BMW 118i: pregled, opis, specifikacije, pregledi

BMW avtomobili so domačim voznikom dobro znani. Ta avto je sanje mnogih. Pogosto se uporablja v filmih. To je zahvaljujoč slednji tako slavni "X-5". Nemški proizvajalec ima dober ugled, zato je razumljivo, zakaj vsak drugi voznik sanja o vožnji na svojih avtomobilih. V tem članku bo predstavljen opis BMW 118i. Ta model je predstavnik majhnega razreda. Izpuščen je že deset let. Uporabljajo ga vozniki. Za prodajo v Rusiji uradno. Kaj je zanimivo skrito pod železnim telesom? Poglejmo podrobnosti tega modela.

Zunanjost

Pregled BMW 118i Začnimo z opisom videza. Takoj opazite, da ta avtomobil ni izgubljen v splošnem pretoku avtomobilov na avtocestah. Je svetel, opazen, s pogumnimi lastnostmi. Zahvaljujoč sprednjim poševno obrobljenim žarometom se vidi plemenita agresivnost. Razkošen izgled vključuje tudi odbijač in kromirano masko hladilnika. Slednji ima značilno obliko, kot za avtomobile tega proizvajalca. Ona je tista, ki na prvi pogled omogoča natančno določitev pripadnosti ugledni blagovni znamki. Značilnost tega modela je dokaj dolga kapuca. V bistvu izvleče, kaj razlikuje "BMW 118i" od drugih avtomobilov. Prav tako je vredno pozornosti na stransko črto. Izrazito se razteza od sprednjega krila nazaj. Podaljšanje na koncu ustvarja občutek mišičnosti.


Mnogi vozniki menijo, da tuning ne zahteva BMW 118i. In to je natančno označeno. Za tiste, ki želijo imeti LED luči, morate izbrati pravo opremo. Tudi proizvajalec ponuja različne diske: 16-18 palcev. Ne samo vrh, ampak tudi osnovna oprema ne bo razočarala voznikov. V svojih pregledih pravijo, da ta model ni nič manj spektakularen kot »Ix peti«. Na osnovi transportnega traku že privablja pozornost v dinamičnem in živahnem dizajnu. Opisuje videz, ne morete utišati zasnove zadnjega dela avtomobila. Komaj kdo dvomi, da so žarometi na pokrovu prtljažnika velike velikosti precej elegantni. Takoj ujamejo oči, ker so pobarvane v rdeči barvi.

Barvni premaz na telesu se uporablja kakovostno. Tudi z nenehnim delovanjem, saj se ne pojavi, tako pogosto naredite kozmetično popravilo BMW 118i ne bo treba. Vendar pa nekateri vozniki še vedno priporočajo uporabo oklepov za ogledala in odbijač. Vsakdo ve, kaj stanje cest v Rusiji. Od udara zdrobljenega kamna in drugih presenečenj nihče ni zavarovan. Tak film bo pomagal zaščititi avto pred poškodbami in s tem prihraniti veliko količino za popravilo. In barvanje avtomobila - užitek ni poceni, ampak tudi problem je, da natančno poberem senco.

Športni komplet

BMW 118i je kupcu na voljo ne le v standardni opremi. Z doplačilom lahko namestite športni M-paket. Vključuje posebne letvice in aerodinamični odbijač. TorejVsak voznik se lahko pogumno ponosen v avtomobilu. Na cesti, v toku avtomobilov, izstopa kot agresiven in dinamičen dizajn. Da bi okrepili ta občutek, večina voznikov izbere 18-palčna lita platišča. Pri tem je vredno posvetiti pozornost vrstam pnevmatik, ki jih ponujajo proizvajalci. Izdelani so s tehnologijo Ranflet. Kaj to pomeni? Te pnevmatike imajo široko stransko steno, zato tudi pri močnem trku disk ostaja nedotaknjen. Ta tehnologija je dobro znana voznikom, ki raje vozijo samo na nemških avtomobilih, saj se uporablja že več kot deset let.

