Prenosni računalnik Prestigio Smartbook 133S: pregledi strank

Čeprav analitiki še zdaleč niso optimistični, razred prenosnih računalnikov kot tak ne izgubi svojega položaja na tablicah in še naprej uživa popularnost po vsem svetu. Pomembna vloga v tem primeru je imela dimenzije, kjer so se velikost in teža sodobnih prenosnih računalnikov bistveno zmanjšala. Dobra polovica proizvajalcev se je še vedno odločila za preklop na trde diske SSD in se naučila izdelovati tanek okvir okoli zaslona.

Vendar pa so bili stroški takšnih naprav, tudi s skromnim naborom čipov, previsoki za povprečnega potrošnika, da ne omenjamo študentov in študentov, za katere so prenosni računalniki razumna možnost za pet let.


Nedavno je blagovna znamka Prestigio na domačem trgu predstavila novo linijo ultra tankih in lahkih pripomočkov, med katerimi je bil tudi prenosnik - Prestigio Smartbook 133S (PSB133S01ZFH DG). Mnenja o modelih so ostala povsem pozitivna, in videlo se je, da je proizvajalec resno stopil v ospredje in še vedno skrbi za njega.

Pozicioniranje

Znamka zbira in postavlja svojo napravo kot pisarno, kar pomeni, da jo lahko imenujemo netbook. Ohranja razumno ravnovesje med prefinjenim oblikovanjem, sprejemljivo zmogljivostjo in dokaj demokratično vrednostjo. Na trgu lahko najdete dve različici prenosnih računalnikov - različica PSB133S01ZFH DG in Prestigio Smartbook 133S PSB133S01ZFP DB. Mnenja o spremembah so dvoumna. Na splošno uporabnikom ni jasno, zakaj naj bi bila ta serija odrezana brez vidnih sprememb. Prvi (GD) imajeklena barva ohišja in vnaprej nameščen domači Windows 10, različica DB pa je na voljo v rjavi barvi in ​​z vmesnikom Win10 Pro.


V trgovinah lahko pogosto vidite spremembo GD-ja, ker pregledi o prenosnem računalniku Prestigio Smartbook 133S PSB133S01ZFP DB niso tako udobni. To pomeni, da tukaj uporabniki večinoma cenijo barvo naprave, sprememba jekla pa je zadovoljila mnoge. Poglejmo podrobneje prenosni računalnik. Torej je predmet današnjega pregleda Prestigio Smartbook 133S (13 "3) netbook, povratne informacije uporabnikov, prednosti in slabosti modela, kot tudi smiselnost nakupa pa bodo obravnavane v našem članku

Paket

. opis dimenzij naprave, pakiran netbook v dokaj masivni škatli z lepim kartonom, na sprednji strani pa bomo videli sliko same naprave, njeno ime in logotip blagovne znamke
.
Zadaj je kratka specifikacija, ki navaja najbolj "okusne" lastnosti prenosnega računalnika, kot tudi nekaj naključnih recenzij o Prestigio Smartbook 133S. Slednji, seveda, so narejeni po meri, tako da pri izračunu svojih bratov ni vredno. Na koncih je navaden prodajalec, ki je osebno opremljen z bar kodami, nalepkami in nalepkami. Notranja oprema je zgrajena precej kompetentno. Prenosni računalnik je dobesedno letel v svoje običajno mesto, pa tudi druge dodatke, tako da pri prevozu težav z bojem ne bi smelo biti. Na splošno, v polje in druge malenkosti kaže, da proizvajalec ni shranil na paketu.
Vsebina:
 • Prenosni računalnik Prestigio Smartbook 133S;
 • napajalna enota;
 • dokumentacija odpromocijske knjižice;
 • garancijska kartica.
 • Paket je preprost, vendar večji, dejansko ni potreben. Vsak dodatni pripomoček dvigne cenovni stolpec, proračunski model pa je, kot če ni potreben. V vsakem primeru, z napravo, lahko začnete delati "iz škatle", in torbe, torbice, slušalke in druge dodatke za nakup posebej po vaši presoji.

  Videz

  Sodeč po pregledih Prestigio Smartbook 133S, prenosni računalnik ob prvem poznavanju ustvarja wow efekt s svojim ultra-tankim ohišjem in privlačno obliko. Videz prenosnika ne moremo imenovati proračun, ker je bolj kot premija odločitev znanih blagovnih znamk.
  Toda predpona "ultra" sploh ne ustreza teži naprave. Deways očitno niso super-lahki: 14 kilogramov, še manj kot povprečno 2 kg v prenosnih računalnikih, a ohranjanje teže v daljšem časovnem obdobju ne bo uspelo, zlasti na mehkih ženskih peresa. Tukaj večina ni toliko na notranji strani naprave z akumulatorsko baterijo, ampak na aluminijastem ohišju. Slednje daje laptopu zavidljivo trdoto, vendar pa se nahrbtnik ali vreča močno nariše. Lahko rečemo, da je model modela premišljen do najmanjše podrobnosti. Pokrov je udoben in običajno gibljiv, se drži katerega koli (v debelini) prsta na reži in se z eno roko zlahka raztopi. Trenja mehanizem zank ni mogoče imenovati tesen, vendar za popolno razkritje zaslona še vedno treba ohraniti tla zaradi svoje enostavnosti.

