Kaj storiti, če se prilega: enostavni nasveti

Danes je treba ugotoviti, kaj storiti, če je primerno. Dejansko obstaja veliko razlogov za ta pojav. In šele po namestitvi lahko dajo različne nasvete. Vendar pa to ne preprečuje uporabnikom, da bi bili zainteresirani za možne načine za pospešitev in optimizacijo delovanja računalnika. Kateri nasveti in triki vam bodo pomagali prilagoditi odzivno hitrost signalom, poslanim v operacijski sistem? Zakaj se lahko računalnik načeloma upočasni? Kaj storiti v enem ali drugem primeru? Vse to se bo nadalje obravnavalo.
Razvrstitev zavor

Katere značilnosti postopka bi bilo treba najprej upoštevati? Na primer, o razvrstitvi zavor na računalniku. To je pomembna točka, ki lahko 50% pomaga pri reševanju problema. Do danes ločite naslednje vrste težav, ki povzročajo počasno delovanje operacijskega sistema:
 • težave s strojno opremo;
 • programska oprema.
 • V skladu s tem je mogoče vse možne situacije razdeliti v dve veliki kategoriji. V prvem primeru se običajno vse zniža na zamenjavo enega ali drugega "železnega" osebnega računalnika, v drugem - bodisi pred ponovno namestitvijo operacijskega sistema bodisi za njegovo odpravo. Preberite več o tem.

  Staranje

  Kaj storiti, če je primerno? Prvi razlog za to vedenje je lahko staranje računalnika. Vsaka oprema ima svojo življenjsko dobo. Ta računalnik ni izjema. Tudi najmočnejši računalnik se bo moral skozi leta spreminjati. V povprečju - v 5-7 letih.
  V skladu s tem vodi do dolgega dela z napravonjegove obrabe Zato se pojavijo zavore. Priporočljivo je preprosto zamenjati računalnik. Na srečo ni veliko opraviti s to situacijo. Zato je upoštevanje urnika priporočljivo le v skrajnih primerih.


  Neuspeh in združljivost

  Kaj storiti, če obstaja veliko zakasnitve računalnika? Kot možnost - preverite zmogljivost in združljivost vse "železne" naprave. Možno je, da je bil določen del obrabljen ali poškodovan. Ali pa preprosto ne more normalno delovati z vsemi drugimi komponentami računalnika. Položaj praviloma ni težko popraviti - dovolj je, da se identificira okvarjena oprema in jo nadomesti. Zato se začetnikom ne priporoča samostojno zbiranje stacionarnih računalnikov. V praksi se je najpogosteje pojavila nezdružljivost opreme. To je običajen pojav. Povezane komponente imajo svoje sistemske zahteve. Pozornost morajo posvetiti. Potem bo mogoče zmanjšati situacije, v katerih se računalnik zažene počasi.

  Periferija

  Toda to ni vse. Kaj storiti, če je zmogljiv prevajalnik? Obstaja veliko možnosti za ukrepanje. Konec koncev je vse odvisno od vzroka tega vedenja. Včasih periferne naprave, priključene na stroj, povzročijo zamude in počasno delo. Na primer, miška ali tipkovnica.
  Zakaj je problem? Zaradi nezdružljivosti! To je pogost pojav. V tem primeru, ko je nezdružljiva oprema izklopljena, se delovanje računalnika obnovi.

  Operacijski sistem

  Vsi našteti scenariji, ki jih je preprosto uganiti, se nanašajo na strojno opremoproblemi. Večina uporabnikov ne trčijo z njimi. Kaj pa, če je računalnik lahaet?
  Verjetno je, da je kriv operacijski sistem. Še posebej, če je uporabnik ni nameščen licence. Pirate programska zbirka pogosto delajo z ali pa so pokvarjene zavore. Tako presenečen, počasi dela računalnik s piratsko operacijski sistem ni potreben. To je normalno. Za optimizacijo spodbuja, da se zatekajo k več načinov (uporabnikov diskrecijske):
 • ponovno namestiti operacijski sistem. To je isto zbirko, kot je bilo. Tudi če je problem počasnega dela ne leži v OS, najbolj verjetno, da samousunetsya med postopkom.
 • Prenos in čaka na sistem drugega sklopa. Piratsko programsko opremo lahko tudi pravilno deloval.
 • namestite licenčno kopijo operacijskega sistema Windows. Najbolj logična rešitev problema. Če so zavore naleteli na piratske programske opreme, so odšli za vedno.
 • V skladu s tem, vsak izbere, katere način, da gredo z njim. V praksi najpogosteje uporablja piratske OS ponovno namestiti ali naložite novo montažno sistem.

