Avto "Saab" 9-5: pregled, specifikacije, pregledi

Lastniki avtomobilskih avtomobilov čakajo približno 13 let. In ko so čakali, projekt ni bil pokopan živ. Oglejmo več o modelih Saab 9-5 - avtomobili z veliko sreče.

Kratka zgodovina

Montažna dela modifikacije so se začela v 98. letu. Ta avto je moral priti v nišo poslovnega razreda avtomobilov in spremembo 9000 "Saab". V seriji modelov 9-5 je bil vodilni model in je bil en korak višji od 9-3. Najbližji konkurent temu avtomobilu je bil Volvo S80. Poleg tega je bil Saab 9-5 tekmec za najboljše predstavnike poslovnega razreda teh let - Mercedes E-Class v karoseriji s 210 sedeži, BMW E39 in Audi A6.

Izšel je tudi močne različice - prejeli so ime "Aero". Po mnenju ustvarjalcev so pri teh modelih dosegli največji prenos navora od motorja do sprednjih koles. Po mnenju inženirjev, več kot 250 konjskih moči na sprednjih kolesih preprosto brez pomena. To je bila taka moč, ki jo je imel "Saab" 9-5 "Aero". Mnenja pravijo, da je bil avto zelo dinamičen.

O dimenzijah

Glavna značilnost modela je povečanje splošnih dimenzij. V središču modela je platforma "Insignia", ki je spodobna. Dolžina karoserije za švedski poslovni razred je približno 5 metrov. Medosna razdalja se je v nasprotju z Opelom povečala tudi za 100 mm.

Telo, videz

Avto je bil na voljo v dveh različicah karoserije - vsestranska oseba in limuzina. Univerzal se ni razlikoval od WagonaTo je zanimivo in zanimivo ime za avto. Športna modifikacija "Aero" je bila posebna sprednja stran.
Vizualno je pritisnil telo na tla. Kar se tiče zračnosti, je bila v športni različici nižja za 10 mm in je bila 124 mm. Kolesni koluti so večjega premera, zaradi česar so uvedli zavore večje učinkovitosti. Po preoblikovanju leta 2002 je bila naprava za pranje žarometov uporabljena na stroju Saab 9-5 s sistemom šob, namesto s tradicionalnim brisalcem vetrobranskega stekla, kot je bilo pri modelu 9000. Dejstvo, da so čistila za čopič vodila do plastične obrabe . Površina se je opraskala in se izginila. Tudi v procesu restyling avto prejel niz novih odbijači. Sprednji del je narasel na dolžino 20 mm in je zdaj trdni del z zapahi radiatorjev. Če pogledate fotografijo avtomobila pred in po posodobitvi, so jasno vidne vse zunanje razlike. Limuzina je izgledala kot fotografija spodaj, da bi jo lahko zamenjali.
Do leta 2012 je potekala v obliki naslednje fotografije.
Avto je opremljen s pnevmatikami standardne velikosti 215/55 R16. Športna različica "Aero" "se uči" v pnevmatikah 225/45 R17.

Notranjost

Tisti, ki so prvič vozili avtomobil "Saab" 9-5, bodo zelo presenečeni nad tem, kako so oblikovalci uredili naprave za označevanje. Številke na merilniku hitrosti, kot tudi intervali med vrednostmi do 140 km več in po - intervali se zmanjšajo. Švedski oblikovalci so se odločili, da se bo avto večino časa premikal s hitrostjo, ki ne presega 140 km /h, in povečalim številomPoenostavite branje informacij. Pri višjih hitrostih, po mnenju Švedov, mora voznik usmeriti vso pozornost na cestne in cestne razmere - preberite odčitke naprav ni potrebno.

Na sredinski konzoli avtomobila je gumb, na katerem je napisana - nočna plošča. Če kliknete na ta gumb, bodo vse naprave ugasnile, ostala bo le merilnik hitrosti. To se naredi tako, da voznik ponoči ne moti ceste. Treba je povedati, da če se odkrijejo napake ali ko se gorivo konča v rezervoarju za gorivo, se prižgejo ustrezni indikatorji, tudi če je plošča v nočnem načinu.
Če je avto opremljen z avtomatskim menjalnikom, potem so pod volanom skrbni Švedi postavili ročice za spremembo prenosa v ročnem načinu. Voznikov in sovoznikov sedež lahko ponujata funkcijo ogrevanja in prezračevanja. Opremljen je tudi s prezračevalnim sistemom in predalom za rokavice. Značilnost notranjosti "Saaba" je dvojni vizir. V navadnem avtomobilu je na vetrobranskem steklu le en senčnik. V novem "Saabu" sta kar dve - prvi je nad drugim. Zunanjost vam omogoča ne le pokrivanje zgornjega roba sprednjega dela, temveč tudi dela stranskega stekla. In notranje ogledalo lahko postane dolgočasno. To je zelo koristna možnost.
Ključavnica za vžig, kot je pri modelu 9-3, se nahaja nekoliko desno od ročice ročne zavore - med prednjima sedežema pred izbirno točko na kontrolni točki. To je verjetno najpomembnejša med vsemi lastnostmi v notranjosti avtomobila.

Stopnja varnosti

Avto je zelo varen.Tudi v standardni opremi je avto opremljen s štirimi vzglavniki. Glede na rezultate evropskih trčenjskih testov je avto prejel 5 zvezdic - 15 točk na sprednjem delu in 8 točk za stranski udarec. Po ponovni izvedbi je bila klimatska naprava dodana minimalni opremi. Notranjost je opremljena tudi z aktivnimi nasloni za glavo. V primeru nesreče zmanjšajo amplitudo gibanja glave - včasih se zmanjša verjetnost poškodbe.

