Kako in kje pogledati geslo iz Wi-Fi v računalniku: načine in priporočila

Računalnik je sinhroniziran z brezžičnim omrežjem Wi-Fi, vendar se ne spomnite gesla, s katerim ste se prej povezali. Kaj storiti v tem primeru? Kako dobim geslo iz svojega omrežja Wi-Fi?

Večina ljudi poskuša nekje napisati svoje geslo ali pa preprosto pogledati usmerjevalnik vsakič, ko pride do nove povezave. Če že imate računalnik, ki se poveže z omrežjem WiFi, ga lahko preprosto pregledate.

Poiščite ga v usmerjevalniku

Če še vedno uporabljate uporabniško ime in geslo, ki ju je določil ponudnik, je iskanje zelo enostavno. Te privzete nastavitve vključujejo sodobni usmerjevalniki Wi-Fi in integrirani moduli usmerjevalnika /modema, ki jih ponujajo številni ponudniki internetnih storitev. Vsak usmerjevalnik ima svoje geslo, ki je pogosto naključno. Kje si lahko ogledate geslo za Wi-Fi v računalniku?


Za odkrivanje vzemite usmerjevalnik in ga preglejte. Na njem bi morali videti nalepko, ki vsebuje SSID - ime vašega brezžičnega omrežja, kot tudi geslo za to. Če privzetih nastavitev še niste spremenili, lahko te podatke uporabite za povezavo z omrežjem.
Če teh informacij ne vidite na samem usmerjevalniku, poskusite dostopiti do priložene dokumentacije za več informacij. Kaj storiti, če nimate vodnikaAli je geslo na nalepki usmerjevalnika? Poskusite ga prevzeti s pogostimi kombinacijami (na primer admin). Če ti poskusi ne uspejo, poskusite z drugim načinom za učenje gesla v omrežju Wi-Fi.


Za njihovo izvajanje lahko upravitelju omrežja pošljete zahtevo za geslo ali odprete terminal v računalniku in shranite shranjene podatke z enim ukazom. Ta tehnologija deluje na Mac in Windows.

Kje pogledati geslo iz Wi-Fi na računalniku z operacijskim sistemom Windows?

Če si želite ogledati "vaip" dostopno kodo na vaši napravi Windows, se morate prepričati, da ste že povezani v omrežje ali da ste že bili povezani z njo. Če pride do sinhronizacije, kliknite (z desno tipko miške kliknite ikono Wi-Fi v opravilni vrstici in izberite Odpri omrežje in središče v skupni rabi.)
Sedaj poiščite in kliknite "Spremeni nastavitve adapterja" v meniju na levi. Poiščite ikono za Wi-Fi, kliknite z njo z miško (z desno tipko miške kliknite in izberite »Stanje«). To bo prikazalo poročilo o stanju Wi-Fi, kjer boste lahko videli osnovne informacije o brezžični omrežni povezavi. , nato pa pojdite na "Varnost." Tukaj boste videli besedilno polje z oznako "Varnostni ključ omrežja." Pomaknite se, da označite polje "Prikaži simbole" in zdaj boste lahko videli zahtevano kodo za dostop. tokrat d Kaj storiti, če želitesi oglejte dostopno kodo za omrežja, s katerimi je bil računalnik povezan? Na srečo je to precej enostavno narediti v sistemu Windows 7. V različicah 8 in 10 boste morali uporabiti ukazno vrstico, ki izgleda precej zmedeno. Ko uporabljate operacijski sistem Windows 7, poiščite Središče za upravljanje omrežja in skupno rabo in nato kliknite »Upravljanje brezžičnih omrežij«. Zdaj lahko vidite celoten seznam vseh brezžičnih povezav, s katerimi se je sinhroniziral vaš računalnik ali prenosni računalnik. Kje si lahko ogledate geslo za Wi-Fi v računalniku?
Samo dvakrat kliknite na ime, ki vas zanima. Nato vnesite podpostavko "Varnost" in ponovno označite polje "Prikaži simbole", da si ogledate geslo. V operacijskih sistemih Windows 8 in 10 morate uporabiti funkcionalnost ukazne vrstice, meni Start in vnos CMD. Ko se odpre, vnesite naslednji ukaz: netsh wlan show profile name Vsi profili brezžičnega omrežja so navedeni v razdelku Uporabniški profili. Ime omrežja je na desni strani. Zdaj, da si ogledate geslo za določen profil, vnesite naslednji ukaz: netsh wlan show profile name = profileename key = clear Zamenjajte "profileename" z dejanskim imenom omrežja "wi-file", navedenim v prejšnjem ukazu. V ukazih ni treba uporabiti narekovajev. Ko zaženete drugi ukaz, dobite veliko rezultatov, vendar vas zanima iskanje natančne vrstice, ki se začne z vsebino ključa. Desno geslo prikaže želeno geslo.