Mere vozila in velikost prometnega lumna

Če upoštevate velikost vozila BMW 118i, ga lahko uvrstimo med razrede avtomobilov za golf. Dolžina telesa doseže 433 m. Spomnimo se nenavadno velike velikosti pokrova motorja. Torej, predstavlja vizualno dolžino, je vredno upoštevati to dejstvo. Širina avtomobila je precej predvidljiva, 176 m. Izkazalo se je, da je dovolj za udobno kabino. Katere parametre višine ima ta model? Od dna kolesa do vrha strehe je razdalja 144 metrov, kot lahko vidite, je avto prišel precej kompaktno, kar je pomembno v velikih mestih (enostavno bo manevriranje med drugimi avtomobili). Tudi vozniki v komentarjih pravijo, da dolgi pokrovček popolnoma ne preprečuje parkiranja - to je priročno storiti v vsaki situaciji. Toda kaj je rečeno v pregledih očistka BMW 118i? Na žalost jih je ta velikost razočarala. Po mnenju izkušenih voznikov je majhna cesta,zaradi katerih se je izkazalo, da je avto nizek. To je še posebej opazno, če vozite po slabih cestah. Zato je ta model odvisen od konfiguracije. Na primer, v bazi je 14 cm, v M-paketu pa 125 cm. Zadnje zmanjšanje zračnosti cest je posledica uporabe plastičnih pragov.

Glede na to, da je mogoče izbrati ta način, ni priporočljivo odstopiti od tega modela na teren. Ta avto je namenjen samo avtocestam z dobro pokritostjo.

Kaj je v notranjosti

V BMW 118i je nemška notranjost zadržana. Njegovo zasnovo lahko celo imenujemo skromna, vendar ne preprosta. Proizvajalec ni spremenil svoje tradicije in uporabil blagovno znamko športnega dizajna. Odlično dopolnilo je naredilo več koles s tremi iglami. Ima posebne reze, ki so zasnovani za udoben oprijem. Športni slog je viden tudi na sedežih. Opremljeni so s stransko podporo, tako da tudi pri strmih zavojih ljudje trdno sedijo. Zagotavljanje in prilagajanje foteljev. V nekaterih kompletih so nameščeni športni sedeži, v drugih - navadni. Vendar pa slednje, če verjamete v povratne informacije, ni slabše od prvega. Kot oblazinjenje lahko uporabite kot gosto tkanino in naravno usnje. Skratka, kabina je udobna in udobna. Kljub temu, da je ta model kompakten, ga v bližnji sprednji poziciji ne bomo imenovali. Centralna konzola je izdelana v posebni obliki. Za udobje voznika se je rahlo obrnila k njemu. Na torpedu je bil prostor za prikaz. Njegove dimenzijeodvisno od izbrane opreme. V začetni diagonali je 65, in najdražja - 88 ?. Mnogi vozniki so opazili, da je proizvajalec preobremenil osrednjo konzolo z gumbi. Sprva prinaša nekaj nelagodja.
Ergonomija na najvišji ravni, ne brez razloga, je cena BMW 118i visoka. Vozniki menijo, da je proizvajalec izpolnil vse rublje. Udobno nameščene kontrole, zelo udoben volan, možnost nastavitve naslonjač za vsako rast - vse to vam omogoča, da se v vozilu počutite udobno. V tem modelu in ravni izolacije hrupa se ne odvračajte. V kabini, brez delovanja motorja, se ne sliši hrup koles. Na žalost ni bilo brez pomanjkljivosti. Pomemben minus notranjost - zadnji prostor. To je katastrofalno majhno. Sedenje na kavču v kolenih odrasle osebe, zakopanih v zadnjem delu sprednjih sedežev. Toda z višino ne bo nobenih težav. Rezerva prostega prostora med glavami in streho je dovolj za osebo z višino 2 m.

Stojalo

Preden govorimo o zmogljivosti prtljažnega prostora, se je treba spomniti, v kakšen razred pripada ta model. V segmentu zadostuje golf igrišče za 360 litrov. Torej je mogoče BMW 118i prtljažnik obravnavati kot zelo zmogljiv. Rezervni deli, orodje in rezervno kolo ne bodo nikjer na voljo. Za njih kraj, ki ga proizvajalec ni predvidel. Mnogi vozniki v komentarjih pišejo, da lahko v Evropi, seveda, vozite brez "rezervnih", toda v Rusiji je precej tvegano. Za domačega voznika se tako napačen izračun oblikovalcev šteje za pomembno pomanjkljivost. Vendar pa ni vse tako žalostno. Zahvaljujoč dejstvu, da je zadnji sedež lahkoZložljiva, zmogljivost prtljažnika se znatno poveča - do 1200 l.