Univerzalno

V vsestranskih osebah je dovod zraka na stran in zadnja okna.
Stranska okna so opremljena z ogrevalnim sistemom. Obstaja poseben sistem za pritrjevanje tovora v prtljažniku. To so redne mreže, ki prtljagi ne omogočajo premikanja po prtljažniku. Podjetje ponuja možnost zložljive blazine za vsestranske uporabnike, do katere je mogoče priti s tal nad prtljažnikom. Lahko prenese težo do 200 kg

Dobro, vendar malo

Z veliko željo bi lahko proizvajalec avtomobil opremil na precej visoki ravni. Vendar pa je škoda, da lahko seznam opreme vključuje občutek nakupa res kakovostnega in ekskluzivnega avtomobila. "Premium" tukaj je treba manifestirati v malenkosti - od podrobnosti notranjosti do zvoka vrat se zapre. V tem avtomobilu z malenkostmi ni vse v redu. Občasno obstaja občutek za visoko kakovosten izdelek. To potrjujejo številni lastniki Saab 9-5. Mnenja o kabini so sporna. Vendar pa vse ostalo izgleda neprepričljivo za avto, ki lahko konkurira nemškemu Audiju A6. Na primer, navigacijske tipke in gumbi za nadzor klime so zelo majhni in nejasni. In toliko njih. EdiniSodoben element je navigacijski sistem z zaslonom na dotik in zabavni sistem. Glavna pomanjkljivost te notranjosti - ogromno poceni in zelo nagnjeni k praskam iz plastike na osrednji konzoli. Švedi v sporočilih za javnost so obljubili, da bodo tukaj izdelali jeklene pokrove. Mogoče pa ni prišlo skupaj.

Brez tehnologije

Po mnenju vseh tistih, ki so preizkusili "Saab" 9-5 v Moskvi, stroj nima sodobnih in sodobnih tehnologij. Na primer, enak aktivni tempomat. Toda proizvajalci zagotavljajo, da bo vse v bližnji prihodnosti. Po mnenju lastnikov obstaja tudi sodobnejša kamera za vzvratno vožnjo in sistem za pomoč pri parkiranju.

Extreme ne bo

Zdaj motorji Saab 9-5 - to so že znani, a spremenjeni agregati z volumnom 2 in 28 litrov. Mimogrede, zadnji motor - razvoj "General Motors". Prvi motor lahko proizvede 220 litrov. z drugim - 300. 28-litrski V6 motor je najmočnejši v zgodovini podjetja. Veliko ljubezni zaradi visokega navora pri nizkih vrtljajih. Toda značilnosti obnašanja obeh motorjev so podobne. Zvok šestvaljne pošasti je žameten in zelo mehak, - pravijo povratne informacije. Štirivaljni agregat ni slabši. Pri pospešku do 100 km /h izgubi le eno sekundo (79 sekund). V tem primeru je model, opremljen s tem motorjem, veliko lažje spremeniti v zavoje.
V modelih dorstayling so bili nameščeni 20-litrski motorji s kapaciteto 150 litrov. z Potem se je postopoma moč povečala na 185 in po - na 190 in 220 sil. Štirivaljni motor z zmogljivostjo 23 litrov in šestnajstimventili so sprva izdali 230 konjev. Obstajajo tudi avtomobili, opremljeni z dizelskimi motorji (dva od njih). Niso posebej všeč CIS. Obstajajo spremembe 22 litrov. Največja moč - 120 KM. Obstajala je tudi tri-litrska enota, ki je proizvedla 176 konjskih moči.

Prenos

V primeru prenosa je štiristopenjski avtomatski menjalnik („Saab“ 9-5 opremljen s srednjimi in nadgrajenimi različicami) ali nezahtevnim petstopenjskim mehanikom z motorji. Od leta 2002 so ti petstopenjski avtomati že nameščeni na teh avtomobilih. Obstajajo različice s sklopom za več diskov (to vključuje polni pogon), vendar je to mogoče kupiti samo po predhodnem naročilu. Prav tako lahko Švedi določijo diferencial v skladu z naročilom. Na sekundarnem trgu je iskanje takih primerov preprosto nemogoče.

Nakupi na sekundarnem trgu

Avto ni med najbolje prodajanimi modeli - vse napake so redkost avtomobila in dejansko zapiranje blagovne znamke v letu 2012. Uradno, v Rusiji letos, je bilo prodanih le 5 izvodov (čeprav je bila leta 2008 ta številka rekordna - 150 avtomobilov). Zaradi vseh teh dejavnikov je cena za "Saab" 9-5 z kilometrino nižja kot za druge avtomobile istega razreda - do 600 tisoč rubljev za model iz 11. leta. Tudi stroški delovanja so nižji od stroškov sošolcev.
Zakaj so ljubljeni in kupljeni? Vse je preprosto - prva stvar, ki so jo ljubezen zaslužili za posebno zasnovo in, če ne razkošno, bogato opremo. Zdaj je težko najti model brez usnjenega salona in električnega paketa. To je lepo, še posebej v primerjavi z nemškim bonusomavtomobile, ki se najpogosteje prodajajo v praznih vozilih. Drugi dejavnik so samo motorji s turbopolnilnikom. In končno, tretji dejavnik je ne staranje, kot tudi salon. Popravila "Saab" 9-5 stane manj kot servisiranje iste nemške znamke "Audi" in "Mercedes".

Sorodne publikacije