Kako namestiti matično ploščo v sistemsko enoto: navodila

Matična plošča je eden najpomembnejših in osnovnih delov računalnika. Skoraj vse komponente računalnika so povezane z matično ploščo, zato je zelo koristno vedeti, kako namestiti matično ploščo v sistemsko enoto. Njegova zamenjava je obvezna, ko nadgradite svoj stari računalnik ali povsem novo gradnjo. Ko preberete članek, bodite neizkušen uporabnik za nekaj minut.

Namestitev matične plošče: 1. korak

V ohišju računalnika je treba odstraniti pokrov. Če ima naprava dve stranski pokrovčki, morate oba odstraniti. To je storjeno tako, da je dostop do matične plošče brezplačen, proces razstavljanja in namestitve pa je dostopnejši. Prav tako je priročno izvleči ploščo pod ploščo iz ohišja. Ta manevri poenostavijo postopek namestitve in vas odstranijo iz dela v nerodnem položaju. Vendar je treba opozoriti, da niso vsi računalniški primeri opremljeni z odstranljivo ploščo.


Preden namestite matično ploščo v sistemsko enoto z lastnimi rokami, morate ponastaviti nastavitve operacijskega sistema in gonilnika. To je posledica dejstva, da sprememba tako pomembne komponente zagotavlja izgradnjo novega sistema z novimi deli. Nove matične plošče ne morete namestiti brez oblikovanja sistemskih pogonov in ponovne namestitve celotne programske opreme. Pri odstranjevanju pokrova sistemske enote je pomembno, da ne izgubite pritrdilnih vijakov. Najbolje je, da jih postavite v vsako majhno škatlo.

Namestitev plošče: korak 2

Pred nameščanjem matične plošče v sistemsko enoto se morate ozemljiti za električno zaščito. To je posledica dejstva, da ima človeško telo funkcijo, da akumulira naboj statične elektrike, ki lahko povzroči kratek stik ali preobremenitev notranjih elementov sistemske enote. Polnjenje lahko odstranite tako, da se dotaknete vode iz pipe. Prav tako lahko nosite antistatično zapestnico, ki bo vašo opremo ohranila nedotaknjeno.


Namestitev plošče: korak 3

Vključeno z matično ploščo je običajno plošča za priključke, ki je nameščena za ohišje sistemske enote. S tem panelom lahko uporabnik poveže monitor, miško, tipkovnico in druge zunanje naprave. Za novo je treba zamenjati standardno pristojbino. Tako bi moralo biti.
 • Kliknite na štiri vogale na izmenljivi plošči. Ko jo vstavite v telo, za katerega so značilni kliki, pojasnite, da je plošča fiksna.
 • Po namestitvi morate preveriti pravilno namestitev spojnikov na sprednji strani v primerjavi s priključki na matični plošči.
 • Naslednji korak je iskanje nosilcev, ki preprečujejo, da bi se matična plošča dotaknila ohišja sistemske enote (druga funkcija je dodatno hlajenje). V celotnem nizu s krovom bi morali iti svoje stojala, ki jih je mogoče namestiti v odsotnosti njih. Namestitev regalov ne sme povzročati težav. Potrebno je povezati odprtine za stojala na matični plošči in same regale na ohišju. Pred vrtenjem je potrebnoPrepričajte se, da so vsi regali na svojem mestu. Zaradi razlik med proizvajalci ohišij in luknjami na matični plošči se morda ne ujemata, zato je priporočljivo, da pritrdite čim več stebrov.

  Namestitev plošče: korak 4

  Razmišljamo o namestitvi matične plošče v sistemsko enoto na omare. Pred privijanjem vijakov je potrebno priključke poravnati s snemljivo ploščo. Nekaj ​​nasvetov:
 • ni treba preveč zategniti vijakov;
 • Pri namestitvi matične plošče lahko uporabite električni izvijač;
 • Bolje je, da se ne uporabljajo nekovinski vijaki (ali da se položijo pod njihove kartonske podlage).
 • Ko so vijaki pritrjeni na stojala, lahko začnete povezovati komponente:
 • procesor;
 • OPS;
 • hladilnik.
 • To je najbolje storiti na tej stopnji, saj bo to potem nerodno.

  Namestitev plošče: korak 5

  V tej fazi lahko priključite napajanje računalnika iz omrežja. Če ste pozabili, kateri vtični priključki so vstavljeni, sledite navodilom ali priročniku. Ko boste morali povezati gumbe in indikatorje na sprednji strani ohišja. V ta namen so ustrezne žice povezane z ustreznimi stiki na plošči. Ti vključujejo:
 • gumb za vključitev in izključitev;
 • gumb za ponovni zagon;
 • indikator napajanja in prenos HDD;
 • zvočnik.
 • Prav tako povežite vrata USB z označenimi stiki na matični plošči. Nato priključite hladilnike za procesor in ohišje z napajalnimi kontakti, ki imajo potrebno količinokovinski kontakti. Nastavite stanovanjske stojalo in trdih diskov s pomočjo SATA priključite kable s konektorji. Obvezna sestavina je grafična kartica. To mora biti vstavljena v priključek.
  Da bi v naslednjem trenutku lažje zamenjavo delov štrleči žice povezati boljše vezi, deljenjem ožičenje v notranjosti. Po vse operacije Zaprite enoto sistema, privijte vijake v režo. Toda kako namestiti matični ASUS sistemske enote? ASUS matične plošče postopek namestitve skoraj identičen zgoraj opisanih korakov.

  Nasveti

 • Za pogosto zastavljena vprašanja o tem, kako namestiti matično ploščo v sistemsko enoto brez zaščite, strokovnjaki odgovorijo, da je zaščita predpogoj za izpolnjevanje ukrepov za ohranitev zdravja in življenja urednik.
 • Pomembno je upoštevati navodila v vrstnem redu.
 • Pogosto nakup nove matične plošče, imajo uporabniki naročiti nove hladilniki in stanovanja.
 • Sorodne publikacije