Explay X-tremer pametni telefon: funkcije, primerjave s konkurenti in pregledi

Blagovna znamka Explay se pogosto navdušuje nad svojimi potrošniki z mobilnimi inovacijami z več kot le demokratično ceno. Kljub skromnim stroškom pripomočkov, imajo proračunski modeli podjetja (v večini) precej dostojne lastnosti, ki vam omogočajo udobno delo brez zaostajanja in frize v vmesniku, vendar celo vodijo "trde" programe, čeprav pri minimalnih nastavitvah.

Predmet današnjega pregleda je pametni telefon Explay X-tremer. V tem članku bomo obravnavali značilnosti, prednosti in slabosti modela, pa tudi strokovna mnenja in mnenja uporabnikov.

Vsebina paketa

Pripomoček je v zelo skromnem paketu tesnega kartona. O nobenem slogu oblikovanja ni treba govoriti, saj je celotna zasnova sestavljena iz rumene škatle in risbe belih napisov z risbami. Na hrbtni strani paketa lahko vidite najbolj opazne lastnosti pripomočka in nič več: brez pisanih linij, nobenih privlačnih žensk ali moških, ki bi imeli pripomoček, to je vse, kar bi zadovoljilo oči. Vse je preprosto in špartansko, celo podoba pametnega telefona Explay X-tremer se zmanjša na preprost pravokotnik, kar je mogoče videti v tehničnih shemah.
Popolnost:
 • telefon;
 • akumulatorska baterija

  ;

 • stereo slušalke;
 • Micro USB kabel za sinhronizacijo z osebnim računalnikom in polnjenjem;
 • USB naprava za polnjenje USB;
 • navodila za uporabo v ruskem jeziku;
 • garancijsko kartico.
 • Paket se lahko imenuje standard. Nič ni odveč, po nakupu pa lahko takoj začnete delati s telefonom Explay X-tremer. Značilnosti omrežnega adapterja, sodeč po povratnih informacijah uporabnikov, niso impresivne, vendar je to težavo (dolga polnitev, krhkost RAM-a, zračnost itd.) Mogoče zaslediti od prejšnjih linij blagovne znamke, tako da neke vrste presenečenje ni tu. V vsakem primeru lahko vedno kupite razumno (in poceni) dajatev od proizvajalcev s sosednjih polic. Ni primerov, filmov, nalepk in drugih dodatkov, dobro je, da so slušalke celo postavili. Ampak, morda je na bolje, saj naprava pripada proračunskem razredu, in nepotrebni "čip" v škatli močno prispeva k ceni pripomočka.

  Izgled

  Telefon Explay X-tremer je dobil pravokotno obliko, vendar na račun močno zaobljenih kotov je bolj kot ovalni kot klasičen pametni telefon. Spredaj so jasno vidne samo sprednja kamera in zvočniki, navigacijske tipke pa so skoraj nevidne. Celotna površina je napolnjena s črnimi toni brez navideznega roba zaslona, ​​zato naprava izgleda lakonično. Zaslon se nekoliko utopi za stranicami, in prsti se nenehno spotaknejo po Explay X-tremerju. Zaslon je zaščiten z visokokakovostnim steklom znamenitega Gorilla Glass, tako da delovanje praktično odpravlja majhne praske in praske (v razumnih mejah).
  Zadnji del telefona je skoraj 100% zaseden z vložkom iz pokrova iz aluminija. Zadnja površina je dovolj čvrsta, da jo lahko preverite le, če je močnapritisk, ki vam omogoča, da nosite Explay X-tremer v zadnjem žepu kavbojk. Barva, ki je naslikana zadaj, očitno ni najbolj kakovostna. Mnogi lastniki v svojih pregledih so se večkrat pritoževali nad dejstvom, da je zajebala, razžarila pod lahkimi kovinami. Zgornji in spodnji del zadnje platnice sta dve plošči sive barve z mat površino, ki vam omogoča, da držite telefon (vendar ne zelo moker) z rokami.

  Zaradi svojih vsestranskih dimenzij - 144x74x107 mm, je Explay X-tremer prikladen na dlani, zaradi majhne teže v 153r pa se resnost praktično ne čuti niti kljub zadnjemu pokrovu kovine. Kar zadeva kakovost montaže naprave, ni nobenih zahtevkov. Po potrebi je treba namestiti vse dele ohišja: brez hrustljavosti, brez škripanja z zaostanki, hrbtni vložek pa se trdno drži v utorih in se ne pritiska na baterijo. Sodeč po povratnih informacijah uporabnikov, v zbirki telefona sploh ni vprašanj, vse je narejeno presenetljivo kvalitativno.

