Windows 10: Kako odstraniti geslo, ko se prijavljate ali ne uporabljate?

Sprva, tudi ko je prvi nameščen, Windows 10 uporabnike pozove, da ustvarijo lastno geslo, ki bo uporabljeno za prijavo. Na voljo je tako za Microsoftov zaznamek kot za registracijo lokalnega uporabnika. Če pa uporabnik dela na računalniškem terminalu enega za drugim (to pomeni, da ni drugih računov), potem je uporaba gesla neprimerna. Zato je težava, kako odstraniti geslo pri prijavi v sistem Windows 10, pogosto enaka, enako velja za situacije, ko bi uporabnik lahko preprosto pozabil.


Na splošno je malce odvrnilo od teme, zato je treba takoj omeniti, da je vprašanje uporabe gesel še vedno precej sporno. Konec koncev, včasih gre za dejstvo, da prijava v Windows ni možna iz kakršnega koli razloga, kar pomeni, da uporabnik ni prišel v gibanju. Večina uporabnikov, ki niso imeli izkušenj z nastavitvami, po neuspešnih poskusih prijave začnejo znova namestiti operacijski sistem, kar v najboljšem primeru vodi do ponastavitve nastavitev in odstranitve nameščenih programov. V primeru obveznega formatiranja je primer še slabši. Informacije v sistemski particiji so izgubljene. In to je resničen problem. Kljub temu se lahko znebite gesel in dokaj preproste metode.

Windows 10: Kako odstraniti geslo pri prijavi z najlažjo metodo

Večina nas lahko pozabi na pomembne informacije, vključno s kombinacijami, ki se uporabljajo za dostop do storitev ali prijavo. To je toSeveda.


Mnogi bodisi preprosto pozabijo ali ne vedo, da je najpomembnejši problem, kako odstraniti geslo pri prijavi v Windows 10, če ste pozabili, da je geslo mogoče rešiti v celoti prek ukazne vrstice. V primeru več uporabnikov morate uporabiti skrbniški račun. V primeru enega uporabnika lahko začnete iz zagonskega medija, v katerem meniju je izbrana ukazna vrstica (Shift + F10).
Po njegovem klicu je potrebno registrirati vse dve ukazi: uporabnik neto in uporabnik NAME "", pri čemer je NAME polno ime uporabnika registracije. To je najpogostejše ponastavitev gesla. Po ponovnem zagonu sistema bo potrebno trenutno geslo za registracijo.

Nastavitev parametrov zapisa registracije

Vendar pa je vprašanje, kako odstraniti geslo za Windows 10 pri prijavi, mogoče rešiti tudi z nastavitvijo trenutne registracije lokalnega uporabnika.
Dostop do nastavitev je mogoč s pomočjo ukazne mize Zaženi, ki navaja niz Netplwiz. Tukaj je primitivno dejanje: izbran je želeni vnos, za katerega je niz zahteve za geslo deaktiviran, ki se nahaja na vrhu glavnega okna. Po tem bo sistem prikazal okno, v katerem je potrebno vnesti operacijsko kombinacijo, in polje, da pustite novo geslo in njegovo potrditev prazno. Ko shranite spremembe, se morate znova zagnati in pri vnovičnem zagonu vam ni treba vnesti gesla.

Kako odstraniti geslo pri prijavi v sistem Windows 10 po spanju

Ampak samo taka dejanja niso omejena. Če je na uporabniškem terminalunastavljeno na samodejni prehod v stanje spanja (spanje), pri izhodu iz njega je lahko glavno geslo tudi povpraševanje. Kljub temu, da je za začetno prijavo prekinjen.
Kako odstraniti Windows 10 geslo, ko se prijavite po spanju? Zelo preprosto. Najprej morate uporabiti prilagojene nastavitve za samoregistracijo, kjer je nastavitev »Nikoli« nastavljena na način ponovnega vstopa, nato pa je nastavitev nastavitve moči nastavljena na enako vrednost za bujenje.
Pri prenosnih računalnikih bo treba določiti dve vrednosti: tako za situacije, ko se baterija uporablja, kot za tiste, v katerih je napajanje priključeno na električno omrežje.

