Obnovite podatke iz telefona: navodila po korakih, nasveti mojstrov

Skoraj vsak drugi lastnik pametnega telefona ali tabličnega računalnika naleti na potrebo po obnovitvi izgubljenih podatkov. Morda je veliko razlogov: nenamerno brisanje, ponovna namestitev operacijskega sistema, nepravilno delovanje protivirusne aplikacije itd. Pravzaprav razlog za izgubo informacij ni tako pomemben, saj nas zanima nadaljnji proces, to je obnova podatkov iz telefona Android. Samo vredno je omeniti, da je platforma iOS v tem primeru žal brezupna. V tem primeru se Apple odločno drži svoje politike. Na uradni spletni strani podjetja v ustreznem oddelku je jasno navedeno, da je obnovitev izbrisanih podatkov iz telefona možna le, če je bila sinhronizacija povezana z iTunes ali iCloud. V vseh drugih primerih se popolnoma in trajno odstrani, vračanje pa v nobenem primeru ni mogoče.


Platforma Android je v tem pogledu bolj prilagodljiva in obnovitev podatkov s telefona je precej resnična, ne da bi bilo treba povezovati oblak. Res je, da slednji v tem primeru delujejo kot zdravilo za vse, vendar ne želijo vsi uporabniki stopiti v stik z njimi iz različnih razlogov. Zato bomo poskušali ugotoviti, kako pridobiti podatke iz telefona Android in ga narediti čim bolj neboleče za uporabnika in njegov pripomoček. Razmislite o glavnih orodjih za izvajanje te dejavnosti in postopka, pri čemer upoštevajte nasvete strokovnjakov v tej panogi.

Težave

Edina rešitevtežave z izgubo informacij - to je program za obnovitev podatkov s telefona. Na žalost še ni pričakoval nobenega standardnega razvijalca platforme. Tu sta dva možna scenarija - slaba in dobra.


Če želite obnoviti podatke iz notranjega pomnilnika telefona, je to samo prvi primer. Ko so bile vse informacije na zunanjem pogonu, je to najbolj ugoden scenarij. Dejstvo je, da takšna programska oprema pregleda in analizira sistemske datoteke in sektorje. Če so na pomnilniški kartici praktično netočne, jih platforma na notranjem pomnilniku pripomočka ščiti.

Administratorske pravice (root)

V najslabšem primeru, to je oživljanje informacij na notranjem disku, boste morali rutinsko korenino (root) ali nastaviti skrbniške pravice, kar ogroža nekatere posledice, kot je izguba garancije in nevarnost osebnih podatkov. Ne bo šel vsak uporabnik. V primeru obnovitve podatkov iz telefonov "Samsung" vse je opazno lažje.
Tukaj ni potreben noben pripomoček tretjih oseb za skrbniške pravice. Lokalna vdelana programska oprema podpira to funkcijo. Torej, preden pridobi podatke iz Samsung telefonov, morate iti v nastavitve pripomočka, odprite razdelek "Zakleni in zaščititi zaslon", nato izberite "Druge varnostne nastavitve" in v razdelku "Skrbniki naprav" premaknite drsnik na "Daljinski upravljalnik". Na pripomočkih drugih proizvajalcev, pa tudi na drugih vdelanih programih, bo moral telefon rutinsko voditi s pripomočki tretjih oseb. Med drugimProgramska oprema takšnega načrta mojstrov svetuje uporabo aplikacij Root Master in 360Root. Vmesnik programa je čim bolj preprost in za pridobitev administratorskih pravic je dovolj, da namestite izdelek in v prvem primeru kliknete na gumb "Start" ali v drugem "Start". Po tem se bo vaš pripomoček znova zagnal (če ne bo, potem pa prisilno ponovno zagnati) in imeli boste dostop do sistemskih datotek. Potem lahko spodaj opisane programe zaženete, če želite obnoviti podatke iz telefona Android.
Tukaj je nekaj najučinkovitejših programov za oživljanje izgubljenih informacij o mobilnih pripomočkih.

