Bonjour Service program - kaj je in kako ga odstraniti?

Včasih lahko med brskanjem po informacijah v upravitelju opravil opazite proces, imenovan Bonjour Service. Kaj je to, povprečni uporabnik morda ne ve točno. Še posebej, ker informacije, ki jih zagotavlja sistem, niso dovolj za razumevanje njenega namena. Ta članek vam bo povedal ne le o tem, temveč tudi o načelu dela, pa tudi o načinih za odstranitev programa.

Bonjour Service - Kaj je to?

Smiselno je začeti članek o opredelitvi tega programa. Bonjour Service je program, ki ga je razvil Apple. Pomembno je takoj poudariti, da to ni virus in da je lahko prisoten tudi na računalnikih z operacijskim sistemom Windows.


Če govorimo o vlogi, ki jo program izvaja v sistemu, je zagotoviti delo posebnega modula, ki prikazuje naprave Apple, povezane z računalnikom. Da bi to naredili, uporablja informacije iz DNS baze podatkov o domenskih imenih.

Kako namestiti v Windows?

Smo že ugotovili, kaj je to - Bonjour Service, vendar se lahko večina uporabnikov še vedno sprašuje, kako ta program pride na računalnik z operacijskim sistemom Windows. Pravzaprav je zelo preprosta - namesti se z drugimi aplikacijami Apple, kot so iTunes, Creative Suite ali iCloud. Samodejno se namesti, tako da v namestitvenem programu ne najdete možnosti, ki onemogoči to možnost. Mimogrede, na podlagi tega lahko zaključimo, da je Bonjour Service dolžan upravljati drugo programsko opremo podjetja Apple.


Kako deluje

Smo že ugotovili, kako je Bonjour storitev prišla iz operacijskega sistema Windows, vendar je bilo malo informacij o tem, kako program deluje. Popravi Kot je bilo že povedano, je program potreben za odkrivanje računalniških naprav, ki jih je razvil Apple. Globlje v to temo lahko rečemo, da služi kot figurativni most za komunikacijo. Vendar je treba navesti pripombo, da je povezava vzpostavljena ne le med napravami. Da, storitev Bonjour je potrebna za delo z video klepetom in glasovnimi sporočili v aplikacijah iTunes.

Kako aktivirati program

Če govorite o tem, kako aktivirati aplikacijo, to je, da jo zaženete, za večino uporabnikov ta informacija preprosto ni potrebna. To je zato, ker se po namestitvi Bonjour Service postavi v samodejni seznam in se odpre, ko se sistem zažene, medtem ko nadaljuje z delom v ozadju. Tako se pri priključitvi naprave samodejno zazna in začne delovati. V primerih, ko se to ni zgodilo, ki je, mimogrede, izjemno redko, ga lahko ročno zaženete prek storitev ali namestite dodaten programček v opravilni vrstici.

Lahko se črta

V tem članku je smiselno razpravljati tudi o vprašanju, ki se pogosto zastavlja, ali lahko program odstranite. Odgovor bo: seveda, vendar je treba upoštevati posledice. Ampak to je, da se bodo programi Apple začeli presenetljivo, zavračati opravljanje nekaterih funkcij ali celo ustaviti njihovo delo. Pomislite, preden program odstranite.

Nepotreben postopekmDNSResponder.exe v storitvi Bonjour

Toda kaj je mogoče odstraniti, je program mDNSResponder.exe, ki je v bližini procesa Bonjour Service. V operacijskem sistemu Windows to zagotovo ni potrebno, saj izvaja tiste možnosti, ki jih je mogoče izvesti samo na MacOS-u. Toda kljub temu, popolnoma odstraniti proces ni priporočljivo, je bolje, da ga izklopite. To lahko storite na dva načina.
  • V upravitelju opravil poiščite želeni postopek in ga dokončajte s klikom na ustrezen gumb. Po zagonu računalnika se bo ponovno zagnal.
  • Odprite imenik procesov in preimenujte datoteko z dodajanjem podčrtaja na koncu (po končnici EXE).
  • Ko izpolnite eno od teh navodil, izklopite postopek.

    Zaključek

    Tukaj smo ugotovili, kaj je to - Bonjour Service. Skratka, lahko rečemo, da je program koristen, če pa ne uporabljate izdelkov Apple, potem ga ne potrebujete in ga lahko varno odstranite, da zmanjšate obremenitev CPE-ja.

    Sorodne publikacije