Kako sami ustvarite aplikacijo za iOS: navodila po korakih

Danes se področje informacijske tehnologije zelo hitro razvija. Vsak človek, če se želi preizkusiti v sebi, izbere eno od smeri in se premakne k cilju. Mnogi raje uporabljajo mobilne aplikacije za iOS in Android. Seveda, ustvarjanje je precej zapleteno, potrebujete potrpljenje, znanje in prosti čas. Če ste resni glede tega, potem morate študirati in iti na cilj. Kako ustvariti aplikacijo iOS za sebe?

Razvojno okolje

Za začetek morate namestiti aplikacijo, kjer boste delali z vmesnikom in predpisali ukrepe za želene elemente. Najpogostejši je Xcode. Na žalost je to razvojno okolje na voljo samo uporabnikom izdelkov Apple. Trenutno ni uradne različice za Windows ali Linux. Druga različica sistema iOS zahteva drugačno različico tega programa.


Grafične aplikacije

Za razvoj slik ali oblikovanja iger morate namestiti pripomoček za delo z grafiko. Razširjena aplikacija je CorelDraw, ki vam omogoča ustvarjanje slik, ki temeljijo na vektorjih. Seveda, za celotno delo morate kupiti polno različico, vendar na standardne načine, ki jo lahko uporabite brezplačno.

Objective-C

Programski jezik Objective-C se uporablja za ustvarjanje funkcionalnosti za igro. Kot ste morda opazili, je zapustil jezikovno družino, tako da, če ste se učili drugega programskega jezika prej, lahko porabite malo časa za učenje v globino in začnete ustvarjati svoj jezik.aplikacij. Seveda obstajajo številne knjige za študij Objective-C.


Ustvarjanje računa

Za kasnejšo prodajo programa se morate registrirati v AppStore. Drugim uporabnikom bo omogočeno tudi skupno rabo odprtega dostopa, da bodo lahko preizkusili program. Seveda ni brezplačno. 100 dolarjev boste morali prodati za enoletni program. Na računu App Store si lahko ogledate tudi preskusne programe. Nekaj ​​informacij o tem, kako so bile razvite. Poiščite podobne primere s tem, kar želite ustvariti, in poskusite narediti enako.

Načrtovanje programa

Najprej morate določiti ciljno občinstvo za vašo prijavo. To bo odvisno od vmesnika in funkcionalnosti. Seveda, če razvijate programe, potem je smiselno dobiti rešitev, ki ni bila prej. Samo na ta način lahko dobite popularnost. Prav tako je vredno opredeliti, kako bo aplikacija urejena. Vmesnik morate narediti čim bolj preprost, tako da bo nove ljudi privlačil namesto strah, ne da bi pokazal svoje zmožnosti. Vsak gumb naj prikaže svoja dejanja in pokaže, kaj bo naredil. Uporabnik se ne sme spraševati, kaj bo storil kateri ključ. Razmislite in nato izvedite kakovosten vmesnik.

Ustvarjanje programa

Najprej morate odpreti obravnavano razvojno okolje in ustvariti nov projekt. Če želite to narediti, pojdite v razdelek »Datoteka« in pojdite na element »Aplikacija«. Nato izberite "iOS" in pojdite naPrazna aplikacija prazna.
Aplikacijo iOS lahko ustvarite z različnimi predlogami, ki so ustvarjene za različne naloge. Za začetek je bolje uporabiti prazno, da se spopade z vsemi zapletenostmi. V prihodnosti jih lahko uporabite. V novem oknu vnesite ime izdelka in identifikator ter podajte predpono razreda. Če ste začetnik razvijalec, morate navesti v polju identifikator "com.example", in na področju predpone "XYZ". Nato izberite predlagano napravo "iPhone" in potrdite naša dejanja.

Use Storyboard

Na začetku poti za ustvarjanje aplikacije iOS lahko uporabite Storyboard. Kaj je to? To je funkcija, ki vam omogoča vizualizacijo vseh zaslonov v programu. Prikazuje vsa okna in prehodi, ki se uporabljajo med njimi. To je dobra pomoč pri ustvarjanju programa. Če želite odpreti Storyboard, morate:
 • obiskati razdelek »Datoteka« in »Novo«;
 • izberite gumb "Datoteka" in pojdite na "Uporabniški vmesnik";
 • nato izberite želeno funkcijo;
 • ostane samo za izbiro naprave "iphone" in imenovanje datoteke.
 • Ne pozabite, da ga morate shraniti v mapo, kjer so shranjeni podatki o vašem projektu.

  Dodaj zaslon

  Če želite dodati zaslon, morate uporabiti kontrolnik pogleda. Omogoča vam, da ugotovite, kako bo izgledal uporabniški vmesnik. Obstaja veliko vgrajenih krmilnikov te vrste. Ogledate si lahko vse razpoložljive možnosti in se odločite, kateri videz si želite. · Če želite to narediti, pojdite v datoteko Main.storyboard skozi navigacijo. ·Izberite »Object Library«, da prenesete vse potrebne objekte. · Morate klikniti "View Controller" in ga povlecite v svoj projekt. Dodali boste svoj prvi zaslon.

