Canon Speedlite 580EX II flash: opis, navodila, pregledi

Flash Speedlite 580EX II je sodobna in visokotehnološka naprava, namenjena tako profesionalnim fotografom kot tudi amaterjem. Primerna je za vse Canonove kamere za ogledalo. Združljiv s kamerami serije 1xxxD. Od drugih elegantnih oblik, kakovosti in vsestranskosti se razlikuje.

Canon Speedlite 580EX II Flash: Pregled

S Canonovo prenosno bliskavico, dobre in kakovostne fotografije ne bodo sanje, ampak realnost. E-TTL II na Canon Speedlite 580EX II (vsi deli in načini delovanja so v celoti opisani v priročniku) so popolnoma avtomatizirani, kar zagotavlja napravi visoko moč in najboljšo izpostavljenost.


Bliskavica se hitro in tiho napolni. Zanesljivo zaščiteni pred prahom in vlago, kot tudi vsi deli svetilke, vključno z brezžičnim informativnim oddajnikom WFT-E2. Naprava ima kovinsko podlago, ki zagotavlja zanesljivo in kakovostno montažo fotoaparata in bliskavice. Naprava ima vgrajen mehanizem za hitro odstranitev, ki zmanjšuje obrabo naprave. Glava bliskavice se poveča od 24 do 105 mm. Obstaja tudi sipanje svetlobe, ki daje širši kot osvetlitve, na približno 14 mm. V bistvu je ta svetilka zasnovana za Canonove fotoaparate serije EOS.


Bliskavico je mogoče izkoristiti na tri načine, kot običajna bliskavica na fotoaparatu, v vlogi bliskavice v sistemu, ki je sestavljen iz več utripov, ki imajo brezžično krmiljenje. Druga naprava se lahko uporablja kot svetilka.

Specifikacije

Canonova bliskavica Speedlite 580EX II ima naslednje značilnosti. Najprej podpira naslednje načine:
 • TTL.
 • E-TTL.
 • E-TTL II.
 • Naprava je združljiva s fotoaparati EOS tipa A in B. V prvem primeru se uporablja bliskavica E-TTL /E-TTL II, druga pa je avto bliskavica TTL. Zgornja številka naprave je 58 m /190 funtov. Kot svetilke je 24-105 mm, stroj pa se poveča in ročno. Nagib glave naprave omogoča fotografiranje v reflektirani svetlobi. Navpični kot rotacije je 90 ° S, vodoravno 180 ° S. Običajna bliskavica traja 12 ms ali manj, hitro do 23 ms. Polmer navadne bliskavice 05 - 30 m, hitra 0,5 - 7,5 m; 0,5-21 m. Obstaja osvetlitev samodejnega ostrenja in nadzor fotoaparata. Obstaja funkcija brezžične povezave, ki se izvaja s prenosom optičnega impulza. Bliskavica lahko deluje tako v načinu vožnje kot pri vožnji.
  Canonova bliskavica Speedlite 580EX II ima notranji napajalnik, to so alkalni elementi AA. Uporabite lahko tudi zunanje napajalnike. Ni-MH je dovoljen. Uporabljajo se tudi litijevi napajalniki. Vir alkalnih baterij vključuje 100-700 bliskavic in okoli 1500 brezžičnih signalov. Zunanji napajalniki so shranjevalna enota SB-EZ. Dimenzije izdelka so enake:
 • širina 76 mm;
 • višina 134 mm;
 • globina je 114 mm.
 • Teža naprave brez baterij - 375 str.

  Paket

  Standardna oprema za nakup naprave je naslednja:
 • samaBliskavica Canon Speedlite 580EX II;
 • pouk v ruščini;
 • stojalo za bliskavico;
 • pokrov za opremo;
 • garancijska kartica.
 • Stojalo za bliskavico je izdelano iz trpežne in visoko kakovostne plastike. Zanesljivo drži bliskavico na fotoaparatu. Ohišje je narejeno iz najlonske tkanine in izgleda dobro, vidno. Bliskavica je velike in zato ne more biti trajno na vročem zagonu. Svetilka Canon Speedlite 580EX II na koncu izčrpa svoj vir, vendar to ni problem, saj se prodaja ločeno od naprave v trgovini. Vedno jo lahko kupite in zamenjate sami. Podoben problem bo vedno rešen v servisnem centru.


