WMID: Kaj je to? Zakaj je ne bi smeli razkriti?

Včeraj so ljudje internet dojeli kot vir vseh vrst informacij ali kot veliko igrišče. Danes je postal vir dohodka za mnoge. Začenši spletno poslovanje, nastajajočih samostojnih se soočajo s takimi koncepti, kot so elektronski denar, virtualna torbica, WMID v Webman. Kaj je to? Razumimo.

Delo na internetu

Novice se je najprej težko navaditi na idejo, da se virtualni zaslužki ne morejo držati v rokah in vstaviti v denarnico. Z registracijo prve elektronske denarnice se podjetnik začetnik sooča z novimi koncepti, kot so "ključi za ključe" in "torbica WMID".
Plačilni sistem WebMoney omogoča oddaljenemu zaposlenemu, da prihrani zasluženi denar v WMU (virtualna grivna), WME (evro-valuta), WMZ (virtualni ameriški dolar), WMB (beloruski rublji), WMG (zlatarski polž), WMK (kazahstanski tenge) ), WMR (ruski rublji) in WMX (bitcoins). Vsak od zgoraj navedenih naslovov je shranjen v enem računu, ki mu je dodeljen WMID.

V enem potrdilu - več WMID. Kaj to daje?

Kot je navedeno zgoraj, je WMID individualna številka (sestavljena iz dvanajstih številk), ki je dodeljena plačilnemu računu WebMoney Transfer takoj po njeni ustanovitvi.


En uporabnik WebMoney lahko registrira toliko WMID-ov, kot želite. Kaj bo to dalo? Izkušeni podjetniki verjamejo, da v evidenci, ki jo mora WMID včasih zagotoviti tretjim osebam, ne prihranite prihrankov. Za te nameneBolje je, da ustvarite ločen WMID, katerega število je znano samo njegovemu lastniku in upravi WebMoney. Čeprav je treba izdelati novo registracijo za ustvarjanje naslednjega ID-ja, vse WMID-je pripadajo istemu uporabniku in bodo dokumentirane v enem potrdilu.
Certifikat uporabnika WebMoney je edinstvena osebna stran, ki vsebuje osebne podatke imetnika potrdila. Certifikat se ustvari, ko registrirate prvi identifikator (WMID).

Zakaj ni zaželeno razkriti vašega WMID? Kako poznam uporabnika WMID?

Veliko novincev, ki ne vedo, da je razkritje njihovega računa ID nezaželeno, o tem obvestijo svojo WMID vse zaporedje. Zlomljeno poročilo ni najhujše možne posledice takšne brezbrižnosti.

Poklicni pajki na spletu bodo lahko ne samo ukradli denar in osebne podatke lastnika javne številke WMID, temveč tudi "zavarovali" blokiranje računa. Odlično vedoč, da je WMID ena od potrebnih pogojev za vstop v osebni kabinet uporabnikov WebMoney Transfer, se hekerji obračajo na arbitražno službo, pritožujejo se na potencialno žrtev in ga obtožujejo goljufivega izvajanja finančnih transakcij. Izkušeni podjetniki trdijo, da se takšne pritožbe lahko obravnavajo precej dolgo, in ni pomembno, ali so bili sporazumi med nosilcem pritožbe in toženo stranko dejansko. Sumljiv WMID je blokiran in njegov lastnik izgubi dostop do svojih denarnic do konca preverjanja. VčasihIznajdljivost spletnih krekerjev je impresivna tudi pri uglednih strokovnjakih. Bilo je primerov, ko je možna žrtev prejela sporočilo o naslednji vsebini: "V ugotovljenih sistemskih napakah preberete vsebino datoteke, priložene temu pismu" ali "Pritožite se lastniku takega WMID-a, pošljite razlago tako, da prenesete povezavo do take povezave izpolnite priloženi vprašalnik. "
Naloga hekerjev je, da prejemnika prisili, da odpre datoteko, ki je priložena črki, in tako aktivira virus, ki je v njem vsebovan. Iskanje neznanca WMID hacker bo lahko v svojem računu poklical eno od lastniških torbic. Na vrhu strani lahko vidite pooblaščeno identifikacijsko številko uporabnika spletne strani WebMoney (če uporabljate Standart, Classic) ali osebne podatke (če uporabljate Light Gun).

Kako ne priti na "kavelj" hekerjev

Zavedanje - pomeni oboroženo. Uporabniki skrbno preučila pravila plačilnega sistema WebMoney, vedo, da predstavniki uprave tega "zakona" nikoli ne pošljejo lastnikom virtualnih torbic priložene datoteke in komunicirajo z njimi izključno po notranji pošti (WM-mail).

Mimogrede, izkušeni uporabniki nepooblaščenim uporabnikom ne svetujejo, naj odprejo priložena sporočila, ki jih pošljejo neznanci, tudi če pismo izgleda zelo prepričljivo. Da bi zaščitili svoje denarnice pred napadi, nekateri uporabniki WebMoneya posebej registrirajo dva WMID-a naenkrat. Kaj jim daje? En WMID za katerega uporabljajodohodek virtualnega denarja, drugi - za prihranek denarja. Prvi WMID po potrebi posredujejo tretjim osebam, druga številka pa je skrivnost.

Sorodne publikacije