Kaj je MMS? Dekodiranje kratice

V sodobnem svetu so tehnologije, kot so SMS in MMS, pridobile veliko popularnost. Pomembno je podrobneje preučiti, kaj je storitev MMS v telefonskem aparatu, ki je njegova vloga. Kaj je MMS je tisto, kar se boste naučili pri branju tega gradiva.

Uvod v funkcijo MMS

Kaj pomeni ta kratica? Kako uporabljati to storitev? MMS - kaj je to? Dešifriranje pojasnjuje, da je to storitev za večpredstavnostna sporočila. Prenos teh sporočil poteka v mobilnem omrežju. Njihova značilnost je, da se ne pošiljajo le v mobilni telefon, ampak tudi v poštni predal. Ta možnost se razlikuje od SMS-a z dejstvom, da nima omejevalnega okvira glede na vrsto in velikost poslanih informacij. S takimi sporočili lahko pošiljate različne večpredstavnostne datoteke (glasbo, glasovna sporočila, video, različne fotografije itd.).


In kako se SMS dekodira?

V tem članku bomo obravnavali ne le storitev MMS (kratica za zgornjo okrajšavo), ampak tudi SMS (SMS), ki označuje storitev prenosa kratkih sporočil. Ta tehnologija omogoča pošiljanje in prejemanje majhnih besedilnih sporočil v mobilni napravi.

Funkcionalne lastnosti

Funkcije te vrste sporočil so širše, kot mislimo. Zmožnosti teh sporočil lahko razdelimo v več vrst skupin, ki nam dobesedno pojasnijo, kaj je MMS:
 • Sporočanje. Sporočila, ki ne sodijo v eno ali večSMS, lahko kompaktno uredite MMS. Želim na primer poslati prijateljevo rojstnodnevno pozdrave in vsebuje veliko količino informacij, ki ne mokrijo SMS-a. Lahko preprosto pošljete glasovno sporočilo s pozdrave - tako da bo še bolj realistično in prijetno.
 • Informacijske storitve, tj. Velike priložnosti pri komuniciranju.
 • Poslovne storitve. Ta tehnologija širi priložnosti za poslovneže. Uporabnik lahko na primer na svojem telefonu prejme informacije o izmenjavi, njihove grafe in histograme stabilnosti za izbrano časovno obdobje.
 • Zabavna zabava. Britanski znanstveniki so ugotovili, da več kot 70% MSM v Angliji vsebuje informacije športne ali romantične narave. Poleg tega ima operater možnost, da svojim uporabnikom ponudi druge zanimive storitve, kot so klepet, igre ali dating in še veliko več. • Uporaba sporočil

  Če želite izvedeti, kaj je MMS in kako ga uporabljati, vam bomo lahko pomagali pri nastavitvi te funkcije prenosa /pošiljanja. Kje dobite te nastavitve? Če jih želite prejeti, se morate obrniti na posebno mobilno podporno službo in obvestiti strokovnjaka, da so poslali zahtevane nastavitve. Ko jih prejmete, morate shraniti te nastavitve. Če mobilni telefon ne podpira te funkcije, pošljite povezavo, ki bo prikazana v običajnem sporočilu. Prenos in obdelavo podatkov sporočil nadzoruje preklopni center. Ta center ima tudi povezave z drugimimobilnih operaterjev. Če pošljete MMS iz našega telefona na e-pošto, bo na določen poštni naslov prispel kot običajno sporočilo. Na voljo je tudi naprava, ki vam omogoča pošiljanje pisma in bo šla na vašo mobilno napravo.

