Visoko zmogljiv grafični pospeševalnik GeForce GTX 280. Značilnosti in specifikacije

V letu 2008 je bil predstavljen grafični pospeševalnik premium razreda GeForce GTX 280. Značilnosti tega adapterja so mu omogočile, da je zagotovil visoko raven učinkovitosti in rešil vse dejanske naloge v tistem času. Gre za to drago rešitev in bo obravnavana v tem pregledu.

Namen

Značilnosti GeForce GTX 280, kot je bilo že omenjeno, je bila pripisana segmentu visoko zmogljivih grafičnih kartic. In vredni nasprotniki leta 2008 je imela. Zato je takšen adapter mogoče najti samo v stacionarnih računalnikih, ki so zagotavljali brezkompromisno visoko zmogljivost. Takšni računalniški sistemi vključujejo grafične postaje in igralne računalnike. Prva je specializirana za obdelavo slik najvišje kakovosti. Drugi primer uporabe tega pospeševalnika je zagon katere koli igrače z maksimalnimi nastavitvami in ločljivostjo.


Paket

Značilnosti Serija NVidia GeForce GTX 280 je bila postavljena kot vrhunska naprava z odličnimi tehničnimi specifikacijami. Zato bi moral biti seznam izvajanja te odločbe primeren. Njegov proizvajalec je vključeval naslednje:
 • grafični pospeševalnik v diskretni različici z aktivnim hladilnim sistemom.
 • Disk z dokumentacijo, nizom gonilnikov in različnimi pripomočki za diagnostiko, ki omogočajo razširjeno diagnozo tega dela računalnika.
 • Komplet adapterjev za izvedboDodatno napajanje pospeševalnika iz napajalnika.
 • Kratka navodila za uporabo.
 • Garancijska kartica.
 • Logotip je nalepka za prednji del ohišja računalnika.
 • Vsa zgoraj navedena vprašanja ne povzročajo in zadošča, da se ta pospeševalnik začne aktivno uporabljati takoj po nakupu.


  Značilnosti. Specifikacije

  Specifikacije GeForce GTX 280 kažejo, da temelji na čipu pod kodnim imenom GT200. Drugi je njegovo običajno ime - D10U-30. Ta čip je bil narejen z uporabo tehnologije s toleranco 65 nm. V letu 2008 je bila najnaprednejša tehnologija za proizvodnjo silicijevih kristalov. Število tranzistorjev v GPU te naprave je 1.400 milijonov tranzistorjev. Zahtevana poraba energije naprave je 236 W. To pomeni, da ta pospeševalnik ne more normalno delovati brez aktivnega hladilnega sistema. Poleg tega naprava med delovanjem potrebuje dodatno napajanje preko ločenih napajalnih priključkov. Struktura tega grafičnega čipa vključuje 240 procesorjev, ki delujejo na frekvenci 1296 MHz. Tudi ta naprava ne podpira tehnologije Boost. Zato se zadnja vrednost v procesu delovanja ne bo spremenila. Drugi del grafičnega čipa deluje na frekvenci 602 MHz. Mikroprocesor GTX 280 vključuje 80 TMU modulov in 32 ROP enot.

  Pomnilnik

  Količina RAM-a tega pospeševalnika je 1 GB. Tip, ki se uporablja v tej pomnilniški napravi GDDR3. In onačipi delujejo na dokaj visoki frekvenci 2214 MHz. Fizična pnevmatika je 512 bitov. Zaradi tega je pasovna širina pomnilniškega podsistema -141 GB /s. To pomeni, da ima dani model grafičnega pospeševalnika visoko zmogljivost tudi po trenutnih standardih. Torej, leta 2008 je bila ta naprava brez konkurence.

  Stroški

  Draga grafična kartica GeForce GTX 280 je bila v času izdaje precej draga, kar je omogočilo, da je v letu 2008 dosegla najvišjo raven učinkovitosti. Zato je bila njegova cena ustrezna. Zdaj je tak adapter v novi državi že nemogoče kupiti. Isto uporabljeno napravo tega modela lahko kupite po ceni 1500-2000 rubljev. Namestitev takega pospeševalnika v nov računalnik je nepraktična. Toda za popravilo starih sistemskih enot se lahko tak adapter popolnoma uporabi. V tem primeru materialne naložbe ne bodo tako velike. To pomeni, da lahko z zmanjšanjem stroškov preprosto obnovite računalnik na življenje.

  Reviews

  Lastnosti NVidia GeForce GTX 280 najprej kažejo na visoko raven učinkovitosti. To je ključna prednost te naprave. Toda zaradi njegovih slabosti je mogoče zastarelo osnovno enoto, povečano porabo energije in zvočni sistem aktivnega hlajenja pripisati. Trenutno dopolnjuje celoten seznam demokratičnih vrednot.

  Zaključek

  V tem pregledu so podrobno obravnavane specifikacije GeForce GTX 280 in priporočila za uporabo takšnega grafičnega podsistema. V času sprostitve je pospeševalnik pravŠteje se za revolucionarno napravo in zagotavlja najvišjo hitrost. Zdaj je zastarel in lahko enakopravno konkurira s srednjimi in primarnimi adapterji. Hkrati je poraba energije takšne grafične kartice precej visoka. V novem računalniku bo tak adapter bistveno zmanjšal hitrost dela. Toda v vseh starih PC bo videti zelo dostojno.

  Sorodne publikacije