V ukaznem pozivu hitro poiščite geslo iz omrežja Wi-Fi

Odprite ukazno vrstico v načinu skrbnika. Vnesite cmd v polje Zaženi, kliknite (z desno tipko miške kliknite na ikono ukazne vrstice in izberite Zaženi kot skrbnik.) Nato vnesite spodnji ukaz in pritisnite tipko enter, da boste videli geslo: besede "želeno ime profila" zamenjajte z imenom vašega brezžičnega SSID-ja (ime omrežja Wi-Fi, ki ga sinhronizira računalnik), geslo pa se prikaže v razdelku "Varnostne nastavitve."
Če želite videti samo geslo in nobene druge uporabljene informacije Ukaz ystovuyte findstr:.. netsh wlan predstava profil ključ name = nazvanye_profylya = jasno | findstr Key Če gesla ne prikaže po zgoraj ukaz, da ne sme odpreti ukazni poziv kot skrbnik Izvedite ustrezne nastavitve in ponovite zgornje korake
Če uporabljate to tehniko za prejemanje gesla za Windows Wi-Fi, vendar prejmete sporočilo o napaki, "Brezžična storitev samodejne konfiguracije (wlansvc) ne deluje", je to mogoče popraviti. Kliknite "Start" in v polje "Run" vnesite services.msc. To je potrebno za dostop do storitev Windows. Pojdite v storitev Autoconfig WLAN in se prepričajte, da je stanje v teku. Dvakrat kliknite (z desno tipko miške) zgornjo oznako, izberite Lastnosti in pojdite na "Povezava". Preverite vse nastavitve in se prepričajte, da so vse teče.

S pomočjo. \ Taplikacije

Poleg uradne metode obstajajo pripomočki, ki lahko prikažejo vsa gesla iz povezav, ki so potekale v računalniku. Eno od takih orodij je Wireless Key View. Če ga želite uporabiti, jo preprosto prenesite v napravo in jo zaženite. Seznam vseh povezav z gesli bo prikazan samodejno.

Kako to naredite na računalnikih Mac

Kako izvedeti geslo iz omrežja Wi-Fi (Wi-Fi), če uporabljate računalnik Apple? Če želite to narediti, hkrati pritisnite Command + Space, da odprete pogovorno okno iskanja Spotlight. Vnesite "Keychain Access" v njej brez narekovajev in pritisnite Enter, da zaženete program. Poiščite ime omrežja na seznamu, kliknite nanj in nato kliknite gumb z informacijami - na dnu vmesnika je videti kot črka "i". Potrdite polje "Prikaži gesla" v polju. Za dostop do omrežnega gesla, ki ste ga dobili, boste morali vnesti geslo in uporabniško ime iz OS "admin". Za to potrebujete skrbniški račun. Po tem bo vaš Mac prikazal dostopno kodo omrežja wifi.

