Kako odstraniti tiskalnike za različne modele.

Za mnoge od nas ni težav zamenjati potrošnega materiala s sodobno pisarniško opremo. Toda tisti, ki kupijo nov model tiskalnika in začetnike med njihovim vzdrževanjem, je nekaj težav. Zato je vprašanje odstranitve kartuš iz tiskalnikov ena od najbolj nujnih. Odgovor na to vprašanje najdete v tem članku.

Barvni tiskalnik HP LaserJet CP1025

Kako izvleči tiskalno kartušo iz tega modela? Vsaka barva ima v njem svoj indikator. Ko se barva konča, začne indikator utripati in ko ni tam, se prižge. Print stop


Za odstranitev kartuš sledite naslednjemu postopku:
 • pritisnite indikator želene barve;
 • počakajte, da tiskalnik odda kartušo za odstranitev;
 • odprite pokrov;
 • izvlecite kartušo in zaprite pokrov.
 • Za naslednje kartuše izvajamo podobne korake.

  Kako potegniti tiskalno kartušo iz večnamenske naprave HP Deskjet 2050?

  Vklopite tiskalnik. Odprite izhodni pladenj za papir in pokrov dodatne opreme. Ko se nosilec premakne na sredino tiskalnika in se ustavi, rahlo pritisnite želeno kartušo in jo izvlecite iz reže. V vozičku sta dve kartuši.

  HP Laser Jet 1020 Printer

  Podobno kot pri tem modelu se ekstrakcija izvaja v modelih 101010151018. Torej, kako izvleči kartušo iz tiskalnika? Zelo preprosto. Odprite pokrov, da se pomaknete navzgor. Pri ročici potegnite kartušo na nas in jo izvlecite.

  Kako odstraniti tiskalno kartušo iz tiskalnikaSamsung CLP320?

  To je barvni laserski tiskalnik na ravnih kartušah. Da bi jih dobili, pritisnite gumb na sprednjem pokrovu tiskalnika. V notranjosti vidimo štiri vložke. Od spodaj navzgor: črna, modra, rdeča, rumena. Vzemimo dve roki s posebnimi ročaji na kartuši in ju izvlečemo, potegnemo na sebe.


  Barvni tiskalnik Canon LBP7018C

  Barvni brizgalni tiskalnik s štirimi barvnimi indikatorji na zgornji plošči. Preden kartušo odstranite iz tiskalnika, vklopite tiskalnik in naredite naslednje:
 • Pritisnite in držite gumb za indikator papirja (je nad gumbom za vklop).
 • Čaka, da tiskalnik samodejno izbere barvo nadomestne kartuše in jo prikaže na zaslonu.
 • Odprite zgornji pokrov.
 • Odstranite kartušo.
 • Ponovno pritisnite indikator papirja, dokler tiskalnik ne izbere želene barve tonerja.
 • Barvni tiskalnik HP Color LJ Pro M177

  Na plošči na dotik tiskalnika najdemo indikator tonerja v zgornjem desnem kotu in ga kliknemo. Vidimo količino tonerja vsake barve. Odstranjevanje kartuš poteka po vrsti za vse ali samo za zahtevano barvo. Na primer, kliknite na vrstico v črnem indikatorju. Na zaslonu se prikaže sporočilo "Premikanje črne kartuše naprej". Snemite zgornji pokrov in izvlecite kartušo. Ko zaprete pokrov, izberite naslednjo barvo in počakajte, da tiskalnik premakne kartušo, da jo odstranite.

  Večnamenski tiskalnik HP Photosmart C4280

  Vklopite tiskalnik. Odprite vrata za dostop dokartušo Čaka, da se voziček premakne na desno stran in se ustavi. Kartuše so v nosilcu. Rahlo kliknite na njih, da se sprostite in izvlečete.

  Večfunkcijska naprava EPSON TX219

  Pridobivanje kartuš s črnilom v tem modelu je zelo preprosto. Upoštevajte, da je ročno premikanje tiskalne glave strogo prepovedano. To lahko vodi do napake tiskalnika. Na nadzorni plošči hkrati pritisnite gumbe "Indeksni list" in "Skeniraj". Na zaslonu tiskalnika premaknemo puščice na točke vstavka: "Zamenjava črnila". Pritisnite gumb Start. Dvignite pokrov tiskalnika in se prepričajte, da se je tiskalna glava v načinu zamenjave črnila ustavila. Odprite pokrov in odstranite kartušo želene barve.

  Printer Samsung M2070

  Kako narisati kartušo iz tiskalnika Samsung, kot je opisano zgoraj, vendar je ta model večnamenska naprava. Kartušo odstranite tako, da najprej odprete zgornji pokrov. V desno vidimo kazalec na odprtino z besedami "Odpri". Dvignemo še en pokrov. Skrbimo za ročaj vložka in izločamo njegovo gibanje na sebi.

  XEROX 6121 mfp

  Za zamenjavo kartuše v tem modelu pritisnite gumb Meni. Potem s pomočjo puščic in gumbov OK premaknite meni v naslednjem vrstnem redu:
 • zamenjajte toner;
 • zamenjajte ves toner;
 • počakajte, da tiskalnik obvesti "odstranite P toner (vijolična);
 • odprite pokrov tiskalnika - izvlecite kartušo in jo zaprite;
 • bo tiskalnik zasukal blok in sporočil odstranitev naslednjega tonerja.
 • TorejVse kartuše so izvlečene ena za drugo. Pregledali smo veliko število možnosti za črpanje kartuše iz tiskalnika. Tudi če vaš model tiskalnika ni na seznamu, bodo nekateri primeri verjetno ustrezali vaši napravi.

  Sorodne publikacije