  Vmesniki

  V zgornjem sprednjem delu pripomočka sta dva senzorja bližine in osvetlitve, prednja kamera in blagovna znamka (posebej zasnovana za zvočnike serije Explay X-tremer). Slednji ima dobro jasnost in visoko maksimalno prostornino, naročnik pa se lahko sliši čisto in jasno. Obstaja tudi kazalec dogodkov tam.
  Spodnji sprednji del je namenjen običajnim tipkam tipk "Android". Osvetlitev je predvidena za delo v temi, vendar je glede na povratne informacije uporabnika to tako nejasnopraktično ne pomaga v temi, zato morate uporabiti vmesnik beležke. Pod gumbi in malo levo je mikrofon. Na vrhu je mikro USB priključek in standardni mini avdio priključek (35 mm). Na desni strani vidimo stikalo Explay X-tremer na desni in gumb za glasnost levo. Oba imata tesen, a pristen pritisk, zato je nenamerno delovanje praktično odpravljeno. Zgornji del vznemirjenja je precej velik pogled na komoro, ki sega do milimetra in je uokvirjena s plastičnim krogom. Nekoliko pod LED bliskavico, na nasprotni strani pa je zvočnik z okrasnim žarom in dvojnim mikrofonom. Če primerjamo velikost našega anketiranega s konkurenčnimi analogi, so praktično enake dimenzije naprave iz serije LG G2 in "Lumiya" iz linije Nokia 1020. Kar zadeva izdelke "jabolka", je Explay X-tremer približno 10% več kot iphone n '. Jakne iz serije in malo širše.

  Zaslon

  Slika na izhodu ustreza precej inteligentni matrici IPS z gostoto pik 293 ppi, tako da ni mogoče videti posameznih slikovnih pik tudi pri delu z zaslonom Explay X-tremer. Zaslon je prejel ločljivost 720 x 1280 slikovnih pik in HD ločljivost.
  Kakovost slike je v svojem segmentu nekoliko nad povprečjem. Ta zasluga ni samo matrika, ampak tudi tehnologija OGS (zaslon in steklo v eni črki). To pomeni, da je celotna vizualizacija prikazana čim bližje površini zaslona.

  Značilnosti zaslona

  Impresivne so tudi osnovne značilnosti matrice: svetlost je višja od povprečja, naravnabarvni prenos in koti gledanja so maksimalno za razred IPS. Nekateri uporabniki v svojih pregledih se včasih pritožujejo nad pojavom vijoličnih odtenkov z 30-40-stopinjskim odstopanjem zaslona v vodoravnem premiku, vendar pa pogled na fotografijo ali video v enosmernem podjetju ne more biti problem na Explay X-tremerju. Zaslon na dotik v kapacitivnem pripomočku in podpira do 10 hkratnih trakov. Nobenega problema s občutljivostjo, kot tudi s hitrostjo odziva, nismo opazili, zato ničesar ne držimo.

  Kamere

  Devays opremljeni s sprednjo kamero 2 milijona slikovnih pik in zadnjo kamero z 8 milijoni slikovnih pik. Slednja ima LED bliskavico in lahko fotografira z ločljivostjo 3264 do 2448 slikovnih pik. Video je nekoliko skromnejši - 1920 pri 1080 slikovnih pik pri 30 sličicah na sekundo. Na splošno je kakovost slik več kot zadovoljiva. Fotografije so nasičene, vendar nimajo občutljivosti fokusa in podrobnosti, kljub zahtevani ločljivosti matrike. Video tok fotoaparata lahko piše v visokem toku - do 1080r. Fokusiranje na predmet poteka na želenem delu zaslona. Kot dodaten fotofunkcionalni sistem že obstaja že znana serija s preteklostjo blagovne znamke: retuširanje, ustvarjanje animacije na sliki (GIF), odstranjevanje posameznih predmetov in drugih "čipov", ki jih lahko najdete na skoraj vsakem pametnem telefonu tega razreda.

