Kako videti geslo namesto pik: nekaj preprostih nasvetov

Danes mora povprečni uporabnik računalnika zapomniti skoraj ducat različnih gesel. Običajno je to povezano z internetom. Ko se dostopa prek brskalnika z možnostjo zapomnitve, se geslo shrani, vendar je še vedno prikazano v obliki pik ali zvezdic, ko ste prijavljeni. Ampak ker lahko uporabnik to pozabi. Oglejmo si, kako videti geslo v "sošolcih" namesto točk ali v kateri koli drugi priljubljeni storitvi, ki temelji na nastavitvah brskalnika. Po branju predlaganega gradiva bo vsakdo lahko pravočasno pregledal želeno kombinacijo in zapisal, tako da v prihodnosti ne bo mogoče pozabiti ali izgubiti.

Kako videti geslo namesto točk: "Yandex" in drugi brskalniki

Glavna naloga naloge je načeloma zagotoviti, da je prikaz gesla predstavljen v običajni obliki točno v internetnih brskalnikih. In ni pomembno, da uporabnik reši problem, kako videti geslo namesto točk v stiku, v "Facebook" ali kakem drugem mestu. Vse se nanaša na parametre brskalnikov, saj dostop do socialnih omrežij in na splošno do interneta poteka izključno z njihovo pomočjo. Za začetek upoštevajte najučinkovitejši način. Problem, kako videti geslo namesto točk, je dovolj preprost. Ko se prikaže okno za avtorizacijo, ki ima običajno geslo v spodnji vrstici, morate najprej klikniti z desno miškino tipko v kontekstnem meniju in iz njega izbrati element.ogled kode kode (v brskalniku Mozilla je "Raziskovanje elementov", v Internet Explorerju - "Preverjanje").

V oknu urejevalnika se morate pomikati po kodi in poiskati tip = "geslo" tukaj. Beseda "geslo" je dvojni klik ali pa meni z desnim klikom izbere ukaz za urejanje (Uredi kot HTML). Zdaj namesto besede, ki jo želite, se v vrstico vstavi beseda "besedilo" (znotraj angleških narekovajev) in pritisne tipka F2, da onemogoči način urejanja. Po dejanjih v vrstici za avtorizacijo se bo geslo prikazalo na običajen način.

Kako videti geslo namesto pik s pomočjo nastavitev brskalnika?

Kot že omenjeno, se običajno gesla shranijo v nastavitvah samih brskalnikov. Zato je še en preprost način reševanja problema, kako pogledati geslo namesto točk, prikaz teh parametrov.
V Google Chromu morate v meniju z nastavitvami odpreti napredne nastavitve, v razdelku za geslo in obrazec pa izberite upravljanje shranjenih gesel. Nasprotno, naslov strani in geslo z zvezdicami je gumb "Pokaži". Če kliknete nanj, boste dobili začetni videz.
V brskalniku Mozilla Firefox je vprašanje, kako videti gesla namesto točk, rešeno na podoben način. V ta namen se v nastavitvah uporablja varnostni del. Po kliku na gumb shranjenih gesel v novem oknu jih uporabite za prikaz.

Ogled gesel s programom passwordSpy

Načelo tega pripomočka je preprosto. Ko ga zaženete, skenira vse začasne datotekebrskalnikov za shranjena gesla in izda rezultat, ki označuje ime mesta ali programa, ki mu pripada.
Vendar je edina pomanjkljivost, da deluje le, če začasne datoteke pred zagonom niso bile izbrisane ali izbrisane. Če ste izbrisali zgodovino brskalnika, predpomnilnika, piškotke in začasne datoteke, se rezultat ne pričakuje od programa.

Aplikacija za FTP odjemalce

FTP odjemalci bodo pripravili majhno orodje, imenovano PwdCrack (polno ime Password Cracker), ki je popolnoma brezplačno.
Po zagonu programa je zelo enostavno pritisniti gumb za vklop in premakniti kazalec na okno, v katerem je geslo zapisano v zvezdicah. V tem primeru se bo geslo prikazalo v obliki, v kateri jo je uporabnik prvotno vnesel.

Namesto rezultata

V bistvu je vse, kar lahko rečemo o tem, kako si ogledati geslo, predstavljeno kot zvezde ali točke. Za vse našteto je najlažje videti želeno vsebino gesla točno v nastavitvah brskalnika, saj ne bo vsak uporabnik vključen v pregledovanje in urejanje HTML kode, čeprav, če je pošteno, in v tej možnosti ni nič zapletenega. Glavna stvar je najti pravo kombinacijo. In potem, kot pravijo, zadeva tehnologije. No, programe za prikazovanje gesel v običajni obliki lahko najdete na kakršenkoli način.

Sorodne publikacije