Koliko je ta diagonala 7 palcev? Kako prevesti v centimetre?

S temi palci ni nič jasno. Bilo bi veliko lažje, če bi proizvajalci označili diagonale izdelanih naprav v centimetrih. Torej, lahko določimo diagonalo zaslona na očeh in se odločimo sami, veliko ali ne. Običajno so diagonale televizorjev, telefonov, tablic označene v palcih. Zato od kupcev pogosto slišimo: "diagonala je 7 palcev - koliko je?" Poglejmo enkrat za vselej v teh merskih enotah.

Diagonala 7 palcev - koliko je v palcih?

Najlažji način, da ugotovimo, je, da prevedete centimetre v centimetre. Strokovnjaki vedo, da je en centimeter 254 cm. Na podlagi tega je enostavno izračunati, koliko je - diagonala 7 palcev. To bo 1778 centimetrov. Vzemite običajnega ravnala in poglejte, kaj bo za segment. V prihodnje, če ne razumete diagonale, lahko palce v centimetrih že sami prevedete: samo pomnožite vrednost z 2,5. To je mogoče storiti celo v mislih. Če je kalkulator, pomnožite s 254. To bo bolj natančno.


TV Diagonal

Če poskušate dvigniti televizor, je eden od pomembnih parametrov njegova dolžina med obema nasprotnima robovoma - spodnjim in zgornjim. To je diagonala televizorja. Sodobni modeli imajo drugačno diagonalo. Obstajajo zelo veliki televizorji, od katerih diagonala skoči 50 in več centimetrov. Toda modeli, ki so zdaj najbolj priljubljeni in razširjeni, imajo diagonalo 32 palcev. To je med "zlato sredino"velik kino in majhen model v kuhinji.
Toda kar zadeva sedem centimetrov, je to za televizor zelo majhno. Očitno ni takšnih modelov s tako majhno diagonalo. Vendar pa na trgu v avtomobilu ali na potovanju obstajajo posebni televizorji, vendar so takšne naprave že dolgo priljubljene. Zdaj jih potisnejo tablete.

Velikost zaslona tabličnega računalnika

Opozoriti je treba, da ima večina tablet diagonalo samo 7 palcev. Ta kategorija je seveda nizkocenovni proračunski modeli, ki so najbolj iskani. Popolnoma se prilegajo roki, zaradi česar je enostavno nadzorovati. Pri takšni diagonali ni treba namestiti matrice visoke ločljivosti, kar zmanjša stroške same tablice. Najbolj priljubljeni modeli z diagonalo 7 palcev so:
 • Huawei MediaPad.
 • PocketBook Surfpad U7.
 • 4Good T700i.
 • Obstajajo tudi modeli priljubljenega korejskega proizvajalca Samsung. Lahko jih seznam za dolgo časa, vendar je dejstvo, da je 7 "diagonala je idealna za proračun proračun tablet. Obstaja še ena kategorija - pripomočki z diagonalo 9-10 cm. Nastavitev tona tega "modnega" proizvajalca Apple, ki je uvedel 10-palčno diagonalno tablico na trgu leta 2010. In čeprav je v resnici le 9,7 ", to ne zanima več nikomur. Številni sodobni pripomočki s to diagonalo so postavljeni natanko kot 10-palčne tablične računalnike. Obstajajo tudi drugi modeli z 12-palčnimi zasloni, vendar je to redkost.

  Mobilni telefoni

  Če si še vedno ne morete predstavljati, koliko je - diagonala 7 palcev, potem vizualizirajte pametni telefonkomaj v eni roki. To je iz takega telefona, ki je približno enako diagonalno. Toda to je tudi redkost, saj je večina mobilnih telefonov opremljena s 5-palčnimi zasloni. Obstajajo tudi različice s 5,5 palčnimi zasloni. Redko obstajajo 6-palčni pametni telefoni in modeli z matricami 7 palcev v vseh enotah. Priljubljen iPhone 7 ima diagonalo 4,7 palca (skoraj 5), novi korejski vodilni Samsung S8 pa ima 5,8-palčni zaslon. Vendar moramo priznati, da matrica tega pametnega telefona ni klasična. Za razlago velike diagonale smo morali vnesti nov izraz za zaslon Infinity.

  Zaključek

  Zapomnite si številko "254". Da bi razumeli, koliko je - diagonala 7 palcev, je dovolj, da preprosto pomnožimo s 254 ali vsaj 2,5 za večjo natančnost.

  Sorodne publikacije