  Sistemi in "železo"

  Zelo veliko lahaet računalnik? Kaj storiti? Napovedati algoritem ukrepov v posameznem primeru, je težko. Po računalniku - zapleten stroj. Ona je, kot že omenjeno, se pojavlja veliko vzrokov, ki lahko privede do počasnega operacijskega sistema.
  Kaj pa, če je računalnik začel lahayut? Lahko poskusite zamenjati operacijski sistem starejši. Ali ponovno "polnjenje"računalnik Ni skrivnost, da ima vsa programska oprema svoje sistemske zahteve. To je bilo že povedano. Če operacijski sistem namestite brez upoštevanja združljivosti in poizvedb na likalnik, je možno, da se bodo pojavile zavore. Vse to je posledica dejstva, da moč računalnika ni dovolj za normalno delovanje OS. Pogosto se podoben problem pojavi, ko so novi operacijski sistemi nameščeni na starejših računalnikih. Kako ravnati v tem ali drugem primeru je že bilo povedano. V praksi je prednost spremeniti operacijski sistem. Še posebej, če ste pred kratkim kupili računalnik.

  Programi na računalniku

  Zelo zapleten računalnik? Kaj storiti v tej situaciji? Priporočljivo je analizirati operacijski sistem. Pogosto nastanejo težave z delovanjem računalnika zaradi velikega števila nameščene in delujoče programske opreme. Računalnik je preprosto preobremenjen. In tako se počasi odziva na pošiljateljske ekipe. Nič ni čudnega. Rešuje problem razhroščevanja računalnika. Natančneje, uporabnik mora:
 • odstraniti vse nepotrebne programe;
 • dopuščajo, da tekajo v ozadju samo potrebne programe;
 • naenkrat ne omogočajo velike količine računalniške programske opreme.
 • Takoj, ko je procesor za osebni računalnik raztovorjen, bo delovanje operacijskega sistema uresničeno. Podoben problem se lahko pojavi na vseh računalnikih, tudi pri najmočnejših. Navsezadnje uporabniki pogosto ne opazijo, da so odprli nekatere programe.

  Igre

  Vendar pa so igralci radovedni glede tegastoriti, če je v igrah. Težava je pomembna za vse uporabnike. Tukaj je veliko možnosti. Nekatere odtenke so neposredno odvisne od vrste aplikacije, ki se je začela. Uporabniki se lahko soočijo z naslednjimi situacijami:
 • Zamude v igri brez povezave. Srečajo se zelo pogosto. Lahko je posledica neusklajenosti sistemskih zahtev in tudi nepravilne namestitve. Nastavitve iger vplivajo tudi na hitrost aplikacije.
 • Brainstorm v spletnih igrah. Poleg navedenih problemov obstajajo še drugi razlogi za počasno delo. Na primer, hitrost internetne povezave, kot tudi uspešnost igralnega strežnika. Veliko število uporabnikov, ki se igrajo v posamezni igrači, lahko povzroči težave in zavore na osebnem računalniku.
 • Na podlagi navedenega se lahko izbere ena ali druga taktika vedenja. Zamude v igrah pomagajo popraviti naslednje ukrepe:
 • ponovna namestitev igrač;
 • nastavitev minimalnih nastavitev igranja;
 • povezovanje hitrejšega interneta;
 • čakanje in povezovanje s spletno igro ni v "prometni uri".
 • Treba je opozoriti, da včasih zamude v igrah, tudi pri minimalnih sistemskih zahtevah, niso odpravljene. Potem je bolje zavrniti uporabo te ali tiste programske opreme. Ali pa morate računalnik spremeniti v zmogljivejše.

  Vozniki

  Vendar ni vse tako strašno, kot se zdi. Preden odstranite igro, lahko poskusite z drugo metodo. Zelo zaostaja vaš računalnik? Kaj storiti? Občasno lahko uporabniki pomagajo pri ponastavitvi in ​​posodobitvi gonilnikov priključene opreme.Priporočamo, da posebno pozornost posvetite grafični kartici. Gonilnike strojne opreme je treba občasno posodobiti. Stari sklopi postanejo zastareli, lahko se poškodujejo. Zaradi vse te opreme, priključene na osebni računalnik, ni v celoti delujoč. Zato zavore. Zato, preden zavrnete katerokoli igro, je najbolje, da znova namestite gonilnike v operacijskem sistemu.