Specifikacije BMW 118i

Praviloma se kompaktni avtomobili ne razlikujejo z velikimi litri motorjev. Seveda so v tej loputi moči enot povprečne moči. V osnovnem kompletu je motor nameščen na 16 l. Vendar pa so nemški proizvajalci iz tega lahko iztisnili največjo moč. Ker je opremljen s sistemom valvetronic, dvojnim vanosumom in dvema turbinama, lahko vozilo proizvede kar 136 konjskih moči. Dani motor BMW 118i ima 220 Nm navora. Območje se giblje od 13 do 43 tisoč. Ta agregat je opremljen z avtomatskim menjalnikom. Ima 8 stopinj. Obstaja tudi modifikacija z mehanskim prenosom. Namenjen je za 6 hitrosti. Bo vozniki tega avtomobila spregledali dinamiko overclockinga? Pripombe jasno kažejo na zajetje. Dejstvo, da ta model lahko pospeši v samo 87 sekundah. Največja zmogljivost je omejena na hitrost 210 km /h. Nemški avto je gospodarsko upravičeno obravnavan. V osnovni konfiguraciji porabi do 6 litrov goriva. Te številke ustrezajo vožnji v mešanem načinu. Zgornje modifikacije dopolnjuje drug motor, močnejši. Avto je opremljen z dvolitrsko enoto, ki lahko proizvede 177 konjskih moči. Navor se poveča na 250 Nm. S tem polnjenjem potrebuje avto manj časa za razpršitev - 72 sekund. Hkrati se njegova največja hitrost povečuje za 12 km /h, v nasprotju z osnovnokompletov. Dvo-litrska enota porabi 57 litrov. Ta količina goriva je dovolj za 100 km. Vendar pa morajo vozniki vedeti, da je avto zahtevan za kakovost bencina. Lahko ga polnite z oznako, ki ni nižja od A-95.

BMW M

Oglejmo si opremo najdražje spremembe v tej seriji. To je avto, ki skriva bencinsko enoto pod pokrovom prostornine 3 litre. Opremljen je s šestimi cilindri. Njena moč je zelo različna od zgoraj opisanih kompletov. Moč motorja je 326 konjskih moči. Upoštevajte, da so specifikacije tega motorja višje za red velikosti. Število vrtljajev na minuto je na primer 45 tisoč (največ), navor pa 450 Nm. Bencinska elektrarna deluje v tandemu z inteligentnim avtomatskim menjalnikom pri 8 stopinjah. Aerodinamika je tudi na visoki ravni. Avto bo lahko pospešil do 100 km na uro, porabi pa ne več kot 5 sekund. Toda glede na kriterij učinkovitosti je ta komplet manjvreden, saj v mešanem ciklu porabi nekaj več kot 7 litrov goriva. Prav tako je treba omeniti, da je največja dovoljena hitrost 250 km /h. Nemogoče je pospešiti več kot enkrat, saj bo senzor izklopil dovod goriva.

Podvozje

Specifikacije BMW 118i lahko naredijo vtis na vsakega voznika. Leteti z visoko hitrostjo na dobri cesti pokriti vsakdo sanje. Avto in podvozje nista padla v tem avtomobilu. Zadnja pogonska ploščad. Neodvisno vzmetenje se uporablja spredaj. Ona jeje opremljen z McPhersonovimi regali. Za izboljšanje prečne stabilnosti avtomobila se uporabi stabilizator. Neodvisno vzmetenje je tudi na zadnji osi. Vendar pa za razliko od svojih prednjih vzmeti so ločeni od šoka. Na vsaki strani je nameščenih 5 vzvodov. Po mnenju proizvajalca je ohišje v celoti izdelano iz visokokakovostnega jekla. Seveda to govori o visoki varnosti. Tudi ta material vpliva na skupno maso avtomobila. Glede na konfiguracijo lahko tehtajo od 1374 do 1520 kg S tem merilom, se model šteje v svojem segmentu najtežje.