  Značilnosti oblikovanja

  Ocene o prenosniku Prestigio Smartbook 133S so v zvezi s tem povsem pozitivne.Mnogi uporabniki so obremenjeni z nezaščitenimi mehanizmi odpiranja pokrova: nekateri so sprva preozki, potem pa se komaj zadržujejo pri lomljenju pod delovnim kotom, drugi v tednu sploh morajo opremiti zagozde in tu imamo kompetentno zasnovo in skoraj ni obrabe. Sam pokrov je tanek - približno 3 mm, s komaj opaznimi okviri okrog zaslona. Na robovih lahko vidite dve gumijasti štrlini za zaščito med transportom in od zgoraj - logotip blagovne znamke z laserskim graviranjem.
  Spodnji del zaseda gumijaste noge skoraj ravno s telesom, tako da je zdrs na gladkih površinah praktično izključen. Tam lahko vidite tudi prazen prostor, pokrit s pokrovom za SSD trde diske (razred M2 - do 512 GB). Vse to izgleda elegantno, primerno in zagotavlja trden netbook.

  Vmesniki

  Na levem in desnem koncu so polna vrata USB 3.0, zato ne bi smelo biti težav z zunanjo povezavo. Tudi na levi strani lahko vidite video izhod micro-HDMI, ki omogoča predvajanje slik na televizor ali projektor. V vgrajenem mikrofonu je tudi majhna luknja.
  Na desni strani je zunanji bralnik kartic SD, standardni 35 mm mini avdio priključek in vmesnik za napajanje. Mnogi uporabniki v svojih pregledih na Prestigio Smartbook 133S netbook so se večkrat pritožili, da v bližini omrežnega vtiča ni polnilnega induktorja. Majhen LED ne bi bil odvečen in očitno ne bi vplival na koncept "ultra", zato je treba pregledati statistikohranjenje neposredno na zaslon, kar ni vedno priročno. To je dobro, da v delovnem območju ne sting na tri kazalce stanja laptop. Slednje se nahajajo v zgornjem levem delu nad tipkovnico.

  Zaslon

  133-palčna IPS-matrika z ločljivostjo Full-HD in ločljivostjo 1920 x 1080 slikovnih pik (16 do 9). Takšno "polnjenje" je preprosto sreča za proračunski model, dobra polovica konkurenčnih analogov pa lahko na HD-preobremenitvi računajo na maksimum.
  Glede na preglede Prestigio Smartbook 133S in sintetičnih testov lahko rečemo, da je slika na izhodu blizu idealu. Največja količina svetlosti tudi ni črpana: z napravo lahko varno sedite na naravi na sončen dan, v sobi pa se tiho zmanjša na 50-60% brez izgube udobja. Prav tako je treba omeniti, da ima zaslon mat površino, ki odvrača vizualni del bleščanja in odsevov.

  Značilnosti matrice

  Naprava je bila še posebej dobro prikazana pri ogledu fotografskih in video vsebin. Matrika se popolnoma ukvarja z nalogami, ki so postavljene na njej, in ne zapusti zaslona fantomskih pramenov, saj je uspelo "prebaviti" okvirje, ne da bi se dotaknili poltonov. Koti gledanja so tudi na sprejemljivi ravni za matrico IPS - približno 160 stopinj. Seveda, to ni idealen MVA s svojimi 180 ?, vendar lahko povsem enostavno vidite iste fotografije ali videe v družbi enega ali dveh podobno mislečih ljudi.

  Tipkovnica

  Devays je prejel tip otoške tipkovnice. Gumbi imajo komaj slišno povratno zvezo in majhno mehko gibanje. Ne glede na tokompaktnost delovnega prostora, delo z njim je prijetno in priročno. Sodeč po ocenah Prestigio Smartbook 133S, uporabniki pri tiskanju ne čutijo nobenega nelagodja.
  Oblikovalci so uspeli v majhno delovno območje namestiti vse potrebne funkcije za skupne potrebe: ključe konteksta, navigacijo z dokumenti in druga pisarniška okolja. Gumb za vklop je v zgornjem desnem kotu naprave, torej je del tipkovnice. Rešitev se morda ne zdi zelo uspešna, vendar se informacije o pogostih nenamernih klikih v povratnih informacijah uporabnikov o napravi Prestigio Smartbook 133S ne pojavijo.

  Sledilna ploščica

  Sledilna plošča je bila presenečena zaradi svoje občutljivosti, gesta dotika in natančnega pozicioniranja. Spoznati tako občutljivega manipulatorja v proračunskem sektorju je velik uspeh. Ni neprijetnosti, še posebej pri delu pod omejenimi pogoji (na kolenih), ne. Edina stvar, ki jo uporabniki v svojih pregledih pritožujejo, je preobčutljivost senzorjev: držati morajo roko skoraj do krošnje. Sledilna ploščica podpira vse standardne poteze, vključno z dvema prstoma, kar je zelo priročno pri ogledu fotografij (povečava) ali nalaganju strani v brskalnik. Mehanski ključi delujejo jasno, toda potrebno je nekaj truda za potiskanje.

