Kakšni so programi za povečanje zvoka

Težavo tiho reprodukcijo zvoka najpogosteje naletijo uporabniki prenosnih računalnikov. To dejstvo je zelo frustrirajuće, ker tega odtenka ne moremo v celoti uživati, na primer gledati film. Na srečo v našem času obstajajo različni načini za povečanje količine datotek, ki jih je mogoče predvajati. Članek bo razpravljal o tem, kateri programi so na voljo za povečanje zvoka. Njihove značilnosti in način namestitve bodo moteni. V razpravo bodo vključena tudi običajna orodja Windows. Vse to je opremljeno s podrobnim navodilom za namestitev.


Povečajte s standardnimi sredstvi

Preden začnete šteti programe za zvišanje zvoka, morate povedati, kako ga dvignete z običajnimi pripomočki, ki so prisotni v vsaki zbirki operacijskega sistema Windows. Vsaj dobro je, da vam ni treba prenesti programske opreme in s tem zamašiti trdega diska.
Najprej morate priti do menija Zvok. To naredite tako, da z desno miškino tipko kliknete ikono zvočnika, ki se nahaja v spodnjem desnem kotu zaslona. V kontekstnem meniju morate klikniti na "Predvajalne naprave". Prikaže se okno, v katerem morate izbrati »Zvočniki«. Nato kliknite "Lastnosti". Zdaj je bilo odprto drugo okno. Pojdi na zavihek »Izboljšanje«. Tam postavite kljukico poleg vrstice "Toncompensation". Ko zaprete okno, se nastavitve shranijo, pritisnite "OK". Zdaj veste, kako brez posebnega programa za zvišanje zvokazvišajte glasnost predvajanja na računalniku.


Povečanje z uporabo kodekov

Pomembno je reči, da bo ta metoda koristna le uporabnikom, ki so namestili kodeke paketa K-lite codec. Če želite dodati količino poškodovanih datotek, jih morate najprej zagnati s K-lite kodec. Ko to storite, bodo ikone dodane v sistemski pladenj. Trenutno je potreben le en - modri. On je tisti, ki je odgovoren za predvajanje zvočnega posnetka.
Torej dvakrat kliknemo, da dobimo okno z nastavitvami. V njej pojdite na zavihek Volume in takoj postavite ptice nasprotno Volum, Normalize, Regain volume in Show current volume. Prav tako premaknemo drsnik Master volume na 300%. Tu je še en način, kako lahko dvignete decibel v računalniku brez programa drugega izdelovalca, da povečate zvok.

Povečajte uporabo programa

Zdaj pa govorimo o tem, kateri program za izboljšanje zvoka na prenosnem računalniku bo popolnoma užival predvajanje videa ali zvoka. V tem članku boste našli primer SoundBooster, vendar je na internetu veliko podobnih programov. Mimogrede, ta metoda se lahko uporablja skupaj s prvim, zvok v tem primeru postane še glasnejši. Torej morate najprej prenesti ta program. Najlažji način je ubiti njeno ime v katerem koli iskalniku in narediti prenos iz prvega vira. Da bi se izognili izgubi časa, bomo navedli sistemske zahteve:
 • CPU (procesor) - 1,0 GHz;
 • pomnilnik (RAM) - 256 MB;
 • prostega prostora na disku - 10 MB;
 • OS - Windows nad XP.
 • Kot lahko vidite, so sistemske zahteve minimalne, zato bo ta programska oprema praktično na katerem koli prenosnem računalniku. Prav tako je vredno narediti majhno pripombo: ne zvišajte glasnosti zvočnikov preveč, saj lahko to povzroči prelom ali poslabšanje kakovosti predvajanja.

  Povečajte s pomočjo igralcev

  Na koncu bomo govorili o igralcu VLC. Ta program ni najboljši za povečanje glasnosti zvoka. Lahko ga prenesete na uradno stran in na kateri koli drug vir, saj je odprta koda. Po drugi strani pa lahko program zvok poveča za kar 10-krat. Najpomembnejše je, da ima ta predvajalnik svoje kodeke, ki niso odvisni od sistema. Edina pomanjkljivost je, da se bo glasnost povečala šele, ko bo datoteka predvajana v tem predvajalniku.

  Sorodne publikacije