kakovost vožnje

Če ste prebrali pregled lastnikov BMW 118i, je mogoče ugotoviti, da je upravljanje avtomobila počuti odlično. Deloma je to vplivalo dejstvo, da je proizvajalec enakomerno porazdelil skupno maso. Da bi se izognili prednosti baterije je nameščen v prtljažniku, ne pod pokrovom, kot pri drugih modelih. Dobro krmiljenje zagotavlja tudi električni servo volan. Opravite manevre brez uporabe druge roke. Ta model se razlikuje hitro vožnjo, vendar je pričakovati, da bo gladka vožnja ni potrebno. Nihalo je precej togo na jamah. V kabini lahko celo čutite majhne izbokline na cesti. Po pregledu tehničnih značilnosti so vozniki ugotovili, da je to edina pomembna pomanjkljivost tega modela. Pri velikih hitrostih v avtomobilu je obnašanje precej predvidljivo. Zavorni sistem deluje odlično. Zagotovljen je z diskovnimi mehanizmi. Dvomim o njihovi učinkovitostini vredno Mimogrede, treba je opozoriti, da je športna oprema uporabljala močnejši zavorni sistem. Predstavljene so s ploščami velikosti 34 cm in s štiri-batno čeljustjo. V vseh sklopih so rezine za prezračevanje diskovnih mehanizmov.

Cena in dodatki BMW 118i

Zdaj je čas, da se pogovorimo o tem, koliko je takšna lepota vredna. Takoj opazite, da bo cena odvisna neposredno od izbire opreme. Za avto iz salona prosim za malo več kot 15 milijonov rubljev. Pod pogojem, če kupec izbere osnovno različico. Za takšno ceno je avto opremljen z mehanskim prenosom. Poleg tega kupec zagotavlja tudi:
 • odtisnjene diske (16 palcev);
 • zračne blazine, tako prednje kot stranske;
 • oblazinjenje tkanin;
 • avtomatsko zaklepanje;
 • sistem, ki nadzoruje stabilnost menjalnega tečaja;
 • akustična multimedija, skupaj s šestimi zvočniki;
 • grelnik za pranje;
 • klimatska naprava in druge možnosti.
 • Pri nakupu osnovne različice BMW 118i se od kupca zahteva, da izda garancijski servis 3 leta ali 200 tisoč km. Avto z M-paketom bo stalo skoraj polovico stroškov v primerjavi z osnovno različico. Plačati za tako popoln sklop bo imel 28 milijonov rubljev. Poleg tega je ta cena izhodišče. Za ta denar kupec prejme:
 • 8-stopenjski avtomatski menjalnik;
 • močnejša pogonska enota;
 • klimatska naprava;
 • lita platišča (18 palcev);
 • ojačeno vzmetenje;
 • usnjena notranjost;
 • prilagodljivokrmiljenje krmiljenja;
 • aerodinamični paket in druge možnosti.
 • ​​Pogoji za pogarancijski servis veljajo za ta komplet. Storitev bo zagotovljena bodisi za 3 leta, bodisi za 200 tisoč kilometrov.

  Sklep

  V tem članku so bile upoštevane tehnične značilnosti nemškega avtomobila BMW 118i. Mnenja o tem, lahko varno reči, so odlični. Nekatere pomanjkljivosti so seveda, vendar so upravičene. Na primer, pomanjkanje prostora na zadnjem sedežu. To je obvezen ukrep, saj ta model spada v kategorijo golf razreda. V tem segmentu se "BMW 118i" šteje za najdražji. Celo serija Mercedes A je cenejša. Ampak tukaj lahko najdete utemeljitev z visoko ceno. Dejstvo je, da BMW uvaja le napredne tehnologije. To omogoča povečanje stopnje pospeševanja in zmanjšanje porabe goriva. In kaj je še potrebno za tiste, ki kupijo avto, ni samo za potovanje po cesti, ampak želi priti do eksplozivnih čustev in iztisniti maksimalno vožnjo. Seveda, za to moraš plačati veliko vsoto. Ampak ta avto je res vredno.

  Sorodne publikacije