Sistemska kamera: Pregled najboljših modelov, funkcij, opisov, funkcij, pregledov

Zaradi nagnjenosti k optimizaciji fotografske tehnologije imajo uporabniki veliko koristi, vendar pa pri njih neizogibno prihaja do pomanjkljivosti. Ti vključujejo omejeno funkcionalnost in zelo povprečne značilnosti streljanja. Obratni pristop je prikazan na primeru sistemskih kamer, ki združujejo prednosti kompaktnih in zrcalnih naprav. Toda v procesu delovanja bo veliko odvisno tudi od določenega modela.

Značilnosti sistemskih kamer

Danes lahko fotografi izbirajo med številnimi možnostmi, med katerimi so najpomembnejši pametni telefoni, kompaktni digitalni fotoaparati in ogledalo. In če prve dve skupini ne ustrezata izkušenemu amaterju zaradi slabe kakovosti slik, potem so zrcalni modeli velike in kompleksne funkcionalnosti, ki niso primerne za vsakega uporabnika. Izhod je lahko prav sistemska kamera, ki je skromne velikosti in zagotavlja resnično visokokakovosten rezultat, v nekaterih parametrih celo blizu profesionalne ravni. Na primer, sistemske kamere Sony, v nekaterih spremembah, tehtajo le 300-400 g, ko so v žepih za oblačila. Z vidika priložnosti za snemanje je njihova modularna zasnova omogoča sestavljanje fotografskega orodja za skoraj vsako nalogo. Osnovno opremo lahko na primer razširite z lečami, lečami, mikrofoni in utripi. In to je le del možnosti, kiRazlični modeli kamer. Zdaj morate razumeti več o tem, kaj napredni proizvajalci te tehnologije posebej ponujajo.


Sonyjev odsevni fotoaparati

V sistemskih kamerah japonske družbe Sony so bile uporabljene matrice dveh vrst:
 • Amateur APS-C. Za standardne 4/3 formatne module je 16-krat večji in v primerjavi z matrikami kompaktov 1 /2,3–13-krat.
 • Bonus 35-milimetrski s polnim posnetkom.
 • Z drugimi besedami, sistemske kamere Sony so opremljene z dvema različicama izbirnih objektivov, v obeh primerih pa bajonet E. Glede dodatnih funkcij, skoraj vsi modeli tega standarda prejemajo brezžične module NFC in Wi-Fi, Daljinsko upravljajte napravo iz pametnega telefona in prenašajte fotografije in video gradivo na druge naprave. Amaterski modeli z APS-C matriko so opremljeni tudi z optično stabilizacijo slike.


  Kit Sony Alpha A7

  Ta sprememba velja za prvega svetovnega predstavnika ne-zrcalne kamere, ki je namenjena množičnemu potrošniku. Naprava ima matrico 35 mm, ločljivost 243 Mp. Naprava se nanaša na profesionalno fotografsko opremo, kar potrjuje ne le visoka raven cen, temveč tudi širok dinamični spekter, nizka raven hrupa in naravne barve - prednosti, ki so značilne za celotno fotografiranje. Dokončana sistemska kamera Sony Alpha te različice in hitro kombinirano samodejno ostrenje. Za integracijo iskala, mikrofona in bliskaviceopremljena s sinhronim kontaktnim nosilcem. Osnovna oprema vsebuje zoom objektiv z razponom 28-70 mm, hitrost snemanja pa je 25 fps.

  Ohišje Sony Alpha A7 II

  Druga generacija celostne nerelektivne kamere "Sony", ki je ohranila prejšnjo osnovo v obliki procesorskega, matričnega in samodejnega sistema. Toda dodana je bila nova 5-osna stabilizacija. Ta vključitev je odpravila učinek "brivnika" pri snemanju na težo v slabih svetlobnih pogojih. Po mnenju uporabnikov se je kakovost velikih načrtov izboljšala, ne glede na vrsto objektiva. Za sistemsko kamero je značilen tudi visokokakovostni FullHD video posnetek pri 60 fps in XAVC S. Vendar pa se prednosti te funkcije še vedno nanašajo na modifikacijo A7S, ki zanesljivo deluje s 4K-videoom.