Dejavnosti registra

Rešite problem, kako odstraniti geslo za Windows 10 pri prijavi, uporabite lahko tudi sistemski register, katerega urejevalnik se prek konzole imenuje z ukazom Regedit.
Tukaj morate iti skozi vejo HKLM in v razdelku SOFTWARE poiščite parameter AutoAdminLogon, nato pa dvokliknite polje za urejanje in mu dodelite vrednost kot enoto. Vzporedno s tem v lastnostih sistema skozi PCM na liniji "Ta računalnik v" Raziskovalcu "bo moral pogledati ime terminala, najti parameter DefaultDomainName v registru in vnesti določeno vrednost za to. Edina težava je lahko, da takšne nizovne možnosti manjkajo, zato jih je treba najprej ročno ustvariti prek menija PKM z 32-bitno izbiro DWORD (ponavadi pa takih dejanj ni potrebno).

Nekaj ​​besedKončno

Pravzaprav je vprašanje, kako odstraniti geslo za Windows 10 na vhodu, rešeno prav s takimi metodami. Tukaj ni nič posebnega. Nekateri uporabniki se seveda bojijo uporabiti dejanja registra (in ne brez razloga), ker se samodejno spremeni v register, kar lahko vpliva na učinkovitost celotnega operacijskega sistema. Vendar v tem primeru ni nič katastrofalnega. Če je že izginil, se bo OS ob ponovnem zagonu znova zagnal, čeprav je geslo malo verjetno, ko je zahteva onemogočena.
Vendar pa lahko geslo za prijavo onemogočite samo na domačem terminalu, kjer je registriran samo en uporabnik (poleg tega, da je skrbnik). Toda za pisarne, kjer ima en računalnik več zapisov uporabnikov, to ni priporočljivo. In zapomni si Če ste še vedno nagnjeni k ustvarjanju gesel in jih uporabljate kot enega od načinov varovanja zaupnih informacij ali dostopa do lastnega sistemskega profila, je bolje, da jih zapišete takoj ali jih shranite vsaj v besedilni datoteki. Vendar je bolje uporabiti posebne kriptograme, ki omogočajo njihovo generiranje ali shranjevanje v posebnih sefih, pa tudi z uporabo sodobnih algoritmov za šifriranje podatkov. Vendar pa vprašanje deaktiviranja kombinacij pri vstopu v sistem ali pri izstopu iz načina mirovanja nima posebnih težav. Je to, da se lahko dejanja z registrom zdi neizkušen uporabnik nekoliko neumno. Toda, če se odpravite, je večina sistemskih nastavitev, tako ali drugače, kardinalnaspremenite samo tukaj. Nazadnje, najbolj neprijetna situacija je, da če geslo ne uspe, na primer v začetni fazi prijave v sistem Windows, lahko sistem kot varnostno orodje in varnostno orodje spontano spremeni prijavne pogoje tako, da trenutni kombinaciji za lokalno registracijo določi geslo in geslo, ki se uporablja za pisanje Microsofta. Če ga je uporabnik pozabil, je to slaba stvar. Težava je v tem, da spuščanje prek ukazne vrstice, kot je bilo opisano za lokalni zapis (tudi če je preneseno iz USB-ja), ne bo delovalo. V tem primeru bo samo vhod na uradno stran korporacije iz drugega računalnika pomagal in izbrisal geslo tam. V pogojih spremembe bo potrebno nastaviti parameter, ki ga je uporabnik pozabil. Vezava se izvede na mobilno številko, tako da bo potrditev prispela na telefon (skupaj s kodo za ponovno aktivacijo registracijske evidence, če je potrebno).

Sorodne publikacije