Ali sperite radiatorsko pečico na domu?

V zimskem času, brez ogrevanja v kabini preprosto ne more storiti. Zato mora voznik na predvečer prehladov poskrbeti za dobro ogrevalno napravo v avtomobilu. Pogosto ta težava nepričakovano ujame lastnike avto. Ampak ne obupajte. Problem je mogoče rešiti samostojno, ne da bi porabili veliko denarja. V današnjem članku bomo razmislili o tem, kako in kako splakniti radiatorsko pečico na domu.

Značilnosti brusilnika

Kot veste, se v avtomobilu uporablja več elementov. To je glavna, radiatorska klimatska naprava in štedilnik. Slednje se praktično ne razlikuje od prvega pri oblikovanju. Je tudi komplet cevi s posebno folijo, ki poveča območje hlajenja. Ta naprava deluje iz glavnega elementa. Kot delovno tekočino se uporablja tosol ali antifriz. Treba je omeniti, da za razliko od radiatorja klimatske naprave element peči ni zaščiten s salonskim filtrom. Zato je pogosteje onesnažena. In tako zunaj kot notranje.

Zakaj se to dogaja?

Radiator je sprva zamašen zaradi prisotnosti rje in drugih usedlin v hladilnem sistemu motorja. Strokovnjaki priporočajo, da tosol zamenjate vsaki dve leti. Sčasoma hladilna tekočina izgubi svoje lastnosti.
Antikorozivni dodatki prenehajo delovati tako učinkovito kot prej. Posledično je hrbtenica sistema zamašena z rjo in drugimi komponentami. Tudi element je zamašentesnila, ki se uporabljajo za boj proti puščanju. Da bi odpravili to težavo in vrnili tesnost, je dovolj, da zategnete objemke ali zamenjate šobe. Toda nekateri za to uporabljajo tesnilno maso, ki sčasoma ostane v radiatorju in se zamaši. Naslednja je umazanija. V hladilni sistem prodira zaradi neprepustnega pokrova raztezne posode ali glavnega radiatorja.

Odpraviti težavo brez razstavljanja

Najlažji in najhitrejši način je, da se radiator peči izpere, ne da bi ga odstranili iz pritrdilnih elementov. Kaj potrebujete za to? Moramo narediti raztopino destilirane vode in citronske kisline. V kakšnih razmerjih se razredči? Strokovnjaki priporočajo uporabo 100 gramov kisline na SOD skupno, to je 8-10 litrov. Z njim se združi staro antifriz. Namesto tega nalijemo rešitev. Trajalo bi 4-5 dni. Po tem odcedite tekočino skupaj z umazanijo, ki jo je izpirala naša kislina. Nato tiho vlijemo tosol (po možnosti novo) in se veselimo topline kabine in čistega radiatorja. Mimogrede, operejo ga ne samo on, temveč tudi vejne cevi sistema.

Sezonskost

Upoštevajte, da je zmrziščna točka destilirane vode veliko manjša od točke zobne paste.
Zato ni priporočljivo izvesti postopka med hladno sezono. Torej tvegate, da boste poškodovali SOD elemente. Ledena voda se razširi in uniči vse elemente sistema. Pri izvajanju teh postopkov temperatura zraka ne sme biti nižja od +10 stopinj Celzija. Ta zahteva ne velja za metodo čiščenja izmenjevalnika toplote z odstranitvijo.

Drugi način

Za to potrebujemo naslednja orodja in materiale:
 • Cevi z adapterji. Njihov premer mora ustrezati tistim, ki pridejo iz peči.
 • Kompresor (vodna črpalka).
 • Zmogljivost in spone za spiranje tekočine.
 • Rešitev sama (o tem bomo govorili kasneje).
 • Fum trak.
 • Torej, kaj je peč avtomobila za izpiranje? Treba je omeniti, da je izdelek izbran na podlagi materiala, iz katerega je izdelek izdelan. Kot da bi izprali aluminijske pečice? Alkalne rešitve bodo zanj škodljive. Bodite pozorni na strokovna orodja podjetja Mannol. Če je to bakren hladilnik, je vse nasprotno. Bolj kot je travnik, tem bolje. Avtomobilisti uporabljajo ročno orodje v obliki "Coca-Cola" ali čistilne tekočine za cevi "Krot". Če želite odstraniti lestvico in umazanijo odlično "Antinakipin", upoštevajte ocene. Toda najboljša možnost je uporaba citronske kisline (za izdelke iz aluminija). Kaj je bolje sprati radiator s bakrenimi peči? Za to uporabite raztopino kavstične sode.

