Kako registrirati DLL: Tri načine

Včasih, ko poskusite zagnati igro ali program na vašem računalniku, je napaka, da dane datoteke DLL ni bilo mogoče najti. Dejstvo je, da je ta datoteka na vašem računalniku, vendar je preprosto ni registrirana. V tem članku bomo govorili o tem, kako registrirati DLL v operacijskem sistemu Windows 7. Osredotočili se bomo na sedmo različico operacijskega sistema Windows, vendar je možno, da bo DLL registrirana tudi v drugih različicah. Torej, začnimo.

Prvi način za registracijo DLL

Pred registracijo morate narediti pripombo in povedati, da obstajajo samo tri metode, vendar je vsaka od njih skoraj enaka, zato priporočamo, da članek preberete do konca in nato izberete, na kateri način ga boste uporabili. No, zdaj pojdimo neposredno na to, kako registrirati DLL.


Najprej je treba opozoriti, da je treba vse manipulacije z registracijo datoteke DLL izvesti samo, če je ista datoteka tam, kjer bi morala biti. Pogosto je to mapa system32. V primeru bomo predstavili to mapo. Zdaj pa se pogovorimo o najpogostejšem načinu registriranja DLL-ja, ki ga najpogosteje najdemo na internetu. To je precej preprosto, zato uporabnik ne sme povzročati težav.
 • Pojdite v okno "Run". Odprete ga lahko na več načinov. V meniju »Start« pojdite na pot »Vsi programi - & gt; Standard« in tam izberite »Zaženi«. Iščete lahko tudi v istem meniju Start kot ime storitve. Najlažji način je, da pritisnete tipko Win + R.
 • Ko je okno odprto, pripolje za vnos je predpisovanje ukaza "regsvr32.exe" in nato določite pot do datoteke, ki jo želite registrirati.
 • Samo pritisnite gumb "OK".
 • Upoštevajte, da mora biti pot do datoteke popolnoma označena. Začenši z diska C. Na primer: regsvr32.exe c: windows /system32/openal32.dll.


  V tem primeru po kliku na "OK" obstajata dve različici razvoja dogodkov. Prvi prevzame uspeh, v tem primeru bo prikazano ustrezno sporočilo. Ali napaka, ustrezno okno bo izletelo. To je bil prvi način za registracijo DLL, vendar vas spomnimo, da jih je samo tri, zato gremo naprej.

  Drugi način za registracijo DLL

  Drugi način je praktično nič drugačen, samo kraj delovanja. Morate priti v pripomoček za ukazno vrstico, to lahko storite na več načinov: bodisi v meniju Start v standardni mapi odprete program z istim imenom ali s klicem Run, vnesite ukaz cmd. Odločite se samo za vas.
  Preden vnesete popolnoma enake podatke, ki ste jih vnesli v prvo metodo, je zdaj odprta ukazna vrstica. To pomeni, da najprej določite program, ki bo deloval z dll (regsvr32.exe), in nato pot do datoteke.
  Kot lahko vidimo, se drugi način registriranja DLL praktično ne razlikuje od prvega, kot je bilo obravnavano na začetku članka. Toda tukaj ima tretja bolj jasne razlike, zato se premaknimo k njej.

  Tretji način registriranja DLL

  Ta metoda je verjetno enostavnejša za navadnega uporabnika, zato jo začnimo obravnavati. Morašsamo odprite datoteko DLL z uporabo regsvr32.exe. To naredite tako:
 • V želeni datoteki DLL kliknite PCM.
 • V meniju izberite "Odpri s pomočjo".
 • V polju najdite in kliknite gumb "Prebrskaj".
 • Pot do datoteke regsvr32.exe v mapo System32 v mapi Windows na pogonu C
 • Kliknite "Odpri".
 • To je vse, zdaj veste točno tri stvari, ki jih morate storiti, ko naletite na napako DLL.

  Sorodne publikacije