvomi o zanesljivosti telefonske številke, je treba najprej preveriti njeno ustreznost na uradni strani in v osebni pisarni.stranko. Treba je razumeti, da če ima banka vse potrebne informacije za izvedbo finančnih transakcij iz vašega računa, napadalci nimajo teh podatkov in jih bodo poskušali dobiti na vse možne načine. Nepoštena sporočila, ki vsebujejo:
 • priporočila za namestitev neznane aplikacije v telefon ali program na računalnik;
 • zahteva prijavo in geslo iz osebnega kabineta uporabnika;
 • zahteva številko kartice, datum poteka veljavnosti, CVV-kodo, PIN-kodo kartice;
 • prazen obrazec za izpolnjevanje in pošiljanje osebnih podatkov.
 • Da ne bi postali žrtev goljufov, je dovolj, da pravočasno prepoznamo in izbrišemo nevarno sporočilo. Poleg tega je priporočljivo, da se obrnete na telefonsko številko podpore mobilnega operaterja, iz katere je bilo poslano goljufivo sporočilo.

  Kaj storiti, če postanete žrtev vsiljivcev

  Če ste malomarno poslali nekaj podatkov o sebi, bančnih podatkih ali denarnih nakazilih goljufom, morate storiti naslednje:
 • stopiti v stik s službo za podporo banke in blokirati podatke o računu, ki ste jih dobili v roke drugega;
 • se obrnite na podporno službo mobilnega operaterja, katere število je bilo prevedeno;
 • prijaviti kaznivo dejanje policiji.
 • Razumeti morate, če sporočilo ustreza vsem zgoraj navedenim pravilom in je prišlo do sporočila SMS s številke 9000, da je varno. V drugih primerih je bolje, da se obrnete na bančno službo in pojasniteglede pošiljanja.

  Ocene

  Po ocenah strank banke sporočila na številko 9000 niso brezplačna. Poleg tega po prejemu odgovora na prvo vprašanje obstaja še več sporočil. In to se nadaljuje, dokler se z računa ne umakne dostojnega zneska. Nekateri uporabniki v pripombah na vprašanje: "Ali je SMS od številke 9000, da je?" - Ugotovil je, da je od števila 9000 poslal ne le statističnih raziskav, ampak tudi preproste storitve oglaševanja.

  Sorodne publikacije