Obnavljanje datotek DiskDigger Pro

To je eden izmed najbolj priljubljenih pripomočkov za obnovitev podatkov iz telefona Android po ponastavitvi naprave ali nenamernim brisanjem. Mojstri in napredni uporabniki se zelo odzivajo na ta program in njegove zmožnosti. Prav tako je treba opozoriti, da je v nekaterih preprostih primerih (fotografije, besedilni dokumenti) za obnovitev podatkov iz telefona namestitev skrbniških pravic popolnoma neobvezna.
Program se dobro počuti na vseh različicah platforme Android, začenši z 2.2. Vmesnik programa je preprost in intuitiven in ga bo razumel tudi začetnik v tem poslu. Veje menija s podtočkami so logično zgrajene, tako da vam ni treba tavati. Poleg tega na uradni spletni strani razvijalca je veliko izobraževalnih gradiv v besedilni obliki, v primeru kakršnih koli težav.

Značilnosti programa

V meniju lahko izberete eno od dveh vrst skeniranja - preprosto inpoln V prvem primeru določitev skrbniških pravic ni potrebna, vendar rezultat morda ni najbolj spodbuden. Morda je edina stvar, da je dostojno iskanje za osnovno iskanje in kasnejše oživljanje s fotografijami in besedilnimi datotekami, in za obnovo ostalih (videoposnetki, podatkovne zbirke, itd.), Ki jih bo treba uničiti. Po skeniranju pripomoček uporabniku ponudi seznam vseh najdenih datotek. Tukaj lahko izberete nekaj posebnih podatkov za obnovitev telefona. Proces oživljanja traja nekaj časa, vendar, če imajo datoteke spodoben znesek, je treba počakati. Visoko zmogljivi procesorji seveda bistveno pospešijo nalogo.

Posebne značilnosti pripomočka

V zvezi s sistemskimi zahtevami je program Diskdigger aplikacija, ki zahteva veliko sredstev in ni primerna za večopravilnost. To pomeni, da igranje iger med obnovitvijo podatkov iz telefona ali gledanje video posnetkov ne bo uspelo. Pripomoček je preobiličen za pomnilnik RAM in CPU. Torej morate počakati, da se postopek konča.
Rezultate lahko shranite v lokalne pogone in v oblak, na primer v Dropbox ali Google Drive. Prejete podatke je mogoče prenesti tudi na e-pošto. Ta možnost bo dovolj, če pogon, iz katerega je okvarjena in nevarna za pisanje.

Pogoji distribucije

Izdelek se distribuira pod plačano licenco, vendar je razvijalec predvidel nekaj podobnega kot poskusno različico, kjer je uporabnik na voljoskeniranje deluje samo brez nadaljnje obnove. To pomeni, da lahko ocenite vse podatke, ki so predmet reanimacije, in če vam seznam ustreza, potem kupite ključ.

GT Recovery za Android

Še en učinkovit program za obnovitev podatkov iz telefona po ponastavitvi sistema ali nenamernem brisanju datotek. Strokovnjaki in izkušeni uporabniki tudi močno priporočajo uporabo tega izdelka, saj lahko pomaga tudi v najtežjih primerih.
Uporabnost je na splošno integrirana rešitev, pri kateri ima vsaka kategorija orodij svojo zbirko orodij. Za obnovitev skladb, video posnetkov in dokumentov z besedilom, GT Photo Recovery za fotografije - GT Photo Recovery, SMS sporočila - GT SMS Recovery, kontakti - GT Contact Recovery in za socialne kurirje, kot sta Watsap ali Vybers - Obnovitev GT Messengerja.

Značilnosti programa

To pomeni, da razvijalec ne ponuja le univerzalnega, ampak popolnega seznama specializiranih rešitev za oživljanje različnih podatkov. Program se popolnoma spopada z obnovo informacij na drugih medijih, vendar za normalno delovanje notranjega pogona potrebujete skrbniške pravice. V nasprotnem primeru je verjetnost oživljanja zelo majhna.
Vmesnik vseh programov v kompleksu je enak in se razlikuje le v zgornji menijski vrstici, kjer se spremenijo razdelki, specifični za to kategorijo: "Glasba", SMS, "Fotografija", itd. Glavna funkcionalnost, preprosta in intuitivna. Program zaženemo, skeniramo pogone in izberemo s seznama, ki je posebej potrebenobnovite Rezultat lahko prenesete na izvorni in zunanji medij ter pošljete po pošti. Prav tako je treba opozoriti, da program ne nalaga sistema in ne tako zahtevnega glede količine RAM-a, kot tudi druge programske opreme, kot je načrt. Seveda pri šibkih pripomočkih v ozadju ne boste mogli izvajati skeniranja ali obnovitev, medtem ko napredne naprave ne bodo niti opazile delovanja pripomočka.

