Kako odstraniti geslo v Windsor 8: nekaj preprostih rešitev

Spomin na vse vrste gesel za sodobnega uporabnika računalnika ali mobilne naprave je pravi glavobol. Navsezadnje praktično vsi, ki delajo s platformami Windows, postavljajo vprašanja o Windsor 8: Kako odstraniti geslo ob prijavi? O tem ni nič posebej zapletenega in uporabljene odločitve bodo sprejete tako za "sedem" kot za "desetine".

Kako odstraniti geslo v operacijskem sistemu Windows 8: osnovne nastavitve

Jasno je, da bo stalna zahteva gesla pri zagonu sistema odstranila vsakogar. Najprej pa je vredno razumeti, da je izklop ID-ja varne prijave smiseln le, če gre le za domači terminal, na katerega nihče drug ne dela, razen samega uporabnika. Če je to pisarniški računalnik, se podobne stvari (vsaj v smislu zaupnosti osebnih podatkov) sploh ne priporočajo.

Ko pa se postavi vprašanje, mora obstajati odgovor. V zvezi z reševanjem problema, kako odstraniti geslo v Windsor 8 v najpreprostejših metodah, lahko določite več osnovnih smeri, ki jih boste postavili za vzpostavitev dostopa do sistema:
 • izbrišite registracijo;
 • uporaba nadzora računa s pravicami upravitelja;
 • sredstva za urejanje registra;
 • Sprememba sheme napajanja;
 • ukazna vrstica.
 • Ločeno bo rečeno o mobilnih sistemih (lahko opravljajo tudi podobne akcije).

  Kako odstraniti geslo iz prenosnika ("Winds 8"): Dejanja vInternet

  Najprej lahko izvedete ponastavitev gesla na account.live.com, ki je odgovoren za shranjevanje podatkov za prijavo uporabnikov katere koli različice sistema Windows.

  Tukaj bomo morali odgovoriti na več vprašanj, vendar je bolje navesti, da je geslo izgubljeno ali pozabljeno. Ko prejmete pismo na elektronsko sporočilo ali sporočilo na povezano telefonsko številko, boste morali preprosto spremeniti nastavitve, kjer lahko spremenite geslo ali ga sploh onemogočite.

  Uporaba upravnih orodij

  Toda to je bilo najbolj primitivno in daleč od najboljšega načina za odstranitev gesla pri zagonu "Vetrov 8". Bolj sprejemljiva rešitev bi bila onemogočiti zahtevo za geslo kot identifikator preko upravljanja računa.
  Da ne bi zapravljali časa, je najbolje, da takoj pokličete konzolo Run (Zaženi) s kombinacijo Win + R, nato pa v vrstico vnesete ukaz netplwiz ali control userpasswords2. Nato na zavihku uporabnika samo odstranite kljukico pred pozivom za samo geslo. Po tem boste morali vnesti naslov nabiralnika, geslo in shraniti spremembe. Nato se aktivira samodejni način prijave. Načeloma lahko izbrišete geslo računa "Winds 8" in njegovo običajno prekinitev, ki se opravi v istem razdelku, vendar le nasproti vrstici lastnega računa, uporabite gumb za zaustavitev. Po tem bo prišlo do preklopa z upravljalnega zavihka na lokalno, potem pa boste morali le vstopitiPodatki so potrebni, kot je opisano zgoraj. Ko preklop začne veljati, morajo biti polja za geslo prazna, ko jih preverite.

  Sistemski register

  Rešite lahko tudi, kako odstraniti geslo v operacijskem sistemu Windows 8, vnose in vrednost registrskih ključev, ki se odprejo v meniju Zaženi z ukazom regedit.
  Tukaj je potrebno razširiti vejo HKLM in v njej poiskati razdelek WinLogon. Na desni strani okna urejevalnika boste videli parameter AutoAdminLogon, ki ga morate z urejanjem nastaviti na "1" (dvoklik ali kontekstni meni z desnim klikom). Če takšnega parametra ni, ga je treba izdelati (parameter niza DefaultPassword s spremembo uporabnika v parametru DefaultUserName). Po tem bo potrebno ponovno zagnati sistem.

  Napajalnik

  Pogosto se zahteva za potrditev gesla, ko zapustite način mirovanja (Sleep), če je nastavljen.
  Da bi rešili vprašanje, kako odstraniti geslo za "Winds 8" v tem primeru, se uporabi konfiguracija napajalne sheme (pri prenosnih računalnikih je to desno tipko miške na ikoni baterije v sistemskem pladnju), ki uporablja nastavitve za zahtevanje gesla pri prebujanju (samo označite geslo) pod možnostjo »Ne potrebujem gesla«). Običajno so te nastavitve v spremembah, ki trenutno niso na voljo.

  Mobilni sistemi

  V mobilnih sistemih je najpreprostejša metoda preprosta ponastavitev nastavitev na tovarniške nastavitve. Vendar, da bi podobne ukrepe v operacijskem sistemu, mnogi strokovnjaki priporočajoUporabite pripomočke, kot so ERD Commander ali DaRT, ki ustvarjajo zagonske zapise na izmenljivih pomnilniških karticah.

  Namesto rezultata

  Seveda lahko uporabite tudi zagonske medije, kot so optični diski ali redni pogoni flash, na začetku katerih morate poklicati ukazno vrstico, v kateri boste morali naročiti več ukazov, vendar se zdi, da navadni uporabnik verjetno ne bo orodja, če je na voljo več enostavnih orodij. Zato ta metodologija sploh ni bila upoštevana (večinoma je namenjena naprednejšim uporabnikom).
  Sicer pa te metode omogočajo hitro in preprosto onemogočanje zahteve za geslo. Res je, v primeru motenj s sistemskim registrom, morate biti zelo previdni, ali celo celoten sistem "leteti". Preden ga uredite, je priporočljivo, da najprej ustvarite varnostno kopijo, tako rekoč, za vsak slučaj, in potem je malo. To lahko storite v urejevalniku z izbiro funkcije za izvoz ali sistemskih orodij za ustvarjanje obnovitvene točke ali slike, ki bo shranjena na trdem disku ali izmenljivem mediju.

  Sorodne publikacije