  Predmeti

  Kako ustvariti mobilno aplikacijo za iOS? Torej, ste definirali vmesnik in dodali zaslon, zdaj lahko greste na ustvarjanje določenih objektov. Za uporabo standardnih elementov odprite seznam knjižnic predmetov. Če najdete ustrezen predmet, ga lahko premaknete na zaslon. Z lahkoto se lahko premika in prilagodi.

  Urejanje elementov

  Pri nameščanju predmetov uporabljate nekakšen konstruktor. Aplikacijo iOS lahko ustvarite tako, vendar imajo ti elementi grozen, standardni videz. Če želite spremeniti videz: barvo, pisavo, dodati slike in druge možnosti, morate izbrati predmet in iti na njegove lastnosti. To lahko storite s klikom na gumb "Atributi inšpektor" (bližnjica opozarja na ščit).

  Navigacijska vrstica

  Kmalu boste dodali še veliko drugih zaslonov in program bo zahteval, da vnesete navigacijo, tako da boste zlahka našli potrebne informacije. Če ga želite dodati, potrebujete:
 • Poiščite kraj, kjer se bo ta postavka nahajala. Bolje je, da ga uporabite na izvirnem zaslonu za nadzor drugih oken.
 • Kliknite gumb "Editor" in pojdite na "Embed In".
 • Preostali je samo izbor potrebnega elementa - "Krmilnika navigacije".
 • Dodatne funkcije

  Kot ste morda opazili, še nismo uporabili programskega jezika za izdelavo aplikacije iOS. Ta trenutek bo samo za vas. Morašprišli do tistega, kar bi morala vaša aplikacija narediti in se opiti v jeziku Objective-C. Če nimate dobrega programerskega znanja, morate prebrati dodatno literaturo.

  Testiranje programa

  Xcode ima emulator, ki omogoča njegovo testiranje. Ko ustvarite aplikacijo iOS, jo morate preveriti in preveriti, ali je uspešna. To storite tako, da odprete razdelek "Simulator in odpravljanje napak". Izberete napravo, ki jo želite preskusiti.

  Programiranje

  Kako ustvariti aplikacijo iOS za sebe? Za popolno testiranje programa ali igre morate zgraditi projekt. Pojdimo na element »Zgradi« in kliknemo nanj. Torej sestavite aplikacijo in jo takoj začne. To bo trajalo približno pet minut. Opazovali boste, kako bo potekala montaža.

  Naprava za testiranje

  Da bi se končno prepričali, da vaš projekt deluje, morate testirati v napravi. Če imate iPhone, lahko to storite brez težav. Napravo povežite z računalnikom. Nato sledite korakom, ki smo jih že obravnavali. Kliknite gumb »Naprava in odpravljanje napak«, nato pa pojdite na element »Zgradi«. Po nekaj minutah, ko se aplikacija zbere, se bo zagnala na vaši napravi. Če ste ugotovili, kako ustvariti aplikacijo za Android in iOS, vendar imate nekaj težav, jih morate popraviti. Ogledate si lahko konzolo, katere napake so se pojavile med testiranjem. Na splošno je to zelo pomemben proces, kajti če dobro protestirate svoj program, bo to prineslouspeh Uporabite lahko tudi pomoč prijateljev. To storite tako, da jim pošljete svoj program in počakajte, da najdejo napako.

  Objava projekta

  Ustvariti morate zbirko. To storite tako, da izberete točko menija "Distribucija" in kliknete gumb "Ustvari". Nato izberite naš projekt in ga arhivirajte. Razumeti morate, da mora biti aplikacija optimizirana za zahtevano platformo in biti primerna za zaslonsko retino, brez nje pa ne bo odobrila. Pojdimo na zapis v AppStore in dodamo nov program ali igro. Vnesti boste morali vse informacije o programu: ime, opis, ključne besede, kategorijo, avtorske pravice in stike. Prav tako izpolnite polje s ceno in pravicami. Ostaja samo dodajanje ikone za program in nekaj posnetkov zaslona.

  Preverjanje

  Po prenosu vaše aplikacije bo preverjena. V nekaj dneh morate odgovoriti. V začetni fazi se program samodejno preveri. Če je vse potekalo dobro, je bilo preneseno v stanje "V pregledu". Če se to ne zgodi, potem lahko po nekaj urah prejmete odgovor na pošto. Prav tako lahko dobite informacije o tem, kako odpraviti napake in kaj morate storiti. Če je program opravil vse preglede, bo na prodajalnici Apple Store. Vaša naloga je zdaj oglaševati aplikacijo ali igro. Odvisno bo od tega, koliko denarja boste zaslužili. Uporabite lahko različne oglaševalske storitve.

  Sklep

  Razvoj aplikacij temelji na podobnem načelu, vendar različnemrazvojno okolje za okna. Kako ustvariti aplikacijo za iOS? To je dolg in zapleten proces. Temu je treba pristopiti z določenim znanjem in veščinami. Samo na ta način lahko nekaj dosežete. Lahko uresničite svoje ideje in brez določenih spretnosti. Izberite želeno podjetje in si oglejte, koliko stane ustvarjanje aplikacije za iOS. Lahko naročite tudi nekatere komponente, če sami ne morete storiti ničesar.

  Sorodne publikacije