Kako priključiti SSD pogon na računalnik na matično ploščo?

Pri delu z osebnim računalnikom se pogosto srečujemo s težavami, ki jih nismo pričakovali. Na primer, ne vemo, kako povezati SSD v računalnik. Zdi se, da zadeva sploh ni zapletena, vendar zahteva skrbno in pravilno ukrepanje. Če se torej odločite, da boste sami nosili komponente ali izdelovali računalnik, boste morali vedeti vse o takšnih manjših težavah.

Zakaj?

Nadgradite računalnik - vedno je stvar poslovanja. Vsi uporabniki tega niso pripravljeni storiti. Najprej morate podrobno razumeti komponente, razumeti združljivost različnih naprav, razumeti novosti. Drugič, poleg tega so potrebne znatne finančne naložbe, saj je boljši izdelek, zato je dražji.Naučite se, kako priključiti SSD na računalnik, v tem primeru potrebujete vse. Potreben je tudi za tiste, ki so se odločili za zbiranje svojih osebnih računalnikov ali za tiste, ki so ŽELEZNICO »umrli«. Na internetu je veliko navodil o tem vprašanju, zato začnimo.

Funkcije

Preden začnemo razumeti to vprašanje, morate tistim, ki ne vedo ničesar o SSD, povedati. To je pogon SSD, ki ni mehanska pomnilniška naprava. Temelji na pomnilniku mikrovezja. Naprava je zamenjala HDD. Čeprav je nemogoče govoriti tako jasno, saj mnogi izkušeni uporabniki raje namestijo v svoj računalnik in trdi disk in pogon SSD. Posledica tega je, da včasih ta naprava postane osnovna in zamenja mestoŽELEZNICA, včasih pomožna. V drugem primeru se sistem prenese v sistem in osebni podatki se shranijo v telefon.

Koristi

Sedaj, ko se vam ni treba naučiti, kako povezati SSD s svojim računalnikom SATA, saj večina uporabnikov to napravo še vedno uporablja v kompaktnih pogonih: prenosnih računalnikih, netbookih, tablicah itd.


Kljub temu pa se lahko vgradi tudi v stacionarne računalnike, ker ponuja dodatne prednosti. Najpomembneje je, da izboljšuje delovanje sistema. V primerjavi s tradicionalnimi železniškimi avtomobili je dobil manjšo velikost, težo in povečano hitrost. In hitrost se je izkazala za 6-7 krat več. Zato je tako visoka cena za SSD. Poleg tega so se solid-state pogoni začeli uvajati v združevanje z DR, da bi tvorili hibridne trde diske. Flash pomnilnik je v tem primeru zaseden z medpomnilnikom. Čeprav, kot je bilo že omenjeno, se včasih uporablja kot ločen prosti prostor.
Poleg tega so bile glavnim prednostim dodane tišina, saj je naprava nemehanska in nima premičnih elementov. Zato je visoka mehanska odpornost. Branje datotek je stabilno, brez prekinitev in skokov. Hitrost branja je blizu pasovne širine vmesnikov.

Povezava

Torej, kako povezati SSD v računalnik? Trdi disk je nameščen s približno enako metodo. Torej, če ste kdaj naleteli na RAILWAY, potem ni nobenega problema s trdim pogonom. Razlika je le v dimenzijah. Boste morali imeti manj kotv želeni reži.

Začetek

Za začetek postopka seveda morate izklopiti računalnik. Za pozavarovanje je bolje, da to storite v celoti. Ne pozabite izklopiti napajanja. Običajno se gumb za njegovo zaustavitev nahaja na zadnji strani, na ohišju.
Zdaj morate storiti naslednje: pritisnite in držite gumb za vklop nekaj sekund. To je potrebno za zagotovitev, da celoten tok, ki ostane na plošči in v celotnem telesu, izgine. Tako izključite vse verige in zagotovite varnost. Glede na vaše naloge se lahko naslednji koraki razlikujejo. Na splošno pa je načelo povezave vedno enako.

Delovanje

Da bi razumeli, kje je treba SSD priključiti na računalnik, morate priti do telesa. Če želite začeti, jo morate odpreti. Ponavadi je vse odvisno od njegove zasnove. Vendar pa so vedno majhne cogs odstraniti levo ploščo in priti do "notranjosti" računalnika. Obstajajo primeri, v katerih je dostop do pristanišč lahko na drugi strani, zato je tu treba ukrepati v situaciji.
Če niste seznanjeni z zasnovo računalnika, lahko pride do težav. Ampak, če vsaj veste, kako izgleda ZD, in jo lahko najdete v kovinski škatli, potem je narejena pol kosa. Navadno je trdi disk nameščen v posebnem prostoru. V primeru, da obstaja več. Te reže so posebej izdelane za velikost 35-palčne proge. Tukaj morate namestiti pogon SSD. Ker so njegove dimenzije nekoliko drugačne, ker je 25-palčni, bo treba ustrezno pritrditivijaki Običajno prihajajo z napravo. V zadnjem času postajajo reže v SSD primerih vse pogostejše. Zato je mogoče nalogo poenostaviti. Ko je pogon zavarovan in dobro fiksiran, boste morali ugotoviti, kako povezati SSD v računalnik, na matično ploščo. Tukaj je primer nekoliko bolj zapleten, ker se morate zbrati ali obravnavati vmesnike.