Na terminalu Mac

Kako si lahko ogledam geslo za Wi-Fi na računalniku Mac z ukazno vrstico? Kot je navedeno zgoraj, vsak nameščen Mac OS X uporablja Keychain za shranjevanje podatkov o konfiguraciji omrežja in lahko uporabite ukaz "varnost" BSD za poizvedovanje za nekaj, kar je shranjeno v tem imeniku. To lahko storite z naslednjo metodo. Odprite Spotlight (Cmd + presledek) in vstopite v terminal, da odprete okno. V ukazni poziv vnesite naslednji ukaz (zamenjajte"Ime" z imenom povezave Wi-Fi), nato pa vnesite identifikacijske podatke za skrbnike "Mac" za dostop do verige ključev OS X. Omrežno geslo je prikazano na zaslonu v navadnem besedilu. Ukazna vrstica mora biti naslednja: security find-generic-password -wa title

Kaj storiti za uporabnike Linuxa?

Kje si lahko ogledate geslo Wi-Fi v računalniku v Linuxu? Zgornja metoda se lahko uporablja tudi za Linux. V vsaki distribuciji tega operacijskega sistema so potrebna dejanja enaka. Prenesite ukazno vrstico, vnesite spodnji ukaz tako, da zamenjate "ime" SSID (omrežje). Vrednosti polja psk so prikazane v rezultatih in označujejo geslo iz "va-datoteke". sudo cat /etc /NetworkManager /system-connections /title | grep psk = Kako si lahko ogledate geslo iz Wi-Fi na vašem računalniku z Linuxom, če ne poznate imena omrežja? V tem primeru uporabite naslednji ukaz: sudo grep psk = /etc /NetworkManager /system-connections /*

Kako videti omrežno geslo z uporabo spletnega vmesnika usmerjevalnika?

Še en način, da geslo od Wi-Fi pogledate v računalniku, je dostop do spletnega vmesnika nastavitev usmerjevalnika. Ta metoda predpostavlja, da usmerjevalnik privzeto uporablja svoje uporabniško ime in geslo, tako da se lahko prijavite ali poznate te možnosti. Konfiguracije za vsak usmerjevalnik se razlikujejo, vendar je dostop do njega z brskalnikom računalnika približno enak. Na računalniku ali prenosnem računalniku odprite kateri koli brskalnik in vtipkajte njegovo vrstico na 192168 in nato na 0,1. ali 1.1 V oknu boste lahko videli zahtevo za prijavo in geslo. Vnesite te podatke, nato pa lahko greste naSpletni vmesnik vašega usmerjevalnika. Prijavite se s trenutnimi informacijami za dostop. Vmesnik ima lahko drugačen videz, vendar se bodo vseeno prikazali elementi menija ali pododdelki. V meniju poiščite element "Wi-Fi" ali podobno označen del. Z obiskom boste videli trenutno dostopno kodo wi-datoteke, ki je prikazana na zaslonu, in jo lahko takoj spremenite. Če vse zgoraj navedene metode ne delujejo, lahko usmerjevalnik ponastavite na privzete nastavitve.

Kako dostopati do usmerjevalnika brez vnosa?

Kako vem svoje geslo Wi-Fi, če iz določenega razloga ne morete uporabiti zgoraj navedenih metod in nimate dostopa do brskalnega vmesnika usmerjevalnika? V teh okoliščinah lahko tudi popravite situacijo. Ta metoda je nezaželena, vendar jo je mogoče uporabiti brez alternative. Usmerjevalnik lahko ponastavite in ga prisilite, da uporabi privzeto geslo za Wi-Fi. V ta namen poiščite majhen gumb za ponovno zagon. To je pogosto ključ z luknjami, ki ga morate pritisniti na prepognjeno sponko za papir ali podoben majhen predmet. Pritisnite gumb deset sekund ali tako, nastavitve usmerjevalnika pa bodo popolnoma izbrisane in ponastavljene na privzeto vrednost. Istočasno bo obnovljeno ime in geslo omrežja WiFi.

Kako ugotoviti ime omrežja?

Kaj storiti, če ne veste, kako se imenuje omrežje vašega usmerjevalnika ali SSID? ZaČe želite izvedeti, poglejte nastavitve Wi-Fi na vsaki napravi, ki je povezana v omrežje, in videli boste to ime. Poleg tega lahko te informacije preverite brez povezave, kot je običajno označeno na samem usmerjevalniku ali v dokumentaciji zanjo.

Sorodne publikacije