  Zmogljivost

  Zmogljivost se ujema z novim, vendar dobro preverjenim procesorjem Celeron serije N3350 podjetja Intel, ki deluje na dveh 11 GHz jedrih. Pod močnim obremenitvijo lahko slednja pospeši do 23 GHz. Grafični del leži na rami vgrajenegaHD Graphics N500 video pospeševalnik popolnoma "prebavi" vse standardne multimedijske poizvedbe. Glavna značilnost tega sklopa čipov - je ekonomski strošek energetskih virov in izvajanje vseh pisarniških nalog. Kaj je v resnici odlično.
  Trije gigabajti RAM-a so povsem dovolj za nemoteno delovanje operacijskega sistema in pisarniških aplikacij. Težave nastanejo pri vodenju sodobnih iger. Torej, nabor čipov dobro deluje z igračami, kot so Fallout 3 League Legend, Dot ali CS: GO, vendar predstavitev zadnjega Wittmaka, petega DTA ali istega "Fallout 4" ne more biti jezik. Za osebne potrebe uporabnika Prestigio Smartbook 133S zagotavlja pogon, še hitrejši od 32-GB flash pogona, od katerega je na voljo le polovica tega nosilca, saj Windows Vista deluje najbolj. Pomnilnik lahko povečate za iste flash pogone do 64 GB ali namestite pogon SSD v posebno režo na ohišju. Zadnja različica je bolj privlačna (512 GB), hkrati pa zelo ceste (približno 6000 rubljev).

  Brezžični protokoli

  Devays so opremljeni z vsemi potrebnimi moduli za brezžični prenos informacij, vključno z wifi po protokolu 80211 b /g /n. Testi so pokazali, da zaradi napake prenosnega računalnika ni zamud in izgub podatkov, zato je vse v redu. Oddajnik v prenosniku Prestigio Smartbook 133S je dovolj zmogljiv in mirno obvladuje betonski zid na razdalji 10-15 metrov od usmerjevalnika. Prav tako ni bilo nobenih težav s Bluesom za četrto generacijo: miške in slušalke so delale z minimumom za to vrstoopreme.

  Avtonomno delo

  Devays je prejel dobro baterijo 5000 mAh (74). V zvezi z običajnimi pisarniškimi nalogami je tukaj vse dobro: brskanje po spletu, ogled Warda, glasbe in fotografij postavi napajanje v 8 urah. Če vklopite videoposnetek v visoki ločljivosti s svetlostjo zaslona 80%, baterija traja približno 6-7 ur. Ko težke "težke" igre ("Fallout 3", Alien Izolacija, "Star Kraft") naprava začne vprašati vtičnico po 3 urah. Rezultati niso slabi, zlasti če jih primerjamo s konkurenčnimi proračunskimi analogi.

  Če povzamemo

  , bo Smartbook 133S podjetja Prestigio primeren in zelo eleganten spremljevalec za vsakodnevne naloge. Odlično deluje z vsemi pisarniškimi aplikacijami in multimediji. Kompaktnost naprave vam bo omogočila, da jo odnesete na praktično poljubno mesto, dolgo življenjsko dobo baterije pa bo v odsotnosti vtičnice pomirilo vaše živce. Spletno brskanje po spletu, glasba, fotografije, videoposnetki, dokumenti - to je tisto, kar lahko model zlahka obvladuje. Dve USB priključki tretje generacije vam bodo omogočili povezavo z vsemi perifernimi napravami in delom, ki se kličejo, ne da bi zapustili blagajno. Če vdor v dober SSD pogon, potem ne bo nobenih težav s shranjevanjem in branjem podatkov, saj vam design omogoča nadgradnjo. Mimogrede, lahko tudi povečate količino RAM-a, če ni dovolj. Seveda, na "težkih" igralnih aplikacij, laptop ni zasnovan, vendar to ni v cenovni kategoriji, tako da je od tega na to resnovprašati Torej imamo odličnega delovnega konja s kakovostno komponento, izjemno kompaktno in sočutno. Prednosti modela:
 • dimenzije tipa "Ultra";
 • privlačen in eleganten videz;
 • visoko kakovostna matrika s polno HD preobremenitvijo;
 • dobra in udobna tipkovnica s sledilno ploščico;
 • dve neodvisni USB-vrsti razreda 3.0;
 • sprejemljivo trajanje baterije;
 • Demokratična cena za razpoložljive značilnosti.
 • Pomanjkljivosti:
 • Srednji niz čipov (ne za resne igre);
 • ​​
 • Zelo majhna zmogljivost notranjega bliskovnega pogona (morate kupiti trdi disk SSD).
 • Ocenjeni stroški - približno 17000 rubljev.

  Sorodne publikacije