Kako združiti dva pogona v eno: možnosti spajanja

Vprašanje, kako združiti dva diska v enega, med uporabniki računalnikov je eden najpogostejših. To je lahko uporabno v mnogih situacijah, vključno s točkami, povezanimi z namestitvijo enega datotečnega sistema za vse particije, s pretvorbo GPT ali RAW, da operacijski sistem morda ne bo zaznan, z namestitvijo programske opreme, ki zahteva veliko prostora na trdem disku Povprečen uporabnik lahko ponudi dva osnovna načina povezovanja, o katerih se bo v prihodnje podrobneje razpravljalo. Predlagane rešitve delujejo enako dobro pri izvajanju takih dejanj z logičnimi particijami in pri delu z RAID nizi, ko sta v računalniku nameščena dva ali več neodvisnih trdih diskov.


Prednosti združevanja trdih diskov ali particij

Ni treba posebej poudarjati, da je prvi in ​​glavni dejavnik, ki vpliva na sprejetje pozitivne rešitve v korist združevanja particij, povečanje razpoložljivega prostora na disku, kar je izjemno potrebno. pri namestitvi nekaterih programov.
Po drugi strani, kot je bilo že omenjeno, če so na diske ali particije nameščene različne vrste datotečnih sistemov, je pogosto mogoče opaziti težave z namestitvijo določenih vrst programske opreme. Da bi jih, tako rekoč, pripeljali v skupni imenovalec, popolnoma in popolnoma odpravi problem. Končno, z RAW formatom nečitljivih particij, GPT za trde diske, ki presegajo 2TB, ki jih operacijski sistem morda nimaTakšno orodje je preprosto nepogrešljivo.


Možnosti poenotenja

Zdaj nekaj besed o tem, kako združiti dva diska v en Windows 7 in novejši. Za začetek se morate odločiti, kako bo potekalo združevanje particij. Najprej lahko poudarite načine za združevanje z izgubo informacij ali njihovo ohranjanje. V drugem - uporaba standardnih sredstev sistema ali programske opreme tretjih oseb. Samo reči, da rešitev vprašanja, kako združiti dva pogona v eno, z uporabo vgrajenega orodja za shranjevanje Windows, ki je bil prvotno v enem od oddelkov, ne zagotavlja (to sploh ni predvideno). Preden se ukvarjate s podobnimi stvarmi, morate vse informacije iz odstranjenega odseka (in dejansko izbrisati, nato pa le pritrditi na glavni disk ali particijo) najprej premakniti na drugo particijo ali izmenljivi medij. Kot je že jasno, ni treba govoriti o uspešnosti nameščenih programov. Pri reševanju problema, kako združiti oba diska v eno, vendar da se informacije ohranijo, aplikacija pa deluje, morate uporabiti dodatna sredstva tretjih oseb. O njih bomo govorili ločeno.

Kako združiti dva diska v en Windows 7 in različice nad standardnimi sredstvi?

Za začetek upoštevajte naše sistemske vire. To je razdelek za upravljanje diskov. Do njega lahko dostopate prek menija za upravljanje, vendar je lažje uporabiti ukazno vrstico za zagon, ki zahteva zapis diskmgmt.msc.
Tukaj je izbran del, na računin boste morali izbrisati glasnost v meniju PCM. Sistem bo takoj izdal opozorilo, da bodo vse informacije na izbranem disku izbrisane. Strinjamo se.
Ponovite isto operacijo, vendar za particijo. Po tem se bo pojavilo tako imenovano nedefinirano območje.
Zdaj morate uporabiti PCM na particiji, na katero bo vzpostavljena povezava, in izberite linijo razširitve obsega.
Na stopnji izbire diska bo najverjetneje na seznam dodan prost prostor. Če se to ne zgodi, uporabite gumb za dodatek. Po tem pritisnemo gumb za nadaljevanje in v naslednjem oknu ga zaključimo. Če pogledate stanje pogonov in particij po operaciji, lahko vidite povečanje prostora enega od odsekov na račun drugega.

Kako združiti dva pogona v enega s programi tretjih oseb

Za upravljanje diskov in particij, ko se morate združiti s shranjevanjem podatkov, lahko uporabite tudi pripomočke drugih ponudnikov, ki so videti veliko močnejši od vaših lastnih sistemskih virov. To vključuje programske pakete, kot sta AOMEI Partition Assistant, Acronis Disk Director, EaseUS Partition Master in mnogi drugi.
Razmislite o združitvi procesa, ki temelji na slednjem pripomočku. Na primer, moramo združiti pogon E in F, vendar tako, da bo potem en odsek E. V glavnem oknu razdelka Partition Manager uporabljamo gumb Spoji, označimo navedene pogone (odseke) inpritisnite gumb "OK". Po preverjanju združitve bo postopek odložen. Pritisnite gumb Apply in potrdite dejanje. Po tem se začne postopek združevanja.
Ko se konča, je v upravljanju diska viden samo en odsek (E). Raziskovalec bo prikazal dva trda diska v enem trdem disku ali particiji. Samo F pogon v odseku E bo prikazan kot lokalni imenik (lokalni disk F) z vsemi informacijami, ki so bile na njem prisotne prej.

Sklepi

Posledično lahko sistemska orodja uporabljate, če potrebujete hitro združitev, vendar na priloženem disku ali v razdelku ni kritičnih informacij. Če je shranjevanje podatkov obvezno, bodo potrebni programi drugih proizvajalcev. In še več. Upoštevajte, da če je v priključeni particiji drugega operacijskega sistema na združenih diskih prisotna, je ne bo mogoče zagnati.

Sorodne publikacije