  Kako začeti z delom

  Pred pranjem radiatorja peči je treba najti dve cevi, ki mu gre. Nato jih odklopimo in zgradimo s pomočjo adapterjev.
  Priklopno mesto pritrdite z objemkami in ga zavijte z razpršilom za večjo zanesljivost. Kompresor obrnemo na "vzvratno" in iztaknemo staro tekočino iz radiatorja. Nato vlijemo raztopino citronske kisline ali kavstične sode. Čas delovanja - od 30 do 60 minut. V primerih, ko teče, lahko čas podaljšate na 2 uri, dokler rešitev ni popolnomaočistite stene od pene. Za večjo učinkovitost je priporočljivo napolniti že segreto 80-stopinjsko delovno tekočino. Če je Coca-Cola, jo je treba kuhati, odstraniti iz plinov. Nato po želenem času vlijemo tekočino v predhodno pripravljeno posodo ali drugo posodo. Videli boste, kako iz cev izliva umazana voda. Za najboljši učinek je potrebno postopek ponoviti, dokler tekočina ne postane prozorna.
  Nato priključite črpalko in pod pritiskom ponovno sperite pečico s čisto vodo. Odklopite objemke z adapterji, priključite cevi nazaj in dodajte hladilno sredstvo. Pri tem je naša operacija zaključena. Torej nam je uspelo sprati radiator peči, ne da bi ga odstranili iz avtomobila. Vendar je treba upoštevati, da ta metoda le delno odpravlja onesnaževanje. Če po pranju iz deflektorjev zračnega kanala še vedno ne bo prišlo do toplega ali hladnega zraka, boste morali uporabiti učinkovitejšo metodo. Vključuje popolno odstranitev radiatorja.

  Izpiranje z odstranitvijo

  Za to morate dodeliti poseben dan. Odstranitev radiatorja je zelo težaven postopek. Ampak na ta način lahko varno očistite prenosnik toplote. Tudi, če radiator teče, lahko ugotovite, kje je uhajanje izginilo. Lahko odpravite okvaro z "hladnim varjenjem". Velike razpoke popravimo z argonskim varjenjem. Torej, pred izpiranjem radiatorja pečice, je potrebno razstaviti sprednjo ploščo. Po odstranitvi torpeda odklopite cevi, ki gredo na grelni blok. Nekateri avtomobili bodo moraliodvijte cevi klimatske naprave (kjer se nahaja uparjalnik). Nato odvijte blok in ga spravite ven.

  Kako sprati?

  Za zunanje čiščenje je dovolj, da uporabite toplo tekočo vodo. Lahko jih preprosto operete pod pipo. Pazite, da ne poškodujete folije na ceveh. Kaj storiti, da splaknemo radiator v pečici? To storite tako, da uporabite ista orodja kot v prejšnjem primeru.
  Raztopina citronske kisline ali sode bo šla, odvisno od materiala, iz katerega je izdelan izmenjevalnik toplote. Potrebno je preliti predgreto tekočino. Za udobje uporabite lijak s tankim izlivom. Zaprite izhodne odprtine izmenjevalnika toplote. Po pol ure spremenite njen položaj. Omeniti je treba enostavnost tega izpiranja, razen demontaže plošče. Prav tako ni potrebe po dodatni črpalki, sponkah in adapterjih.

  Koristni nasveti

  Pri čiščenju radiatorja je priporočljivo preveriti stanje gumijastih šob.
  Biti morajo mehki, brez razpok. Če jih je ali je težko, vam priporočamo, da ga zamenjate z novim. Enako velja za cevi, ki gredo v glavni toplotni izmenjevalnik. Obrabljen element lahko povzroči puščanje v kabini ali zmanjšanje tlaka sistema, zaradi česar se tvori zračni plutovinast plutovinast plutov. Popravila s tesnilom ali drugimi sredstvi cevi ne morejo biti - samo zamenjava. Prav tako zamenjajte in objemke. Naslednjič samo ne odvijte predmetov. Da bi se izognili nadaljnjemu onesnaženju, uporabite kakovostni antifriz in upoštevajte nadomestne predpise. Delo z travnikiNe pozabite na varnostne ukrepe. Uporabite gumijaste rokavice. Ne vdihavajte hlapov v raztopini, še posebej, če vre. Da se v prihodnosti ne boste soočili s problemom hladne pečice, občasno ventilirajte zunanje dele radiatorja, vklopite ventilator pri polni moči. V jesenskem obdobju očistite dimnike iz padlih listov. Občasno se v slušalki zatakne ena ali več e-poštnih sporočil. Pretok zraka se poslabša. Obstajajo čudni zvoki zlo.

  Zaključek

  Torej smo ugotovili, kako in kako splakniti radiator. Kot lahko vidite, lahko postopek opravite z lastnimi rokami. Potrebna sredstva se prodajajo v vseh trgovinah.

  Sorodne publikacije