Povezave

Nato vzemite kabel, ki je bil priložen pogonu. Ima pristanišče v obliki črke L. To je SATA. Poleg tega mora imeti žica napajalni kabel. Ponavadi je videti kot snop žic.
Najprej morate priključiti napajalni kabel v električno vtičnico. Ko vzamete SATA kabel in iščete pravo mesto na matični plošči. Običajno obstaja nekaj različic. Če ima kartica SATA III, je bolje uporabiti ta vrata. Če take možnosti ni, se povežite s SATA II.
Zdaj je treba ti dve žici priključiti neposredno na pogon SSD. Širši priključek ima napajalni kabel, ozek - SATA.

Druge možnosti

Ne poznajo vsi, toda po nekaj letih sproščajo SSD former M. 2. Sedaj ti modeli niso redki. Mnogim je bolj všeč. Poleg tega so bile nove modele matičnih plošč dopolnjene s posebnim priključkom posebej za takšno obliko. Zaradi tega je stanje pripeljalo do tega, da moramo vedeti, kako povezati pogon SSD M2 z računalnikom. Takoj moram reči, da je v tem modelu veliko razlik. Zato je povezavalahko nekoliko razlikujejo. Toda glavna točka je, da za razliko od prejšnje različice, ne povežemo solid-state diska z matično ploščo, ne z žicami, ampak s samo napravo. Ko na fotografiji vidite disk M. 2 SSD, boste razumeli, kaj je bistvo. Ne gre za zgoraj opisani model. Izdeluje jo majhna plošča, ki ima pomnilniške čipe. V tej plošči so posebne reže za namestitev na "matično ploščo". Za vse primere povezave je nemogoče opisati, ker je res veliko možnosti. Toda, ko kupite M. 2 SSD, boste imeli navodila, ki vam bodo povedali, kako to narediti pravilno.

Nastavitve

Ko sestavite in priključite, lahko vklopite računalnik. Ko ga prenesete, morate poklicati BIOS. Tukaj morate poiskati način AHCI, ki je odgovoren za delovanje pogona SSD. Naprej lahko nastavite druge nastavitve, odvisno od vaših potreb. Na primer, naložite operacijski sistem na SSD. Toda poleg novega pogona imate že priključene trde diske. Nato boste morali nastaviti prednost naprav. Za ta pogon SSD je prvi na seznamu. Namestimo možnost prenosa OS z diska ali bliskovnega pogona. Če potrebujete SSD kot dodatno orodje, bo dovolj, da preverite, ali je že obstoječa ZhD prva v čakalni vrsti. V nasprotnem primeru se sistem preprosto ne zažene. Morda boste želeli OS premakniti v SSD. V tem primeru, ko se naučite, kako priključiti SSD v računalnik, morate izvesti zelo obsežno delovanje.To je tema drugega članka.

Prenosni računalniki

Ko poskusite vse zgoraj navedene postopke sami, boste razumeli, da veste, kako na računalnik priključite tudi dva SSD-ja. Glavna stvar je, da imate dovolj prostora na vaši matični plošči. Toda kot za osebne računalnike, je treba spomniti, da so se trdovratni pogoni sprva množično uporabljali v prenosnih računalnikih, saj so kompaktni. Zato lahko izveste več o tem, kako priključiti SSD na prenosni računalnik. Seveda, to vprašanje je bolje, da preuči z vsakim modelom naprave, ker so primeri različni, in zato, režo za namestitev diska je tudi drugačna. Kljub temu pa je najpomembnejše, da se odločite, kje je vaša železnica. Običajno za to morate izklopiti napravo in odpreti dno pokrova. Včasih je popolnoma odstranjen, včasih je mogoče odpreti plošče za zaliv. V eni izmed njih je seveda RAILWAY. Če je ne najdete, odprite priročnik za prenosni računalnik. Takoj moram reči, da so DD v prenosnih računalnikih enake velikosti kot SSD, - 25 palcev. Da bi narisali trdi disk, ga ni treba samo izvleči, ampak najprej povlecite stran. Tako se priključi na napajalni konektor in SATA. Potem primer za majhne - samo namestite pogon SSD. Ne pozabite ga pritrditi z zobci. Ker je v prenosnikih običajno en prostor za RAILWAY, boste morali vnaprej razmišljati o tem, kako boste nosili operacijski sistem: kloniranje ali novo namestitev.

Sklepi

Ugotoviteo tem, kako priključiti SSD na računalnik, je treba opraviti vnaprej, ne pa ko ga odvijete, ga privijte in izklopite. Včasih je potrebno narediti dodatne nastavitve, vnaprej razmisliti o lokaciji OZ. Najlažji način je, da to storite, ko potrebujete pogon SSD samo kot pomožno orodje. Potem je povsem enostavno povezati ga z drugim ležiščem in priključkom. Če želite, da je glavni, potem morate prebrati priročnik za kloniranje trdih diskov in SSD, predhodno konfigurirati in premisliti. Če zberete osebne računalnike od začetka in se odločite za namestitev hitrega "kolega" namesto trdega diska, ne pozabite vzpostaviti povezave v programu Bios. Pomembno je, da nastavite poseben način in prioriteto diskov. In ne pozabite prebrati priročnika za povezavo. Tudi tam so vedno vizualna in preprosta pojasnila.

Sorodne publikacije