Kako določiti URL trenutne strani v PHP?

Razvijalec spletnega mesta lahko določi želeno vsebino povezave do spletnega vira in iskalnik sam oblikuje poizvedovalni niz na spletno mesto. V različnih primerih lahko naslovna vrstica brskalnika vsebuje ne samo navedbo protokola in ime domene. URL je kombinacija pomembnih elementov, ki jih je mogoče uporabiti za ustvarjanje ustrezne vsebine in zbiranje statističnih podatkov. Pridobite PHP naslov trenutne strani, razstavljeno na bistvenih komponentah, je preprosto.

Glavni vir informacij

PHP ponuja razvijalcu širok spekter podatkov o dejstvu brskalnika za zahteve po straneh. Ko je obiskovalec prišel na spletno mesto, strežnik poizveduje poizvedbo, ki napolni globalni niz PHP - $ _SERVER s pomembnimi informacijami.


Naslov strani ima dvojno vrednost:
 • za razvojne namene v okviru kode;
 • za oblikovanje vsebin in zbiranje statističnih podatkov.
 • V prvem primeru je vrednost $ _SERVER ['DOCUMENT_ROOT'] in $ _SERVER ['PHP_SELF'] - koren mesta in ime zahtevane strani. Mapa mesta, v kateri so nameščene datoteke primerno naslovljene, naslovijo koren mesta, ne pa vezanih na absolutne naslove. Prav tako je smiselno poznati ime trenutne strani.
  V drugem primeru lahko določite vrsto vsebine, ki jo želite prikazati na strani, pri čemer bodite prepričani, da uporabljate jezik, v katerem naj se oblikuje, na eni ali drugi podlagi.

  Upravljanje mesta prek URL-ja

  Lahko se povežete na spletno mesto s parametri in /ali želeno začetno stranjo. Dajanje različnih povezav na različne vire tretjih oseb je mogoče dosečiPHP dobi trenutni naslov strani in niz parametrov, ki so bili določeni. Na primer, spletna mesta v eni regiji države imajo povezave do strani 'visit.php' s parametrom 'regija = 1', na spletnih mestih v drugi regiji - 'reports.php' in 'call = phone'. Mogoče je veliko možnosti. Če veste, kaj, kje in zakaj je bilo dano, lahko analizirate obiske, ugotovite, od kod ste prišli, in se ustrezno odzovite.
  S pomočjo PHP se naslov trenutne strani pošlje kot komponenta. Analizirate lahko vrednost QUERY_STRING (niz parametrov), najdete protokol, vrata, čas in druge podatke. Če povzamemo podatke o nizu zadetkov, lahko oblikujete objektivne informacije o obiskovalcih in delu spletnega mesta.

  Sorodne publikacije