Kako odstraniti Kaspersky, če ste pozabili geslo: nekaj preprostih metod

Kot kaže praksa, programski izdelki podjetja Kaspersky Lab shranjujejo svoje datoteke ne samo v standardnih imenikih, kot so programske datoteke, ampak tudi na mestih, ki jih uporabnik niti ne ugiba. Privzeto je vključena samoobramba protivirusnega programa. Na žalost večina uporabnikov ne ve, kaj storiti, če pozabijo geslo podjetja Kaspersky, ker včasih odstranitev programskega paketa (opomba, včasih in ne vedno) postane nemogoča. Vendar pa obstaja nekaj preprostih načinov za izogibanje takšni ključavnici.


Kako odstraniti Kaspersky iz računalnika: standardne metode

Za začetek lahko poskusite odstraniti standardna sistemska orodja protivirusnega programa, tako da izberete oddelek programa in komponente na nadzorni plošči.
Seveda, Windows deinstaller pušča veliko možnosti za željo, zato morate po tem sami počistiti register ali za to uporabiti aplikacijo tretje osebe.
Po drugi strani pa je v nekaterih primerih vprašanje, kako odstraniti Kaspersky, če ste pozabili geslo, mogoče rešiti z lastnim orodjem za odstranjevanje virusov, ki ga želite zagnati v imenu skrbnika, in izbrati celoten program odstranitve v oknu namestitvenega programa. Nato bodo preverjeni vsi elementi, vključno z licencami, informacijami o aktivaciji, karanteno, varnostnimi kopijami in podatki iSwift. Postopek odstranitve je precej dolg, ob njegovem dokončanju pa je potrebnoponovno zaženite sistem.


Kako odstraniti "Kaspersky", če ste pozabili geslo?

Vendar lahko za popolno odstranitev uporabite poseben pripomoček, imenovan KAVRemover.
Kako odstraniti Kaspersky, če ste pozabili geslo, v tem primeru? Samo morate zagnati pripomoček, se strinjati z licenčno pogodbo, vnesti znake captcha in nato potrditi odstranitev zaznanih izdelkov programske opreme. Nato morate ponovno zagnati računalnik. Upoštevajte, da program odstrani absolutno vse podatke, tako da, če boste ponovno namestili vse izdelke podjetja Kaspersky Lab, boste morali ponovno vnesti licenčne ključe. Če boste zaradi neznanega razloga blokirali izdelke programske opreme, se morate obrniti na podporo.

Odstranitev s posebnimi metodami

Toda, kot se je izkazalo, obstaja ena metoda, ki vam omogoča, da obidete ključavnico. Kako odstraniti Kaspersky, če ste pozabili geslo?
Za začetek morate znova zagnati sistem v varnem načinu in nato poiskati datoteko AVP s končnico EXE (običajno v imeniku Kaspersky Lab v imeniku Program Files) v Raziskovalcu. Ta objekt je treba preimenovati, na primer v 1.exe, nato pa znova zagnati sistem v normalnem načinu in iz raziskovalca zagnati preimenovano datoteko.
Nato v nastavitvah morate izklopiti običajno zaščito, samozaščito in zaščito gesla. Ko shranite spremembe v ikono v sistemski vrstici, morate zapustiti program in v "Raziskovalcu" ponovno preimenovativ AVP.exe. Po ponovnem zagonu bo mogoče brez bolečin odstraniti antivirus s katero koli od zgornjih metod.
V nekaterih primerih lahko za poenostavitev dejanj uporabite pripomoček Kaspersky Lab All Products Password Reset. Samo zaženite kot skrbnik in v oknu ukazne konzole pritisnite katerokoli tipko za ponastavitev. Po ponovnem zagonu geslo izgine in odstranitev ne bo delovala. Vendar pa je odstranitev programske opreme najbolje izvesti z ozko pasovnimi programi, kot so iObit Uninstaller, Revo Uninstaller ali Crystalidea Uninstall Tool, ki bodo odstranili ne le glavne protivirusne datoteke, ampak tudi preostale komponente, vključno z vsemi vnosi v sistemskem registru.

Namesto rezultata

Kot lahko vidimo, odstranitev izdelka Kaspersky Lab ne povzroča posebnih težav. Kaj uporabiti? Misli se, da bi bila najboljša možnost ponastavitev gesla in popolna odstranitev protivirusnega programa s pomočjo posebnih orodij.

Sorodne publikacije