Kako namestiti kolesarski računalnik? Cyclotech i6 Kolesarjenje: Namestitev

Danes je v prodaji več vrst kolesarskih računalnikov. Običajno so razvrščeni glede na vrsto povezave.

Klasifikacija kolesarskih računalnikov

Razlikujeta se dve skupini:
 • žični računalnik, ki je precej poceni in preprost. Vendar pa deluje kot katera koli druga vrsta naprave. Težava z njimi je lahko le ena - namestitev, ki je preprosto rešena.
 • Druga vrsta je brezžična. Ti cikli so preprosto nameščeni. Lahko ga postavite kjerkoli, do aplikacije na telefonu. Seveda ima ta vrsta slabosti. Na senzorju, ki se pritrdi na kolo, je potrebno namestiti ločeno napajanje. Tudi takšni modeli so precej dragi.
 • To je glavna razlika med kolesarskimi računalniki, vendar so jih proizvajalci še vedno razdelili na funkcionalne. V novih in dragih modelih najdete številne dodatne funkcije. To je lahko način vadbe, GPS, zapomnitev razdalje in druge. Najboljši modeli imajo dokaj široko funkcionalnost, pa tudi odličen videz. Dober proračunski model je Cyclotech i6. Upoštevajte nastavitve na primeru tega računalnika.


  Namestitev računalnika za kolesa

  Pritrdilna blazina Najprej morate namestiti pritrdilno ploščico. Kaj je to? Računalniki so zdaj razstavljivi, kar pomeni, da mora biti nekaj montaže, tako da se ohrani na zgodbi. Pritrditev je plošča, na katero so priključene potrebne žice in pritrdilni elementi. Namestitev kolesnega računalnika Cyclotech i6 je možna vna več mestih.
 • Volan je precej udoben prostor. Na nosilec volana lahko namestite kolesarski računalnik vseh velikosti. To je precej udoben prostor za orientacijo med vožnjo. Na žalost bo računalnik nagnjen k prelomu zaradi prenosa ali padca. Tudi ta prostor pogosto nastavi navigator ali pametni telefon.
 • V središču krmila - najboljša rešitev je, če imate nameščeno kolo in druge pripomočke. V tem kraju se je težje dotakniti kolesarskega računalnika in ga zlomiti. Lahko si ogledate tudi cesto s ceste, da si ogledate zaslon naprave.
 • Zadnji kraj, ki ga ljudje pogosto uporabljajo, je na robu grippov. Seveda se ga lahko preprosto dotaknete, hkrati pa lahko hitro dostopate do upravljanja te naprave. Nahaja se ob roki, ki vam omogoča udobno spreminjanje parametrov med vožnjo.
 • Kolesar Cyclotech i6 je treba namestiti kakovostno. Prepričajte se, da so vsi vijaki, ki se uporabljajo za pritrditev pritrdilnih elementov, dobro zviti. Od tega bo odvisno udobje vožnje in celovitost naprave.


  Namestitev senzorja in magneta

  Naslednja faza namestitve cikličnega računalnika Cyclotech i6 - montaža magneta in senzorja. Kakovost namestitve teh komponent bo odvisna od pravilnosti pričanja. Iz rokve sprednjega kolesa se morate umakniti 10 centimetrov, pri čemer centrifugalna sila ne bo delovala na magnet. Senzor in magnet sta lahko nameščena na obeh straneh, ni pomembno. Za namestitevsenzor, morate vzeti nekaj zastavic za zastave, s katerimi pritrdite ta element. Nato jo morate namestiti na vtič. Tipalo mora biti nameščeno pravokotno na kolo. Magnet in senzor kolesnega računalnika Cyclotech i6 morajo biti nameščeni popolnoma pravokotno. Na žalost ga je težko doseči z noži. Poskusite se približati standardu, da dobite natančne informacije.
  Kot ste že opazili, je treba na eno od sprednjih koles pritrditi magnet. Postavili smo jo pravokotno na senzor. Po namestitvi morate preveriti, ne dotikajte se 2 elementov. Ne pozabite, da morate nastaviti kakovost tako, da med premikanjem magnet ne teče s kolesa. Včasih namestite potrebne elemente na zadnje kolo. Če vam je to všeč, lahko poskusite. Seveda je za to potrebno izračunati dolžino žic. Namestitev magneta in senzorja v tem primeru je malce lažja, vendar boste morali žico pritrditi na okvir.