  Performance

  Kot velika večina pripomočkov v svojem segmentu, je X-tremer Explay opremljen z najbolj zahtevnim kompletom čipov iz serije MediaTech MT6589. 12-MHz quad-core Cortex procesor deluje na 28-nm tehnologiji inPomaga vmesniku obravnavati skoraj vsako nalogo.
  Grafična komponenta ustreza video krmilniku PowerVR serije SGX 544MP. Večina resnih in igralnih aplikacij ni problem, včasih pa čip naleti na sodobne in "težke" igrače, zaradi česar mora uporabnik ponastaviti grafične nastavitve na minimum.

  Pomnilnik

  RAM pomnilnika X-tremer Explay (pomnilnik RAM) je samo 1 GB, kjer je potrebnih približno polovica sistema. Kljub skromnim količinam se vmesnik ne upočasni, ne poveča in programi se izvajajo s pravilno gladkostjo in udobjem za uporabnika. Sodeč po povratnih informacijah uporabnikov, akutno pomanjkanje RAM-a čutijo le pomembni igralci, vsi ostali pa so zadovoljni s trenutnim stanjem. Notranji pomnilnik pametnega telefona je prav tako malo - 4 GB, od katerega je uporabniku na voljo samo 1 GB za aplikacije in 2 GB za druge podatke (fotografijo, video itd.). Če to ni dovolj (praviloma je), lahko vedno razširite s pomnilniškimi karticami drugih proizvajalcev micro-SD do 64 GB.

  Samostojno delo

  Devays je prejel litij polimerno baterijo z zmogljivostjo 2000 mg (37/74 Vtch). Zaloga morda ni tako velika, kot bi bilo zaželeno delati s platformo Android, vendar z manjšim delovanjem pripomočka traja približno 8-9 ur (pol ure pogovora, 3-4 ure interneta, glasbe in radia). Če baterijo naložite s katerim koli visokoločljivostnim ali težkim videom, se bo baterija izpraznila v dveh do treh urah. Sodeč po povratnih informacijah uporabnikov so bolj ali manj zadovoljni z offline časomker so v konkurenčnih modelih razmere podobne.

  Tekmovalci

  Med drugimi napravami tega segmenta je veliko podobnih odločitev. Najboljši modeli in ceniki so Thl W2000 Prestigio 5044 in Fly IQ451. Prvi ima močnejši "nadev" in večjo količino spomina, vendar opazno hitreje "izdihne". Drugi praktično kopira vse glavne značilnosti X-tremerja, a ima bolj bogat nabor (naslovnica, pametne slušalke, film). Tretji konkurent je preprosto zelo priljubljen zaradi obilnega oglaševanja "Euroset", ki "združuje" model skoraj za peni, vendar z nekaterimi zahtevnimi opozorili.
  V ozadju svojih analogov, X-tremer izgleda uravnotežen in zelo cenovno gadget. Vsak izmed treh tekmovalcev bo postal vaš zvest mobilni pomočnik, zato je zaradi podobnosti številnih parametrov nepotrebno poglabljati v posamezne serije in blagovne znamke.

  Če povzamemo

  Med glavnimi prednostmi našega anketiranca je kakovost zvoka, skupaj z maksimalno stopnjo glasnosti, dobre kakovosti slik, odsotnostjo napak ali zavor v vmesniku, sprejemljivo avtonomijo in delom z dvema sedmima karticama. Iz minusov opazimo povprečen zaslon z netočnimi nastavitvami in majhnimi koti gledanja. Za navadne uporabnike in ljubitelje glasbe bo model ob pravem času, a zahtevni grafomani in ljubitelji igranja sodobnih iger, je bolje hoditi mimo in paziti na modele najplemenitejšega segmenta. Prednosti pametnega telefona:
 • dobre fotografije na izhodu (z ustrezno osvetlitvijo);
 • microSD podpora64 GB;
 • dve sim kartici;
 • odlična glasbena komponenta (kakovost zvoka visoka za raven segmenta);
 • stabilno in udobno delovanje vmesnika;
 • demokratična cena.
 • Proti:
 • skromne nastavitve zaslona;
 • ​​
 • povprečni koti gledanja v vodoravni ravnini;
 • grafična komponenta ni za sodobne igre;
 • Sistem za preprečevanje hrupa včasih prepreči pogovore, namesto hrupa.
 • Uporabniki na splošno precej odobravajo govoriti o pametnem telefonu. Mnogi razumejo, da zahtevanje proračunskega modela ni nujno resno, zato ne pričakujete, da bo X-tremer imel moč premijskih pripomočkov. Ocenjeni stroški - okoli 6000 rubljev ("Povezovanje" /"Euroset").

  Sorodne publikacije