  Videz naprave

  Bliskavice Canon Speedlite 580EX II so velike, skoraj enake kot sama kamera. Kakovost izdelave je odlična, vidna je na vseh delih naprave, ki jasno in trdno nalegajo na telo. Kljub dejstvu, da je naprava izdelana iz plastike, izgleda zanesljivo, kakovostno in trajno. Noga naprave je opremljena s kovinsko osnovo, ki zlahka vstopi v vroči čevelj zrcalne kamere. Močna in trdna, varuje bliskavico pred poškodbami med namestitvijo. Bliskavica med montažo je pritrjena s pritrdilnim vijakom. Bliskavica ima pet kontaktov, centralno sinhronizacijo X, ki pomaga sprožiti impulz, in s štirimi nastavitvami in nadzorom moči ter nastavitvijo nastavitev sinhronizacije TTL.
  Sprednja stran prtljažnika ima pritrdilni vzvod, ki se uporablja za dodatno pritrditevv fotoaparatu. Tukaj je gumijasto tesnilo, ki preprečuje, da bi vlaga prišla do kontaktov. Obstajajo tudi druge oblikovne značilnosti tega modela, ki kažejo na vnetljivost bliskavice in jo ločujejo med drugim. Na levi strani naprave so zunanji priključki, od katerih je vsak zaščiten z gostimi gumijastimi čepi. Pravokotni konektor, ki vključuje tri kontakte, ki so v notranjosti nekoliko zaprti. Uporablja se za priključitev zunanjih napajalnikov, kot je Canon CP-E4. Spodaj je PC-sin-port za sinhronizacijski kabel. Tretji priključek omogoča namestitev bliskavice na posebne nosilce.

  Prvi koraki s kamero

  Svetilke Canon Speedlite 580EX II zahtevajo previdnost. Pri neprekinjenem delovanju z bliskavico se ne more uporabljati več kot 20-krat. V tem primeru je treba po 20 utripih napravo prekiniti vsaj 10 minut. Pred zagonom bliskavice pri delu morate vstaviti AA baterije v skladu s polarnostjo. Nato napravo namestite v fotoaparat. V ta namen odvijte pritrdilni obroč. Vedno potisnite nastavitveno peto svetilke v vroče čevlje in privijte pritrdilni obroč do konca. Za zanesljivejše pritrjevanje se bliskavica na fotoaparatu potisne iz pritrditvenega 5 zatiča. Če želite odstraniti bliskavico iz fotoaparata, je dovolj, da popačite zaporni obroč, preden vtaknete pritrdilni zatič v nastavitveno peto. Po tem je treba napravo preprosto odstraniti iz vročega čevlja fotoaparata. Po namestitvi bliskaviceFotoaparat na daljinskem upravljalniku izbere želeni način, to je lahko običajno snemanje s fotografijo ali fotografiranje z bliskavico, vendar z daljinskim upravljalnikom. Če se odločite za običajno fotografiranje, je stikalo nastavljeno na način "OFF". Naslednji korak je vklop bliskavice. V ta namen mora biti stikalo za vklop nastavljeno na "ON", po katerem se bo bliskavica začela polniti. Ta proces bo signaliziral indikator, ki najprej sveti zeleno, kar pomeni, da je naprava pripravljena za hitro bliskavico, nato pa v rdeči barvi, kar pomeni, da je naprava popolnoma napolnjena. Če bliskavica ne deluje, se po 90 sekundah samodejno izklopi, da shrani polnjenje. Če ga želite vklopiti, morate pritisniti sprožilec do polovice.