Pogoji distribucije

Izdelek je distribuiran pod plačano licenco, vendar je razvijalec zagotovil poskusno različico z omejeno funkcionalnostjo. To pomeni, da lahko vidite, katere podatke je treba obnoviti, in če imate seznam, dobite ključ. Ponastavite lahko samo omejeno število datotek (za vsako smer).

Recuva

Strokovnjaki na tem področju in napredni uporabniki menijo, da je ta izdelek najboljši v svojem segmentu in izven konkurence, kar dokazuje množica tolažilnih pregledov programa na tematskih forumih. To je že namizna aplikacija, ki je namenjena predvsem delovanju z zunanjimi pogoni. Če pa je pametni telefon priključen kot pomnilnik USB, potem ne bo težav z obnovitvijo notranjega pomnilnika.
Sodobni pametni telefoni se praviloma in na žalost povezujejo le z MTR-protokolom kot predvajalnikom. In tu spet moram uničiti pripomoček, če potrebujete notranji pogon.

Značilnosti pripomočka

Najprej morate namestiti program na osebni računalnik, ga zagnati in povezati mobilno napravo z računalnikom. Na vrhuV delu lahko vidite spustni seznam, ki prikazuje vse razpoložljive pogone. Med njimi izberite kartico SD ali notranji pomnilnik mobilnega pripomočka. Po tem lahko začnete skeniranje. Po dokončanju pripomočka pošljite seznam vseh najdenih datotek. Slednji bodo označeni v eni od treh barv. Zelena oznaka pomeni 100-odstotno verjetnost obnavljanja podatkov, rumena - 50 do 50, in rdeča je popolnoma izgubljena informacija, ki je ni mogoče ponovno oživiti.
Prav tako je treba omeniti, da sta tukaj na voljo dva načina skeniranja - preprosta in napredna. V prvem primeru program površinsko teče skozi pogone in zazna vse "zelene" datoteke. Globoko skeniranje traja bistveno daljši čas, vendar tudi bolj učinkovito. Vpliva tudi na sistemsko regijo in, tako rekoč, na najboljša mesta na zunanjih medijih. Za večjo natančnost lahko izberete vrste datotek, ki jih želite optično prebrati, torej določite, kaj natančno želite obnoviti: video, fotografijo, bazo podatkov, glasbo, pa naj gre za besedilne dokumente, in še več. Ta trenutek nikakor ne sme biti, če se pogoni aktivno uporabljajo, in preostale informacije, ki so se tam kopičile v obilju.

Posebne značilnosti programa

Vmesnik programa je preprost, jasen in ne povzroča nepotrebnih vprašanj. Privzeto je vključen čarovnik za pomočnika, ki vas, ko boste korak za korakom zagnali pripomoček, vodili do glavne funkcije in nato sprožili potrebne postopke skeniranja ter po in obnovili. Lahko ga onemogočite in delate v običajnem načinu. Programski vmesnik je bil pismenLokalizacija na ukrajinskem jeziku, ki prav tako prispeva k hitri študiji izdelka. Kar zadeva intenzivnost virov, "Roku" praktično ne zaseda mesta na trdem disku in zmanjšuje "uživanje" RAM-a. Tudi na starejših računalnikih lahko program varno teče v ozadju, uporabnik pa tega ne bo niti opazil, ko bo opravljal svoje posle. Res je, da bo hitrost skeniranja in obnavljanja v zadnjem primeru trajala precej dlje, vendar mnogi sploh niso kritični.

Pogoji distribucije

Utility se uporablja za plačane in brezplačne licence. V slednjem primeru imamo popolnoma individualen izdelek za domačo uporabo, ne odobravamo oglasnih enot. Če je treba obnoviti datoteke ni visoka, potem je povsem dovolj. Za naprednejše uporabnike in tiste, ki potrebujejo paketno obdelavo z dodatnim naborom orodij, je bolje pogledati v profesionalno plačano različico.

Sorodne publikacije