  Sistemske kamere Fujifilm

  Še en japonski velikan na trgu fotografske opreme, ki je v segmentu nezrcaljenih fotografij usmerjen v mehanske kontrole. To modelom dodaja posebno podobo retro naprav, ki spominjajo na klasične filmske kamere. Konstrukcija ima zlasti diske za preklapljanje med načini fotografiranja, na objektivih serije XF pa so na voljo obroči za zaslonke. Poleg tega Fujifilm sistemske kamere sploh nimajo stabilizatorjev slike - ta funkcija je popolnoma povezana z lečami. Da bi razširili zmožnosti modularne postavitve, imajo razvijalci možnost združevanja z objektivi podjetja Leica, vendar le prek adapterja do zaliva M. Za brezžično komunikacijo z drugimi napravami, ki zagotavljajo Wi-Fi.

  Fotoaparat Fujifilm X-A2

  Model nižjega nivoja v seriji Fujifilmovih ogledal, katerim je mogoče pripisati skromne dimenzije in ergonomijo upravljanja. Kljub povprečnim specifikacijam je mogoče iz te naprave pridobiti visoko kakovostne materiale. To bo olajšalo široko paleto načinov fotografiranja (z ročnim stikalom), dodatno bliskavico in popolno lečo z razponom 16-50 mm. Če govorimo o napakah, potem je sistemska kamera te modifikacije opremljena z matriko z ločljivostjo le 16 MP in nima iskala. V skladu s tem se morate pripraviti, da posnetke postavite na zaslon LCD. Čeprav je zasnova zaslona z možnostjo zavržka za 75% napravo priročno pri fotografiranju avtoportretov.

  Fujifilm F X-T1016-50

  Prav tako je kamera s proračunsko ravnjo opremljena s 16-megapikselno matrico, vendar s širšim funkcionalnim kompletom. Podjetje je uporabilo inovativno tehnologijo hibridnega avtomatskega fokusiranja, ki "vodi" subjekt fotografiranja tudi v pogojih aktivnega premikanja ohišja. Hitrost okvirja sistemske kamere F X-T1016-50 je samo 8 sličic na sekundo, zato je ta možnost bolj primerna za začetnega fotografa. Toda pomanjkanje zmogljivosti je kompenzirano s hitrim iskalom z zakasnitvijo 0005 sek, zložljivim LCD zaslonom in vgrajeno bliskavico. Ponovno je treba poudariti dobro izveden dizajn v slogu strojev prejšnjega stoletja, ki to linijo razlikuje od bolj tehnoloških tekmecev.

  Olympusove sistemske kamere

  Vse so obvezneFotoaparati tega podjetja so opremljeni s stabilizatorjem in Wi-Fi modulom, ki omogoča nadzor nad pametnim telefonom. Premium različice dobijo tudi zoom objektiv z razponom 14-42 mm za snemanje oddaljenega načrta. Podpira Olympusovo zrcaljenje in pomožne naprave za postavitev, kot je ista bliskavica, iskalo in objektiv, vendar potrebuje takšen dodatek nekaj namestitve. Pogosto se pojavijo kršitve v povezavi, kar povzroči vzorec kamere sistemske napake iz glave kamere. To pomeni, da glava kamere ni priključena - še bolj, da je bila povezava narejena z neprimernimi adapterji. Olympus je znan tudi po razvoju sodelovanja z drugimi proizvajalci fotografij. Najpomembnejši model v tej niši je bil Micro 4/3, na katerem so delali tudi Panasonicovi strokovnjaki. Naprava je dobila matriko 35 mm z ločljivostjo 16 MP. Po mnenju uporabnikov, v kompaktnih velikostih, to ne-ogledalo, v kombinaciji z ustrezno izbranimi objektivi, opravlja fotografije odlične kakovosti.

  Modeli Panasonic

  Seveda pa podjetje Panasonic v svojem obsegu in popolnoma "razvija" sistemske kamere. Ta segment predstavlja vrsto DMC z več različicami. Osnova je Lumix DMC-GF7K, ki je namenjena fotografom začetnikom. Naprava je opremljena z rotacijskim zaslonom, natančnim in operativnim sistemom za pomoč pri AF, kontrastnem AF, vgrajeni bliskavici in modulu Wi-Fi. Kar se tiče osnovne funkcionalnosti, je to najboljša sistemska kamera začetnega nivoja, vendar obstaja tudi sodobnejša modifikacija - DMC-G7K. Ta fotoaparat podpira način4K video posnetek s frekvenco 25 fps pri matrični ločljivosti 8 MP. Vendar pa avtorji posebno pozornost namenjajo visokokontrastnemu samodejnemu ostrenju DFD, ki zajame objekte za 006 sekund, kar omogoča, da v načinu neprekinjenega ostrenja opravite 6 sličic na sekundo. Ta sistem deluje samo z blagovnimi objektivi Panasonic.