  Osnovne operacije

  Canon Speedlite 580EX II (priročnik v ruskem jeziku je priložen instrumentu in podrobno opisuje vse njegove značilnosti) se lahko hitro snema, tudi če svetilka še ni popolnoma napolnjena, bo prikazal zeleni indikator. V tem primeru je vodilna številka naprave šesta ali polna polna moč. Te možnosti bliskavice so dobre le za bližnje predmete in se uporabljajo za skrajšanje časa polnjenja. Še ena bliskavica Canon Speedlite 580EX II vključuje v svoji funkciji celoten sklop vseh potrebnih načinov, od TTL do ročnega. Obstaja samodejni način in Multi (stroboskop). Način bliskavice E-TTL omogoča uporabo enote na napravi. Tukaj kamera sama vpraša, kdajdelo bliskavico in s katero močjo. V tem načinu je osvetlitev z dvojnim žarkom. Za spreminjanje osvetlitve je prisoten zoom z reflektorjem. Na napravi je nastavljena nastavitev beline. V načinu ročnega fotografiranja (M) lahko fotograf nadzira osvetlitev in nadzoruje izhodno bliskavico. Ta varianta je najboljša za snemanje, saj se vse nastavitve fotografa ne spreminjajo, ampak ostanejo enake skozi celotno fotografiranje. Multi-mode (stroboskop) fotografi ne uporabljajo tako pogosto. Ta funkcija vam omogoča, da združite več slik osebe v različnih položajih v enem posnetku. Pri tem bliskavica ustvari določeno število impulzov s fiksno periodičnostjo. Ima tri glavne parametre - pogostost impulzov, njihovo število in moč. Način "Auto" omogoča bliskavici, da prilagodi nastavitve osvetlitve na podlagi meritev svojega sistema. Za izvedbo te funkcije se uporablja poseben senzor, občutljiv na svetlobo, ki je vgrajen v napravo in se nahaja v njegovem sprednjem delu. V tem primeru bliskavica iz fotoaparata ne zahteva nobenih posebnih parametrov, ampak sama določa ali spreminja silo impulza. Iz fotoaparata se izda samo tipičen signal za "požig". Ta način omogoča uporabo bliskavice z vsemi fotoaparati, ki imajo osrednji dotik na vročem čevlju, kot tudi kamere, ki imajo možnost priključitve sinhronih žic. Poleg zgornjih načinov delovanja je na voljo tudi brezžična funkcija naprave.

  Brezžično upravljanjenaprava

  Canon Speedlite 580EX II (navodilo podrobno opisuje, kako prilagoditi to ali to funkcijo bliskavice) ima funkcijo brezžičnega krmiljenja, ki omogoča ustvarjanje različnih svetlobnih učinkov. Tukaj so parametri bliskavice odvisni od vloge, ki jo bo imela med snemanjem: svinec in svinec. Če je bliskavica nastavljena na glavno (Master), lahko nadzoruje moč upravljanih naprav, jim daje določene nastavitve. V tem položaju je naprava sposobna krmiliti tri različne skupine znanih utripov. Če so nastavitve samodejne, potem vse upravljane bliskavice delujejo z enako močjo. Z daljinskim upravljalnikom je možno, da vsaka skupina z vodilnim svetlobnim signalom nastavi lastne nastavitve po meri. Podobne manipulacije se izvajajo ročno, na LCD zaslonu nameščene kamere. Canonova bliskavica Speedlite 580EX II lahko igra vlogo brezžičnega daljinskega upravljanja. To storite tako, da v meniju izberete določene parametre in naprava je nameščena na pravem mestu. Med delovanjem bliskavica ujame impulz "požiga", ki ga prenaša pogonska naprava prek optičnega senzorja, ki se nahaja spredaj. V glavni vlogi lahko bliskavica opravlja vlogo radijskega sinhronizatorja.

