Kako povezati ventilatorje z matično ploščo? Navodila po korakih

Računalnik, tako kot vsaka druga oprema, potrebuje hlajenje, zato je ta težava vedno pomembna. Pri zelo zahtevnih aplikacijah in aplikacijah je sistem izpostavljen močnemu segrevanju, zato je vredno poskrbeti za hlajenje. Večina komponent znotraj sistemske enote ima svoje hlajenje, vendar v matični plošči ni takšnih funkcij, zato bo predstavljeno, kako priključiti ventilatorje na matično ploščo.

Zakaj potrebujem hladilnik?

Preden ugotovite, kako povezati ventilatorje z matično ploščo, morate razumeti, zakaj so potrebni. Hladilniki v sistemski enoti zagotavljajo izhod za vroč zrak in pomagajo vstopiti v hladni tok. Prisotnost dodatnih hladilnikov bo zagotovila stalno hlajenje površin vseh komponent, ki so priključene na matično ploščo.

Povezovanje z matično ploščo

Za začetek je treba določiti število vgrajenih hladilnikov, saj bodo v različnih stavbah drugačni. Običajno je na pokrovu več lukenj, da bi ugotovili, koliko ventilatorjev je mogoče priključiti na matično ploščo.


Zdaj morate skrbno preučiti matično ploščo - imeti mora brezplačne priključke za tri kontakte. Če je težko ugotoviti, bo priročen priročen, kar vključuje priključke, kot je System Fan. To vam bo pomagalo povezati ventilatorje z matično ploščo. Po tem morateBodite pozorni na ventilatorje - na rezilih je oznaka, ki označuje njihovo smer. Pri namestitvi na sprednji plošči je potrebno namestiti hladilnik, tako da zrak vstopi v notranjost. Za izhod iz vročega izpiranja so na hrbtni plošči nameščeni hladilniki. Potem so ventilatorji pritrjeni v ohišju z vijaki, vijaki, ki so popolni. Nekateri hladilniki so opremljeni s silikonskimi objemkami, kar je idealna možnost za pritrditev ventilatorja v telo, saj tesno prileganje silikona zagotavlja popolno odsotnost vibracij.


Zdaj je čas, da ugotovite, kje je treba povezati ventilatorje na matični plošči. Ta ukrep je naslednji. Ko je potreben ustrezen priključek, je priložen ventilatorski kabel. Rešena je naloga povezovanja ventilatorjev z matično ploščo.

Medsebojno delovanje z napajanjem

Če na matični plošči ni prostega priključka, vendar je prisotnost dodatnega hladilnega sistema nujna, je vredno pozoren na napajanje. Postopek je skoraj enak načinu, kako se ventilatorji priključijo na matično ploščo. To storite tako, da priključite kabel hladilnika na napajalnik na ustrezen priključek. Čas je, da preverite delovanje hladilnika, ki je povezan v obe smeri. Če želite začeti, morate zagnati računalnik in videti smer zraka. Lahko vzamete preprost list papirja in ga pripeljete k ventilatorju - gibanje folije bo pokazalo smer pretoka zraka, kar bo pomagalo določiti, katera stran na rezila. Iz varnostnih razlogov je boljeNe preverjajte uspešnosti ventilatorjev. Sedaj lahko zaprete ohišje sistemske enote in jo pritrdite z vijaki.

Sorodne publikacije