  Modeli Nikon in Canon

  Ti proizvajalci fotografske opreme zasedajo vodilne položaje v segmentu zrcalnih kamer in nišo sistemskih naprav jih veliko manj privlači. Vendar pa imajo tudi zanimive predloge. Nikon je izdelal kompaktni model 1 J5 Kit za poznavalce brez zrcala, ki ima matriko z ločljivostjo 208Mp. Poleg tega pa ni žepna kamera, ki lahko sprejema video v 4K formatu, v načinu samodejnega ostrenja pa 20 slik na sekundo. V smislu funkcionalne opreme je podprta tudi visoka raven - NFC in Wi-Fi brezžični moduli, vgrajena bliskavica in LCD zaslon z obračalnim mehanizmom za 180 stopinj. Moti jih izkušeni fotografi, kot da je širokokotni objektiv s poudarkom 10-30 mm. Canonova tržna prisotnost fotografske opreme in sistemskih kamer, med katerimi je najpomembnejši komplet EOS M3. Model je opremljen z APS-C matriko 242 Mp in zložljivim zaslonom, po želji pa lahko priključite elektronsko iskalo in zunanjo bliskavico. Upravljanje je izvedeno v ročnem načinu in z vgrajenimi Wi-Fi in NFC moduli.

  Kamera Samsung Galaxy NX

  Korejski proizvajalec se je osredotočil na inteligenco fotoaparata, ki zagotavlja model OS Android modela Galaxy NX. Izšla je tudi zasnova napraveNenavadno - oblikovanje je izvedeno v velikem, vendar ravnem faktorju, ki hvali za udobje fizične privlačnosti. Povečanje velikosti prejšnjih različic NX je posledica uporabe 477-palčnega LCD zaslona. V zvezi z zmogljivostmi fotografiranja zagotavlja visoko kakovostne slike matrika APS-C z 216MP, elektronsko iskalo in samodejno ostrenje. Komunikacijske zmogljivosti so realizirane preko Wi-Fi in Bluetooth. Video in avdio vmesniki vključujejo vmesnike HDMI in DLNA. Zahvaljujoč platformi Android je Galaxy NX dobil tudi možnost programiranja fotografskih sistemov prek možnosti iFunction. Še posebej hitra samodejno popravljanje je odvisno od parametrov, kot so občutljivost, hitrost zaklopa in zaslonka, ravnovesje beline itd. Še več, naprava podpira navigacijski sistem GPS, s kartico SIM pa je mogoče delati tudi s SMS-kami. Na splošno se je izkazalo, da je visokotehnološka pametna naprava, ki je bistveno razširila funkcionalni spekter sistemske fotografske opreme, ne da bi znižala osnovno kakovost fotografiranja v svojem razredu.

  Pregledi sistemskih kamer

  Lastniki fotoaparatov zrcaljenja še vedno različno ocenjujejo svoje delovanje. Očitne prednosti vključujejo zmožnosti oblikovanja, prednosti fizične ergonomije in vključitev naprednejših orodij za upravljanje in komunikacij. Zaradi tega so modeli sistemov privlačnejši glede na zrcalne naprave. Po drugi strani pa je ta tehnika pogosto kritizirana zaradi težav pri iskanju ustreznih leč in dodatkov na splošnoproizvajalci se nagibajo k temu, da proizvode osredotočijo na svoje sestavne dele z redko izjemo, kot v primeru družbe Fujifilm. Po drugi strani pa je inteligentna izbira optike v mnogih pogledih in zagotavlja ustrezno raven kakovosti fotografiranja. Dvoumnost in povratne informacije o stroških. Če proračunske modele z matrikami 16 MP je mogoče kupiti za 15-20 tisoč rubljev, potem najboljši sistem kamere iz linije Sony Alpha bo stala 80-90 tisoč rubljev. Poleg tega bo morala ta različica kupiti nekatere komponente za popolno delovanje vsaj na ravni zmožnosti zrcalne naprave v zbirki enake ravni. Druga stvar je, da bo kakovost slik zaradi matrice APS-C višja, kar potrjujejo tudi uporabniki.

  Sorodne publikacije