  Možne napake

  Canon Speedlite 580EX II je v praksi dobro dokazan. Opis naprave je bil naveden zgoraj, zdaj pa malo o možnih težavah z napravo. Če se bliskavica ne odstrani iz fotoaparata, morda ne bo mogoče odstraniti pritrdilnega zatiča, ki se nahaja na nastavitveni peti. Da biČe želite napravo odstraniti iz fotoaparata, morate popolnoma zavrteti pritrdilno kolo. Speedlite morda ne bo deloval. V tem primeru preverite polarnost baterij in jih nastavite v želeni položaj. Utripa napajalnika se lahko popolnoma izprazni. Če obdobje polnjenja traja več kot 30 sekund, morate baterije zamenjati. Alkalne baterije namestijo napravo, tudi če je zunanji napajalnik. Bliskavica morda ne bo delovala, če je na fotoaparatu nezanesljiva in kontaminirana z elektrokontalom, ki se nahaja med bliskavico in fotoaparatom. Če LED-lučka ne deluje, se morate prepričati, da je brezžični krmilnik v položaju "SLAVE". Podobna težava se pojavi, če je vodena bliskavica nepravilno ali izven dosega senzorja vodilne bliskavice. Če se naprava samodejno izklopi, se v 90 sekundah na napravi ne izvede nobeno dejanje. Če želite znova zagnati bliskavico, morate pritisniti sprožilec do polovice. Znaki na LCD-prikazovalniku utripajo - to označuje širši kot z reflektirano svetlobo. Utripajoča lestvica vplivnega območja naprave kaže, da je glava naprave znižana za 7 °. Če želite odpraviti to napako, morate spremeniti položaj naprave v odbojni svetlobi. Če je spodnji del okvirja videti preveč temen, je bil ročni način nastavljen na svetlobni kot, ki presega goriščno razdaljo optičnega objektiva. Eclipse sliko vposnetek od blizu se zgodi, če je motiv bližje kot dva metra. Če želite fotografirati iz te razdalje, mora biti glava bliskavice nagnjena navzdol na 7 °. Če je pri fotografiranju z bliskavico premajhna ali, nasprotno, prevelika glasnost, predmet prikaže v okvirju z visoko odsevnimi lastnostmi. V tem primeru lahko funkcija "pritrjevanje osvetlitve za fotografiranje z bliskavico" pomaga odpraviti napako. Podobno sliko je mogoče opaziti, če so osebe zelo lahke ali zelo temne. Tukaj morate pri fotografiranju bliskavice nastaviti funkcijo kompenzacije osvetlitve. Temni predmet zahteva manjšo velikost, svetli pa je večji. Kljub temu se sinhronizacija lahko pojavi v kratkih intervalih. To je težava, če je v načinu kratkotrajne sinhronizacije območje bliskavice manjše. V tem primeru morate poskrbeti, da se objekt nahaja v območju kratkega dosega svetilke. Označena slika označuje nizko stopnjo osvetlitve objekta, ko je bil način fotografiranja nastavljen na način "Av". V tem primeru namestite stojalo in omogočite funkcijo »P«.

  Stroški naprave

  Cena sežiganja se giblje v okviru 20 tisoč rubljev. Svetilka za Canon Speedlite 580EX II je v razponu od 450 rubljev, silikonski difuzor za bliskavice - 150 rubljev.

  Canon Speedlite 580EX II: pregledi

  Ta bliskavica se je dokazala le na pozitivni strani. Uporabniki jo imenujejo vrhunski, zmogljivi in ​​najboljši. Menijo, da za danes niima analogi. Rečeno je, da naprava popolnoma izkorišča svojo vodilno številko. Trdili so, da se njegova glava vrti na 360 ° C. Kljub temu ljudje cenijo to napravo za njeno energetsko učinkovito, natančno in usklajeno delo avtomatizacije ter zmožnost prilagajanja funkcije same naprave. Canonova bliskavica Speedlite 580EX II je tiha in hitra. Ocene upoštevajte, da je sposoben samostojno prevzeti razstavo. Enostavna montaža in hitro odstranitev. Ima priročen krmilni sistem, kot tudi vgrajen reflektor in difuzor. Zadovoljen sem z razpoložljivostjo stroboskopa za mnoge ljudi, kot tudi z dejstvom, da je bliskavica lahko osnovna in dobro ohranjena. Uporabniki opazijo ohišje naprave, ki je zaščiteno pred prahom in vlago, in je izdelano iz visoko kakovostne trdne plastike. Med slabostmi fotografij spada tudi pomanjkanje indikatorja, ki govori o ravni baterije in gumbih za hitro zaustavitev bliskavice. V drugi napravi popolnoma ustreza vsem potrošnikom. Flash Speedlite 580EX II je sodobna in visokotehnološka naprava, namenjena tako profesionalnim fotografom kot tudi amaterjem. Primerna je za vse Canonove kamere za ogledalo. Združljiv s kamerami serije 1xxxD. Od drugih elegantnih oblik, kakovosti in vsestranskosti se razlikuje.

  Sorodne publikacije