  Žice

  Ko namestite vse potrebne elemente za delo, morate paziti na žice. Pazljivo jih je treba namestiti, da ne bi pokvarili videza kolesa in da ne vplivajo na druge mehanizme ali vplivajo na popravila. Najprej morate določiti dolžino. Raztegnite žico do senzorja in dodajte malo v dolžino, ker napake ni mogoče izključiti. Nato morate zmanjšati dodatni del. Potem lahko potegnete žico. Če želite to narediti, lahko uporabite več načinov, izberete, kateri je najbolj primeren.
 • Obloga kontaktov na volanskem drogu. V tem primeru morate uporabiti flagelice za pritrditev žice na okvir. To je zelo lahka pot, vendar je mnogi ne marajo, ker videz nima nobene vloge. Ampak to ni edina pomanjkljivost, lahko hitro pokvari stike zaradi volana izkrivljanja.
 • Druga metoda vključuje polaganje žice na kabel iz zavore. To se seveda traja dlje, vendar je videti veliko bolje. Za pritrditev žice računalnika za kolesa Cyclotech na kabel morate uporabiti izolacijski trak.
 • Če uporabljate brezžični računalnik, potem ni treba zmešati z žicami. To močno poenostavi namestitev in izgleda bolje.

  Kako vzpostaviti kolesarski računalnik?

  Dolžina obsega kolesa Pri namestitvi je treba najprej vnesti obod koles. Ta parameter je zelo pomemben za pravilno delovanje naprave, saj določa natančnost rezultatov. Da bi določili natančno dolžino kroga, morate na pnevmatike postaviti točko z oznako. Naprej opazimo ustrezno mesto na asfaltu. Popravimo kolesa in izmerimo razdaljo, ki jo prevozi kolo. To je najučinkovitejši način. Prav tako lahko pogledate kolo njegovega premera in debeline in poiščete tabelo, ki bo zagotovila obseg določenega modela. V nekaterih kolesarskih računalnikih morate vnesti samo premer kolesa, kar poenostavi nalogo.

  Ure in drugi indikatorji

  Cyclotech i6 vam ne omogoča ledoločite pospešek in razdaljo, ki ste jo prevažali, vendar vam omogoča tudi uporabo nekaterih uporabnih dodatnih funkcij.
 • Prva in zelo uporabna funkcija je ura. Preprosto vzpostavijo, zagotovo ne povzročajo težav.
 • Štetje kalorij. To je uporabna funkcija, ki je tudi priljubljena. Če ga želite namestiti, morate vnesti svojo težo. To je treba opraviti previdno, saj se pogosto uporabljajo različne merske enote. Ponavadi se uporabljajo funti.
 • Možne težave

  Če ste ugotovili, kako namestiti kolesarski računalnik, lahko nadaljujete s tem. Če bo vse dobro potekalo, bo trajalo nekaj časa. To ni vedno tako. Včasih se pojavijo težave, ki jih morate odpraviti.
 • Kaj storiti, če se računalnik za kolo ne vklopi? To je običajno vprašanje trajanja baterije. Lahko sedi ali odide. Po zamenjavi baterije se vse nastavitve ponastavijo.
 • Računalnik, ki je nameščen na kolesu, ne prikazuje pravilno hitrosti. V tem primeru se morate vrniti na točke, kako namestiti in konfigurirati kolesarski računalnik. Problem je prav v tem. Ker lahko določite napačne velikosti koles ali pa pritrdite magnet in senzor slabe kakovosti.
 • Zaključek

  Če se odločite za namestitev kolesnega računalnika Stels, Cyclotech ali drugega kakovostnega podjetja, lahko hitro namestite vse. To je dokaj preprost postopek, glavna stvar - skrbno sledite vsakemu koraku. Zdaj veste, kako namestiti kolesarski računalnik.

  Sorodne publikacije