Napaka 492: Delo s trgom Google Play. Metode odprave

Trenutno poteka veliko število pametnih telefonov na Androidu. Ta operacijski sistem se je izkazal le na dobri strani, vendar ne izključuje nastanka napak programske opreme. Veliko uporabnikov se več kot enkrat sooča s težavami, kot je napaka 492, ki se pojavi pri delu z Googlovim trgom Play. Ta aplikacija omogoča dostop do namestitve posodobitev v telefonu in omogoča tudi prenos dodatne programske opreme. Tako imenovane napredne uporabnike odpravijo to napako v samo nekaj minutah. Toda kaj počnejo začetniki? Če želite začeti, morate spoznati vzroke za napako programske opreme. V tem članku je opisano, kako odpraviti napako.




Kaj pomeni napaka 492?

Preden se lotimo odpravljanja napak, je treba razumeti, kaj predstavlja. Pri delu z napravami z operacijskim sistemom Android lahko naletite na takšno napako. Označena je kot napaka 905. To pomeni, da obstajajo težave s posodobitvijo storitve Play Market. Toda napaka 492 kaže na nemožnost prenosa aplikacije neposredno iz trgovine ali njene namestitve posodobitev. Mnogi verjamejo, da se taki problemi pojavijo pri nestabilnem internetu. Vendar pa to ni tako. Obstajajo številni razlogi, ki lahko privedejo do takšne napake. Poglejmo jih podrobno.

Vzroki za nastanek

V večini primerov se pri nalaganju aplikacij Play Market pojavlja napaka s kodo 492 pri izpolnjevanju predpomnilnika. Ko uporabnik namesti nove programe,V skladišču se ustvarijo začasne datoteke, ki zagotavljajo pospešitev vseh delovnih procesov. Sčasoma se kopičijo velike količine, kar vodi ne le do obešanja pripomočka, ampak tudi do pojava napak programske opreme. Celotni predpomnilnik se šteje za glavni vzrok napake 492.


Tudi težave s prenosom aplikacij Play Market se pojavijo zaradi poškodbe zunanjih medijev (pomnilniških kartic). Obstajajo tudi primeri, ko račun deluje nepravilno. Pri prijavi v storitev se pojavi napaka zaradi težav z identifikacijo. Na splošno popravljanje takih napak ne vzame veliko časa, več ne zahteva posredovanja usposobljenih programerjev. Pogosto naprava ne zahteva spremembe programske opreme in drugih zapletenih dejanj. Boste morali izvesti najenostavnejše operacije na sam pripomoček, in celo otrok lahko ročaj. Oglejmo si torej metode, ki vam bodo pomagale popraviti 492 pri prenosu prenosov ali njihovem prenosu.

Na preprost način popravite napako

Včasih je preprosto izstopiti iz Play Market in ponovno naložiti pripomoček, da popravite napako. Nato se znova prijavite in poskusite znova prenesti /posodobiti. Če to ne pomaga, boste morali iti do nastavitev in poiskati razdelek »Predpomnilnik«. Čistiti mora začasne datoteke. To morate storiti tudi v storitvi Play Market. Poiščite zavihek »Počisti predpomnilnik« in izbrišite vse podatke. To manipulacijo je priporočljivo izvesti z vsemi Googlovimi storitvami. To bo pomagalo ne samoda preprečite napako 492 pri prenosu, vendar bo tudi znatno pospešilo delo pripomočka. Po brisanju začasnih datotek je priporočljivo ponovno zagnati napravo in poskusiti znova namestiti posodobitev ali prenesti aplikacijo.

Drugi načini reševanja

Zgoraj opisane metode za odpravljanje težav s kodo 492 ne morejo vedno pomagati pri reševanju problema, zato mora poznati druge načine.
  • Nepravilna identifikacija. V tem primeru je težava račun. Najpogosteje se pri prenosu aplikacij pojavlja napaka 492 na tistih tabletah in pametnih telefonih, ki imajo nameščeno neuradno vdelano programsko opremo. Opozoriti je treba, da se zrušitve programske opreme ne pojavijo samo pri delu s trgom Play. Priporočamo vam, da poskusite ustvariti nov račun z brisanjem starega. Če to ne pomaga, potem morate ponovno pridobiti pripomoček.
  • Ponastavitev nastavitev. Če želite odpraviti napako, lahko poskusite drugače. Gre za obnovitev tovarniških nastavitev. V ta namen pojdite v meni in izberite ustrezen razdelek. Priporočljivo je, da naredite varnostno kopijo, da ne izgubite podatkov. Če obnovitev tovarniških nastavitev ni pomagala, lahko naredite trdo ponastavitev (Hard Reset). V tem primeru bo naprava imela le tisto, kar so razvijalci predvideli. Vse spremembe bodo izbrisane.
  • Poškodba pomnilniške kartice. Lastnik pripomočka bo moral opozoriti, da medij ni uspel ali ga poskusiti formatirati tako, da ga poveže z računalnikom ali prenosnim računalnikom.
  • Sorodne publikacije