  Polje MMS

  Če pogosto uporabljate to storitev, se lahko kasneje sprašujete, kam naj shranite vaša osebna sporočila. Možnost pomnilnika telefona takoj izgine.
  Ta problem je rešen na naslednji način: mobilni operater ustvari posebno bazo podatkov, imenovano "multimedijsko polje". Ta baza podatkov omogoča uporabniku shranjevanje osebnih sporočil v določenem času. Poleg tega ima uporabnik možnost pošiljanja in ustvarjanja sporočil brez predhodno naloženih informacij v mobilnem telefonu. V ta namen naročnik pošlje sporočilo specializiranemu servisnemu centru, ki vsebuje informacije o prejemniku in priloge, nato pa center za podporo v samodejnem načinu naredi naročnika iz uporabnikovega multimedijskega nabiralnika. Poleg tega ima naročnik možnost dostopa do svojih sporočil prek svetovnega spleta.

  Posebni album sporočil

  Če želite izpolniti samo sporočilo, operater ustvari posebno bazo podatkov, imenovano "multimedijski album". Ta informacijska baza ima lokacijo na namenskem strežniku in shrani video /avdio datoteke, fotografije, ki jih uporabnik lahko prosto prenese in napiše sporočilo.

  ObstajajoNajvečja velikost sporočila MMS?

  Velikost te vrste sporočila je neomejena. To je bilo storjeno tako, da v SMS-u ni bilo težav, ki presegajo 160 znakov besedila. Da bi pojasnili, kaj je MMS, je treba določiti, da je njegova vrednost na splošno odvisna od komunikacijskih tehnologij, medtem ko je še vedno odvisna od mobilnega operaterja, ki ima pravico določiti standardno vrednost sporočila za izračun njegove vrednosti.

  Ali lahko na telefon pošljem MMS brez podpore sporočila "MMS"?

  Prenos MMS na te vrste mobilnih telefonov podpira Gateway TGW (Terminal Gateway). Ta sistem izračuna vrsto mobilne naprave, ki prejme sporočilo, in jo brez pošiljanja sporočila shrani na spletno stran. Nato se na mobilni telefon pošlje SMS, ki se poveže z internetno stranjo virov.

  Kakšne spremembe so bile izvedene v omrežju za delovanje MMS?

  Telefon, ki je prejel sporočilo, je verjetno izklopljen ali izven dosega. Zato je priporočljivo, da dostopate do najnovejšega omrežnega elementa - MMSC, da shranite podatke sporočila do sprejemnega časa. MMSC ima tudi funkcije, kot so omrežne funkcije in funkcije upravljanja za druge ponudnike storitev.

  Ali je mogoče na telefon poslati MMS z enobarvnim prikazom?

  Glavni tip je barvna slika. Iz tega sledi, da je za polno učinkovitost potreben večbarvni sistemtelefon. Obstaja pa več pristopov k predvajanju barvne slike na črno-belih modelih telefona. Če mobilni telefon s črno-belim sistemom podpira MMS, potem lahko z vidika teorije prejme medijske datoteke, slike v različnih tonih pa si lahko ogledate na črno-belem zaslonu.

  Povezovanje omrežja MLM

  Za povezavo MMS in GPRS-WAP, se drugače imenuje "paket treh storitev", morate storiti naslednje:
 • Pokličite 06709181.
 • 36) Pokličite na svojem mobilnem telefonu * 101 * 181 #.Po priključitvi te storitve morate ponovno zagnati mobilno napravo. Po tem morate spremeniti nastavitve. Morate jih naročiti na uradnem portalu Beeline ali v storitvi naročniške podpore o tem vprašanju. Potem, ko nastavitve pridejo v obliki SMS sporočila, morajo shraniti in ponovno zagnati mobilno napravo, da se registrirajo v sistemu MMS. In na koncu pošljite večpredstavnostno storitev z vsemi informacijami o številki 000, da počakate na sporočilo, ki potrjuje končno aktiviranje paketa storitev. V tem članku smo vam podrobno povedali, kar pomeni dekodiranje SMS in MMS. Takšno znanje potrebuje vsaka oseba, ki uporablja internet in mobilno komunikacijo. Prav tako zdaj veste, kako poslati MMS.

  Sorodne publikacije