  Ponovni zagon

  Kompaktni lagayut? Kaj storiti? Najlažji nasvet, ki ga lahko dobite samo od uporabnikov, je, da ponovno zaženete operacijski sistem. Še posebej, ko gre za situacije, ko se računalnik ni izklopil in se ni ponovno zagnal za nekaj dni ali celo tednov. Včasih je vzrok problema, ki se preiskuje, sistemska napaka ali naključna računalniška napaka. To stanje je določeno s ponovnim zagonom operacijskega sistema. Kot kaže praksa, ta nasvet pomaga mnogim.

  Čiščenje prahu

  Kaj storiti, če je primerno? Naslednja plošča je čiščenje računalnika. To je "železna" naprava. Zavore in dolg odziv operacijskega sistema na signale, ki jih priskrbi uporabnik, so lahko posledica pregrevanja računalnika skozi smeti. Priporočamo vam, da redno čistite računalnik in hladilnik. Prav tako lahko zagotovite dodaten hladilni sistem. To bo pomagalo zmanjšati zastoje operacijskega sistema s pregrevanjem. Še posebej, ko gre za prenosne računalnike. Prav tako jih je treba občasno očistiti pred prahom in drugo umazanijo.

  Virusi

  Kot kaže praksa, počasno računalniško delo pogosto povzroča le navzočnost virusov v operacijskem sistemu.Dokler se uporabnik ne znebi zlonamerne programske opreme, se stanje ne bo popravilo.
  Kaj storiti, če je računalnik začel zaostajati in ponovni zagon ni prinesel rezultatov? Najbolje je, da takoj preverite operacijski sistem za viruse. S to nalogo se bo spopadla z vsemi protivirusnimi programi. Priporočljivo je opraviti temeljit pregled. Če se odkrijejo virusi, jih je treba izbrisati. Toda pred tem lahko poskusite zdraviti računalnik. Za naloge v protivirusnem programu obstajajo ločeni gumbi. Priporočljivo je tudi, da preverite, ali je računalnik vohunski. Za to bo deloval program SpyHunter. Deluje po analogiji z antivirusom. Vse potencialno nevarne predmete je treba izbrisati. Ko se uporabnik znebi virusov in vohunske programske opreme, pa tudi ugrabiteljev brskalnikov, bo delovanje računalnika obnovljeno. Na žalost je včasih lažje ponovno namestiti OS s polnim formatiranjem trdega diska. Ta korak pomaga ne samo znebiti se virusov, temveč tudi odpraviti vse druge možne vzroke zavor. Seveda, če to ni težava s strojno opremo.

  Nezdružljivost programov

  Polaganje računalnika? Kaj storiti? Brez virusov V tem primeru lahko poskusite narediti analizo operacijskega sistema. Včasih nezdružljivost aplikacij vodi do upočasnitve računalnika. Da bi odpravili vzrok, morate praviloma pogledati zavoro po zagonu programa. In poskusite aktivirati programsko opremo za problem čim prej. Ali samostojno razumejo, katera kombinacija tečeaplikacije začnejo počasi delati z računalnikom. Samo ne delajte hkrati z nezdružljivo programsko opremo, da izklopite celotno zmogljivost računalnika.

  Register

  Kaj storiti, da se računalnik ne naslanja? Operacijski sistem lahko očistite z "smeti". To storite tako, da očistite sistemski register računalnika. S to nalogo Ccleaner deluje odlično. Ročno čiščenje ne daje rezultata, kot je bilo opravljeno z aplikacijo. Če želite, da Ccleaner očisti vaš računalnik pred »junk«, potrebujete:
 • Prenesite in zaženite aplikacijo. Prenosna različica programa ne zahteva namestitve.
 • Kliknite gumb "Analiza". Počakajte nekaj minut.
 • Kliknite gumb "Počisti". Počakajte, da se postopek konča.
 • Pripravljen! Register vašega računalnika bo odstranjen iz nepotrebnih datotek. Poleg razhroščevanja operacijskega sistema bo uporabnik lahko opazil, kako je na trdi disk sprostil nekaj gigabajtov spomina.

  En klik - reševanje vseh problemov

  Zelo zaostajajoč računalnik? Kaj storiti? Če ne želite dolgo razumeti vzrokov pojava, ki ga proučujemo, lahko greste na drugačen način. Namreč - za ponovno namestitev operacijskega sistema. V nekaterih primerih je bil ta nasvet že podan. Če uporabite tak korak, lahko uporabnik izgubi vse podatke, ki so v računalniku. Vendar metoda omogoča delo z operacijskim sistemom "iz praznega lista". Za izbiro nameščene programske opreme je potrebno upoštevati sistemske zahteve in moč računalnika. Zdaj je jasno, kaj storiti, če računalnik zaostaja. Takšno ravnanje ni redko. Ne bi smelo prestrašitiuporabnika

  Sorodne publikacije