Windows 10: Kako odstraniti geslo za različne prijavne primere

Gesla za prijavo v sistem Windows, ko so pozabljena, so pravi glavobol za vsakega uporabnika. To ne velja samo za običajni zagon, ko je uporabnik dobil lastno zaščito, ampak tudi, ko je geslo povezano z Microsoftovim. Stanje z registracijskimi podatki Microsofta se zdaj ne bo upoštevalo, bolj bo izbrisala registracijo ali spremenila ujemajoče se geslo, ki je lahko popolnoma osnovno neposredno na spletni strani družbe. Razmislite o tem, kako odstraniti geslo pri prijavi v sistem Windows 10 ali druge podobne situacije. Na voljo je več različic rešitev, ki se lahko uporabijo v različnih situacijah.


Windows 10: Kako odstraniti geslo na najlažji način?

Ni treba posebej poudarjati, da oseba ni avto, in da je neločljivo, da nekaj stvari preprosto pozabi. No, ne boste prihranili veliko kombinacij v vaši glavi, da bi dostopali do te ali te storitve?
Enako velja za prijavo v operacijske sisteme Windows, če je za lokalno registracijo predvidena uporaba gesla (da ne omenjamo resnejših metod zaščite). Toda začnimo z najpreprostejšim. Recimo, da morate pri prijavi v Windows 10 odstraniti geslo za lokalnega uporabnika.
Da ne bi pozabili na različne odseke, menije in nastavitve, lahko preprosto zaženete ukazno konzolo s skrbniškimi pravicami in najprej vnesete neto uporabnika in nato - uporabnika NAME, kjer je NAME uporabniško ime. To je najlažji ukaz za ponastavitev gesla. Najbolj zanimivo je, da le malo ljudi to ve.vendar ga poskusite uporabiti v praksi in rezultat boste videli sami.


Ponastavitev gesla z nastavitvami računa

Vendar pa je odstranitev poziva za geslo Windows 10 čim lažja prek razdelka vnosa v register. To storite tako, da se prijavite v nastavitve računa. To lahko storite prek menija z možnostmi ali prek standardne "nadzorne plošče", vendar je najlažje vnesti ukaz netplwiz v ukazno mizo "Zaženi".
V oknu z nastavitvami morate določiti želeno registracijo in odstraniti potrditveno polje ob vrsti zahteve za geslo na vhodu, shraniti spremembe in pustiti polje prazno, ko boste zahtevali namestitev novega gesla. Stara kombinacija bo morala biti napisana v zgornjem polju (to je nujen pogoj za dostop in spremembo gesla).

Kako odstraniti geslo računa Windows 10 prek registra sistema?

Z registrom je to nekoliko bolj zapleteno. V vprašanju, kako odstraniti geslo za Windows 10, ne pozabite, da morate poklicati sam urejevalnik (regedit), nato vnesti podružnico HKLM in preko razdelka SOFTWARE pojdite v mapo CurrentVersion, kot je prikazano na spodnji sliki.
Zdaj je težava, kako odstraniti geslo Windows 10, najti parameter niza AutoAdminLogon, dvokliknite polje za urejanje in mu dodelite vrednost 1. Poleg tega boste morali podati ime računalnika za ime privzete domene (lahko si ga ogledate) neposredno v lastnostih sistema prek PCM na linijskem računalniku v "Raziskovalcu"). Opomba: če so taki ključi prvi v registruniso potrebni, potrebno jih bo izdelati prek PCM z izbiro 32-bitnega parametra DWORD.

Kako odstraniti geslo, ko zaprete stanje spanja?

Še ena situacija, v kateri boste morda morali rešiti problem, kako odstraniti geslo Windows 10 se nanaša na način mirovanja (če je aktiviran). Tudi če je geslo onemogočeno pri prijavi v sistem, se način mirovanja ne odzove nanj in zahteva ponovni vnos za umestitev.
V tem primeru najprej uporabimo nastavitve računa, kjer so parametri "ponovni vstop" nastavljeni na "Nikoli".
Po tem gremo v odsek za napajanje in v nastavitvah tokovnega tokokroga nastavimo enako vrednost za zahtevo gesla pri prebujanju (v primeru prenosnih računalnikov - tako za baterijo kot za omrežje). Nato shranite spremembe (v tem primeru ponovni zagon ni potreben).

Namesto sklepanja

Kot lahko vidite, vprašanje, kako odstraniti geslo za Windows 10, ni tako težko. Zgornje rešitve pa veljajo samo za domačo uporabo, če se v računalniku izvaja samo en uporabnik. V pisarnah je seveda uporaba takšnih rešitev precej sporna zadeva, saj se že nanaša na področje zasebnosti in varnosti sistema. Ali naj ponastavim svoje geslo? Včasih - ne, včasih - da. Vse je odvisno od specifične situacije. Dejstvo je, da se to zgodi: če se gesla ne spomnite, je nemogoče vstopiti v sistem. Večina uporabnikov se sčasoma začne ukvarjatiponovno namestite okna. In zakaj? Uporabite zagonski medij, pokličite ukazni poziv in vnesite celotno linijo ponastavitve, kot je prikazano zgoraj!

Sorodne publikacije